пʼятниця, 7 березня 2014 р.

Бісквітне полунично-бананове хмара

Бісквітне полунично-бананове хмара



Бісквіт:
Інгредієнти на роз'ємну форму 26 див.:
Борошно - 1 склянка
Жовтки яєчні - 7 штук
Цукор - 0,5 склянки
Масло вершкове - 100 грам
Ванільний цукор - 1 чайна ложка
Розпушувач або соду чайна гашене - 1 чайна ложка

Суфлейное желе (хмара):
Сметана 15%- 400гр.
Цукор - 1ст.
Сік лимона - 2ст.л
Желатин - 2,5ст.л.
Молоко - 1ст.
Сир - 300гр.

Банани - 2 шт.
Полуниця - 150 гр.
Шоколад темний - 30 гр.

Приготування :
Бісквіт:

У семи яєць відокремлюємо білки від жовтків.
(Білки можна заморозити,для майбутніх шедеврів). У жовтки додаємо 125 г цукру, одну чайну ложку ванільного цукру і збиваємо в міксері на високій швидкості дочиста, в процесі збивання додаємо 100 грамів м'якого вершкового масла.

У миску відміряємо 1 склянку білого борошна, додаємо 1 чайну ложку розпушувача, перемішуємо. Висипаємо отриману суміш у збиті жовтки і вручну замішуємо тісто.

Дно форми застеляємо папером для випічки і викладаємо в неї тісто, злегка розрівнюємо від середини до країв. Випікаємо при температурі 180. 17 - 20 хвилин.
Виймаємо бісквіт ріжемо навпіл,укладаємо у форму половину.
(У мене бісквіт вийшов зовсім низьким, я не різала).

Банан подрібнюємо в блендері.
Кладемо пюре банана на бісквіт і розрівнюємо.

Суфлейное желе (хмара):
Сметану+ сир +цукор+ванільний цукор (у мене була ванільна есенція)+сік лимона, збиваємо до стану бульбашок.
Желатин замочуємо половиною склянки молока. Даємо набрякнути.
Заливаємо другою половиною склянки молока і ставимо грітися, але не даємо закипіти!!! Чекаємо поки маса трохи охолоне і тонкою цівкою вливаємо в сметанную суміш при цьому збиваючи міксером.

Даємо трохи суміші загуснути (5-7 хвилин)
Виливаємо на бананове пюре сметанную суміш.

В холодильник до повного застигання суфлейного желе.
Прикрашаємо ягодами полуниці і шоколадною стружкою.

Підсумок: Перед тим як викладати бісквіт на дно рознімної форми, застеліть його пергаментним папером, щоб збити і не витекли рідкі продукти.

Смакота неймовірна, додати нічого!!!))))
Преприятнейшего апетиту)
Бісквітне полунично-бананове хмара



Класичний бісквіт



Інгредієнти:
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
- ванілін на кінчику ножа

Приготування:
Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.
Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.
Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.
Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.
При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів.
приємного апетиту!
Класичний бісквіт






Бісквіт з ревенем або ягодами.



Інгредієнти:

Ревінь - 200 р.
Вершкове масло - 70 р.
Цукор 3 ст.л.
Борошно - 1 склянка.
Яйця - 5 шт.
Сіль - щіпка.

Спосіб приготування:

Етап 1. Ревінь промити, очистити і нарізати дрібними шматочками. Змішати з розтопленим маслом і посипати цукром.
Етап 2. Білки відокремити від жовтків і поставити в холодильник.
Етап 3. Жовтки збити з цукром до отримання пишної білої маси, всипати при постійному помішуванні невеликими порціями борошно.
Етап 4. Збити охолоджені білки з дрібкою солі в густу піну і обережно перемішуючи, щоб тісто не осіло ввести в збиті жовтки з борошном.
Етап 5. Форму для бісквіта змастити жиром і вислати пергаментним папером.
Етап 6. Викласти у форму ревінь з цукром. Потім зверху викласти приготований бісквіт.
Етап 7. Поставити в нагріту духовку.
Етап 8. Випікати при t 180 градусів до готовності (приблизно 30-40 хвилин). Ревінь можна замінити ягодами - суницею, брусницею, червоною смородиною.

Приємного апетиту!



Медовий бісквіт



Дуже смачний ніжний бісквіт, в міру пахне медом, тане в роті! Відмінно піднімається, не обпадає, ні шапки, і максимально простий в приготуванні!

Інгредієнти:

●яйця 6 шт,
●цукор 160 гр,
●мед 2 ст л,
●борошно 190 гр.

Приготування:

Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно!
Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору. Випікати при Т 170-180С. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!

- Альтернативний спосіб приготування: -

Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору.

Тісто вилити у форму, застелену папером для випічки. Не забудьте прямо перед випічкою крутонути в яку-небудь сторону пару разів (щоб поверхня була рівною). Випікати в розігрітій до 170-180С духовці. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!

Потім проводимо ножем уздовж стінок і викладаємо бісквіт на стіл. Розрізати корж на 3 частини. Перемазати шкіри вареним згущеним молоком (можна згущене молоко збити з вершковим маслом (150 г) або зі сметаною).
Верхній корж не треба мазати кремом. Його заллємо шоколадною глазур'ю і в центр насыпем трохи горіхів. Чекати просочення не потрібно, можна їсти відразу.
Медовий бісквіт






Класичний бісквіт



Інгредієнти:
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
- ванілін на кінчику ножа

Приготування:
Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.
Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.
Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.
Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.
При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів.
приємного апетиту!
Класичний бісквіт

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика