вівторок, 25 березня 2014 р.

Млинці з цукіні

Млинці з цукіні



Інгредієнти:
2 склянки тертої цукіні
1/2 склянки тертого картоплі
1 яйце
1 столова ложка дрібно нарізаної петрушки
1 чайна ложка лимонної цедри
1 щіпка панірувальних сухарів
1 столова ложка несолоного вершкового масла
2 столові ложки сметани або йогурту (за бажанням)

Приготування:
Потріть цукіні і картоплю на крупній тертці. Дайте постояти в друшляку протягом принаймні 30 хвилин, щоб стекла вся рідина, тоді вони будуть краще липнути. Щедро посоліть.
У мисці збийте яйця, дрібно нарізану петрушку і лимонну цедру. Додайте щіпку солі і перець за смаком. Вижмите кабачково-картопляну суміш в рушник, щоб видалити вологу. Додайте щіпку хлібних крихт. Цукіні і картопляну суміш з'єднайте з яєчною сумішшю. Добре перемішайте і накрийте.
Нагрійте неглибоку сковороду на середньому вогні. Розтопіть 1 столову ложку вершкового масла. Можна використовувати оливкову олію, якщо хочете, але масло надає особливий смак млинців. Обсмажуйте млинці до золотистої скоринки з кожної сторони. Подавайте млинці з цукіні гарячими, з ложкою сметани або йогурту.



Бананові млинці


126ккал на 100гр

Інгредієнти:

4-5 бананів
0,5 ст. молока
0,5 ст. борошна
щіпка солі
1 яйце

Приготування:

Вкинути в блендер яйце, сіль, трохи збити.
Потім додати порізані банани, теж збити.
Влити молоко і всипати борошно. Збити ще раз.
Тісто має вийти як густа сметана.
Якщо вийшло дуже рідке, додайте ще трохи борошна.
Смажте на раст. олії.






"Самі тоненькі млинці"



Інгредієнти:

- 350 мл молока
- 10 ст.л. борошна
- 3 яйця
- 2 ст.л. фруктози (можна замінити цукром, краще тростинним)
- щіпка розпушувача
- щіпка солі
- пакетик ваніліну 1,5 г
- 1 ст.л. оливкової олії

Приготування:

1. У великій мисці змішуємо спочатку всі сухі інгредієнти і яйця.
2. Додаємо гаряче молоко, збиваємо, додаємо масло, знову як слід збиваємо.
3. Розігріту сковороду змащуємо оливковою олією і виливаємо на неї полполовничка суміші. Не потрібно брати дуже багато! Сковорідка повинна бути вкрита тоненьким шаром, тоді буде смачно. Смажимо хвилину з одного боку і півхвилинки з іншого.
4. Подавати млинці можна з ягідним соусом, смаженими фруктами, морозивом або маскарпоне, що дуже і дуже смачно.



Шоколадні млинці з сирною начинкою.



Інгредієнти:

Для тіста:
Яйця - 3 шт.
Молоко - 2 склянки.
Борошно - 2 склянки.
Какао - 2 ст.л.
Цукор - 1 ст.л.
Розпушувач - 1 пакетик.
Рослинне масло - 2-3 ст.л.
Сіль - 1 ч.л.
Курага - для прикраси.
Для начинки:
Сир - 400 р.
Цукор - 2 ст.л.
Родзинки - 100 р.

Спосіб приготування:

Етап 1. Яйця збити з цукром, сіллю і 1 склянкою молока.
Етап 2. Всипати 1 склянку борошна, змішаної з розпушувачем, і ретельно перемішати. Додати просіяний порошок какао і перемішати. Додати борошно і знову перемішати. Поступово влити молоко, що залишилося, приготувати тісто консистенції рідкої сметани.
Етап 3. Сковороду змастити рослинним маслом і посмажити шоколадні млинці з обох сторін.
Етап 4. Родзинки промити, залити гарячою водою і залишити на 20 хвилин. Обсушити і змішати з сиром і цукром.
Етап 5. На край млинця покласти порцію сирної начинки млинець і згорнути трубочкою. Вільні краї зв'язати смужкою, вирізаної з кураги, так, щоб вийшла "пісня".

Приємного апетиту!






Млинці з карамелізованими яблуком і бананом



Інгредієнти:
млинці
1 яблуко
1 банан
0,5 ст. л вершкового масла
1,5 ст. л. цукру

Приготування:
1. Готуємо млинці
2. У сковорідці нагріваємо на середньому вогні вершкове масло і цукор. Дамо масі придбати коричневий відтінок.
3.Добавляем шматочки банана і яблука. Тушкуємо до тих пір, поки яблука не стане м'яким.
4. Збираємо млинці: викладаємо начинку з одного краю і починаємо згортати.
Залишилися соусом можна полити млинці.



Розливні млинці



Інгредієнти:
- 4 яйця
- 2 ст.л. цукру
- вершкове масло
- 1 склянка борошна
- сіль

4 жовтки розтерти з 2-3 столовими ложками вершкового масла (повинна вийти однорідна маса), додати 2 столових ложки цукру (краще цукрової пудри), розвести це усе 2 склянками молока і додати 1 склянку борошна. Тісто має вийти дуже рідким і головне без грудочок . Потім додати 4 збитих білка і сіль.
Піч треба дуже тонкі млинці. У мене вони виходять настільки тонкими що їх не треба перевертати (печу тільки з одного боку). Якщо я роблю млинці до десерту - додаю більше цукру, якщо з м'ясом, грибами і т.п. - додаю сіль або розтертий кубик Маггі (при цьому не кладу цукор).
Коли млинці трохи остигають, вони стають еластичними. Так як в тесті вже міститься досить масла, їх можна смажити практично не змащуючи сковорідку, але це залежить і від сковорідки :) Удачі!
Розливні млинці






Млинці "Зебра"



ТІСТО:
1,5-2 склянки борошна,
0,5 літра молока
3-4 яйца.Столовая ложка цукру, ще столова ложка - рослинної олії, щіпка солі.
Відлити трохи тіста (у мірний стакан),додати порошок какао і трохи сахара.Как тільки біле тісто вилити на сковороду, зверху виливаємо через "носик" темне тісто будь-яким візерунком ,перевертаємо млинець і обжариваем.Начинку будь-яку, за вашим бажанням.
Млинці "Зебра"



Манні млинці



Інгредієнти:
• 100 г Манна крупа
• 500 г Молоко
• 50 г Цукор
• 4 Яйця
• 50 г Масло вершкове
• Терта цедра
• Сіль

Спосіб приготування:
1) Покласти масло в молоко, довести до кипіння. Поступово помішуючи, всипати манну крупу і варити на слабкому вогні до тих пір, поки маса не відставатиме від стінок каструлі.
2) Потім охолодити, додати яєчні жовтки, цукор, лимонну цедру, сіль і збиті в густу піну білки.
3) Ретельно розмішати і смажити млинці.

Приємного апетиту ;)






Млинці А-ля тірамісу.



Інгредієнти:

Для млинців:
Борошно - 2 склянки.
Цукор - 2 ст.л.
Какао -2 ст.л.
Розпушувач - 1 ч.л.
Молоко - 300-400 мл
Сіль - 1 ч.л.
Сметана - 200 р.
Яйця - 3 шт.
Рослинне масло - 3 ст.л.
Ванілін - 1 пакетик.
Кава розчинна - 2 ст.л.

Для глазурі:
Сироп кленовий - 50 р.
Вершкове масло - 3 ст.л.
Лікер кавовий - 2 ст.л.

Для крему:
Сир маскарпоне - 200 р.
Лікер кавовий - 2 ст.л.
Вершки 35% - 1 стакан.
Сироп кленовий - 2 ст.л.

Спосіб приготування:

Етап 1. Для крему: Розм'якшити гарненько маскарпоне, додати акуратно збиті вершки, перемішати, додати лікер і сироп. Поставити в холодильник.
Етап 2. Для глазурі: всі інгредієнти ретельно перемішати до однорідності. Відставити в сторону.
Етап 3. Для млинців: у невеликій мисці змішати борошно, цукор, какао-порошок (просіяний!), розпушувач і сіль. В окремій мисці змішати молоко і сметану до отримання однорідної маси. Додати розчинну каву і добре перемішати до повного розчинення. Вбити яйця, додати рослинне масло і ваніль. Змішати обидві суміші, додаючи сухі інгредієнти в рідку суміш. Перемішати. Якщо тісто трохи рідке, додати столову ложку або дві борошна.
Етап 4. Розжарити сковороду без масла, викласти на середину одну або дві ложки тіста, злегка розподіляючи до бажаного діаметру. Зменшити вогонь. Коли з'являться бульбашки і краю виглядають приготованими, акуратно перевернути млинець і готувати з іншого боку. Викладати готові млинці стопкою на тарілку, змащуючи кожен, ще гарячий млинець глазур'ю.
Етап 5. При подачі викладати майже остиглі (злегка теплі) млинці стопкою, щедро перекладаючи кремом. Зверху присипати через ситечко какао або тертим шоколадом.
Етап 6. Або на кожен млинець покласти будь-які ягоди, можна банан, злегка змастити кремом і згорнути рулетом. Скласти всі рулети тісно один біля одного у форму і залити кремом. Поставити в холодильник. Зверху присипати кави.

Приємного апетиту!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика