пʼятниця, 21 березня 2014 р.

Млинчики «Сюзетт»

Млинчики «Сюзетт»



Інгредієнти:

100г борошна
100г цукрової пудри
3 шт. апельсини
1 шт. яйце
300мл молока
25г топленого вершкового масла
1шт. лимон
50мл куантро
90г вершкового масла
30мл коньяку

vk.com/wall-32231484_231745
Млинчики «Сюзетт»
Млинчики «Сюзетт»
У чашці з'єднуємо борошно, цукрову пудру (25г) і цедру 1 апельсина. В середину суміші розбиваємо яйце. Починаємо замішувати тісто, поступово вливаючи половину молока. Розмішуємо до повного зникнення грудочок. Вливаємо молоко, що залишилося і розтоплене масло.
Млинчики «Сюзетт»
Добре перемішуємо і залишаємо тісто на півгодини відпочити. По консистенції воно повинно вийти як вершки. Випікаємо млинці, вони повинні бути невеликими за діаметром.
Млинчики «Сюзетт»
Для приготування соусу змішуємо апельсиновий і лимонний соки, лимонну цедру і лікер.
Млинчики «Сюзетт»
Виливаємо суміш у холодну сковорідку, додаємо цукрову пудру і, помішуючи, нагріваємо на повільному вогні до розчинення пудри. Потім додаємо вершкове масло. Розмішуємо до повного розчинення масла і варимо ще 3-4 хвилини при невеликому кипінні.
Млинчики «Сюзетт»
Млинець викладаємо в соус, купаємо його з усіх сторін, складаємо вчетверо і відсуваємо до краю сковороди. Потім наступний, і так 4 штуки.
Млинчики «Сюзетт»
Додаємо вогонь і прогріваємо млинці 1 хвилину. Потім збризкуємо млинці коньяком і підпалюємо з допомогою довгої сірника або свічки - фламбируем. Відразу ж знімаємо з плити. Теплі млинці викладаємо на тарілку.

cook it!



Лимонні млинці



Інгредієнти (на 20 шт діаметром 19 см)

200 г пшеничного борошна
600 мл молока
2 середніх курячих яйця
1,5 ст. л. цукрового піску (без гірки)
цедра 1 лимона (подрібнити)
2 ст. л. лимонної горілки
3 ст. л. рослинної олії
1/4 ч. л. морської солі

Приготування:

1. Яйця, сіль і цукор збити віночком в зручній мисці.
Додати молоко, подрібнену цедру лимона і лимонну горілку, перемішати.
2. Продовжуючи розмішувати віночком, поступово додати просіяне борошно.
3. Заважати до тих пір, поки не зникнуть всі грудки, і тісто не стане нагадувати по консистенції дуже рідку сметану. Дати тісту постояти 30 хвилин при кімнатній температурі.
4. Додати рослинне масло, ще раз перемішати.
5. Сильно розігріти сковороду, змастити її невеликою кількістю рослинного масла.
6. Влити на сковороду 1 ополоник тесту. Підняти її над вогнем і швидким круговим рухом рівномірно розподілити тісто по всій поверхні сковороди.
7. Через 35-40 секунд широкої лопаткою акуратно перевернути млинець на іншу сторону.
8. Готувати ще 12-15 секунд. Перекласти готовий млинець на тарілку, і продовжити пекти млинці, поки не буде використане все тісто.

Автор рецепта - La Perla ( laperla-foto.livejournal.com)
Лимонні млинці






Самі тоненькі млинці.



Інгредієнти:
- 350 мл молока
- 10 ст.л. борошна
- 3 яйця
- 2 ст.л. фруктози (можна замінити цукром, краще тростинним)
- щіпка розпушувача
- щіпка солі
- пакетик ваніліну 1,5 г
- 1 ст.л. оливкової олії

Приготування:

1. У великій мисці змішуємо спочатку всі сухі інгредієнти і яйця.
2. Додаємо гаряче молоко, збиваємо, додаємо масло, знову як слід збиваємо.
3. Розігріту сковороду змащуємо оливковою олією і виливаємо на неї полполовничка суміші. Не потрібно брати дуже багато! Сковорідка повинна бути вкрита тоненьким шаром, тоді буде смачно. Смажимо хвилину з одного боку і півхвилинки з іншого.
4. Подавати млинці можна з ягідним соусом, смаженими фруктами, морозивом або маскарпоне, що дуже і дуже смачно.
Самі тоненькі млинці.
Самі тоненькі млинці.



Млинці-сердечка



Інгредієнти:

400 гр.муки
1яйцо
1ст.л. цукру
сіль за смаком
40 мл.растительного масла
450 мл води.

Збити міксером,перелити в пластикову пляшку,в пробці якої зробити дірочку, і малювати прямо на гарячій сковороді!
Млинці-сердечка






Заварні млинці на кефірі



Інгредієнти:

2 ст. кефіру (краще брати не жирний)
2 ст. борошна
2 яйця
1/2 ч. л. соди
2-3 ст. л. рослинного масла
сіль, цукор за смаком

Приготування:

Кефір, яйця, борошно, сіль, цукор перемішати, злегка збити віночком.
У склянку окропу кинути 1/2 ч. л. соди, швидко розмішати і вилити в тісто, перемішати,
дати постояти 5 хв.
Додати 2-3 ст. л. рослинного масла, перемішати
і смажити млинці))
Теж тонкі і дуже дірчасті млинці виходять) За рецепт дякую Марфуша)
Обов'язково піч на ООООЧЕНЬ розпеченій сковороді і тоді дірочок буде значно більше)

Cook it! - найбільше співтовариство кулінарів вк. Приєднуйтесь!
Заварні млинці на кефірі
Заварні млинці на кефірі

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика