пʼятниця, 21 березня 2014 р.

Бісквіт з лимонною помадкою, збитими вершками і ягодами

Бісквіт з лимонною помадкою, збитими вершками і ягодами



Інгредієнти:

Звичайний бісквіт (домашній або купувальний)
Вершки для збивання - 470 мл
Цукор - ¼ склянки
Ягоди і фрукти
Цедра лимона

Помадка:
Цукор - ¾ склянки
Вершкове масло - 4 столові ложки
Яйце - 2 шт
Крохмаль - 1 столова ложка
Сік 1 лимона
Молоко - ½ склянки
Щіпка солі

Приготування:

Помадка:
У каструлі нагрійте молоко, довівши майже до кипіння. В цей час змішайте в міксері масло кімнатної температури і цукор. Додайте крохмаль. Поступово влийте молоко, сік лимона і всипте щіпку солі. Поверніть збиту масу назад у каструльку і готуйте на маленькому вогні, періодично помішуючи, до загустіння 5-7 хвилин. Остудіть перед використанням.

Збийте вершки міксером до стійких піків. Всипте цукор і збийте ще близько 30 секунд. Бісквіт розрізати на 3 шари. Промажте збитими вершками і лимонної помадкою між кожним шаром. Прикрасьте збитими вершками, ягодами, фруктами і лимонною цедрою.
Бісквіт з лимонною помадкою, збитими вершками і ягодами



КЛАСИЧНИЙ БІСКВІТ



Інгредієнти:

180 г цукру
150 г борошна
4 яйця
1 ч.л. ванільного цукру або щіпка ваніліну

Приготування:

Відокремлюємо білки від жовтків.

Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль. Збиваємо до жорстких піків.

Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.

Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.

Готове тісто виливаємо у форму (для мене ідеально 21-23 см, так бісквіт виходить більш високим). Дно бажано застелити кружечком з пергаментного паперу. Бортики не змащувати.

Відправляємо бісквіт в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.

При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів, тістечок і десертів.

Якщо вказану кількість продуктів піч у формі діаметром 21 см, бісквіт легко розрізається на 3 досить пристойних коржа.






Бісквіт, який завжди виходить!


Інгредієнти:

Масло вершкове - 300 г
Цукор - 350 г
Сіль (Щіпка)
Яйце куряче - 6 шт
Борошно пшеничне - 300 г
Крохмаль - 100 г
Розпушувач для тіста ((15г)) - 1 пакет.
Молоко (3,5%) - 100 мл

Приготування:

Масло з цукром і сіллю збити до пишноти.

По одному забивати яйця, не перестаючи збивати.
Борошно перемішати з крохмалем і розпушувачем, і додавати по черзі з молоком до яєчно-масляною масою.

Форму застелити папером і змастити маслом дно.
Вилити тісто і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Дістати, дати охолонути і розрізати на коржі.

Це кількість продуктів розрахована на форму 32Х38см, я отримане тісто поділила навпіл і випікала в 2 заходу у формі 26см - в результаті вийшло 4 коржа.
Бісквіт, який завжди виходить!



Класичний бісквіт



Інгредієнти:

- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
- ванілін на кінчику ножа

Приготування:
Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.
Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.
Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.
Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.
При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів. Даний екземпляр був знищений з чаєм без якої б то ні було просочення.

І вам удачі і приємного апетиту!
Класичний бісквіт






Полуничний бісквіт


Бісквіт:
5 великих білків
80 г цукрової пудри
50 г цукру
1 пакетик ванільного цукру або 1/2 ч.л. ванільного екстракту
60 г борошна

*У мене було 6 білків, тому я перерахувала пропорцію, трохи збільшивши її.

Крем:
300-400 г густої сметани (я брала 20 %)
1,5-2 ст.л. цукру (за смаком) цукру або цукрової пудри
полуниця або інші ягоди

Приготування бісквіта є кілька нюансів.
Необхідно брати форму невеликого діаметра, якщо кругла, то максимально 20 див. краще підійде форма кільцем або прямокутна (наприклад, розміром 10/20).
Для випічки бісквіта не потрібно змащувати форму маслом, щоб бісквіт при підйомі "чіплявся" за стінки форми, піднімався вгору і не осів у подальшому. З цієї причини краще відкласти в сторону силіконові форми і скористатися металевою.

Отже, приступимо до чаклунства!

Розігріти духовку до 180 градусів.

Білки збити в міцну піну, потім у два прийоми додати цукор, ванільний цукор (або екстракт) і продовжувати збивати до щільності і блиску.

Обережно ввести в білкову масу попередньо змішану і просіяне борошно і пудру. Тісто буде густим. Викласти його у форму, трохи розрівняти.

Випікається бісквіт близько 30 хвилин. Спочатку білки піднімуться шапочкою, а потім опустяться і поверхня буде рівною. Не витягуючи бісквіт з форми, перевернути його на решітку, щоб серединка не провалилася.

Після остигання трохи вологу поверхню можна присипати меленими горіхами або сухарями. Щоб бісквіт вийняти з форми, провести ножем по краях форми, пару раз стукнути формою по столу. У мене бісквіт вийшов з форми без проблем.

Розрізати бісквіт на три-чотири частини. Він ріжеться непросто, пружинить. Але завжди приймає свою первинну форму.

Для крему збити сметану з цукром. Ця сметанна кислинка як не можна краще підходить до цього білосніжному бісквіту.

Корж промазати кремом, викласти порізані шматочками ягоди. Трохи втиснути їх. Накрити другим коржем і повторити шар крему, ягід і т.д. В кінці тортик обмазати кремом, прикрасити за бажанням.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика