четвер, 20 березня 2014 р.

Млинці з печінкою тріски

Млинці з печінкою тріски



Інгредієнти:
7-8 заздалегідь спечених млинчиків (не дуже тонких)
2 банки (по 240 г) печінки тріски
1 великий солодкий перець жовтого кольору
4 варених яйця
середньої величини пучок зеленого цибулі

Перець нарізаємо дрібними кубиками, яйце дрібно рубаємо цибулю подрібнюємо, печінка тріски промаківающімі паперовими рушниками і розминаємо виделкою. Змішуємо, якщо треба - досолює.
Намазуємо суміш на млинці.
Звертаємо млинці в рулети і нарізаємо кожен на 4 частини (неестетичні кінці можна обрізати).
Приємного апетиту!

автор рецепта Тетяна Назарук



Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою



Інгредієнти:

Яблука (160 г) 2 шт.
Вершкове масло 20 г
Цукор-пісок 75 г
Мінеральна вода 45 мл
Кориця мелена ½ ч.л.
Гвоздика-2 шт.
Лимонний сік 5 мл
Борошно пшеничне 100 г
Яйце куряче 2 шт.
Молоко 175 мл
Сіль 1 ч.л.
Рослинна олія 45 мл

Почнемо з соусу. Почистіть яблука, видаліть серцевину, наріжте. У сотейнику розтопіть вершкове масло, всипте скибочки яблук. Додайте цукор, воду, лимонний сік. Помішуючи, тримати на невеликому вогні. Через пару хвилин додайте спеції і алкоголь, якщо хочете. Продовжуючи помішувати, дочекайтеся, коли яблука стануть м'якими, а рідина трохи випарується.

З млинцями все дуже просто: змішайте яйця з цукром і сіллю (збиваю міксером). Влийте молоко і всипте борошно. Ще раз розмішайте, в тесті не повинно бути грудочок.
Влийте в тісто рослинне масло, перемішайте. Прогрійте сковороду на сильному вогні (потримайте так кілька хвилин). В блюдце налийте трохи олії, половину цибулини (або половину картоплини) очистіть і наколіть на вилку. Це потрібно, що б не лити зайвого масла на сковороду. Занурте цибулину в масло і швидко змастіть нею сковороду (повторюйте по мірі необхідності). На підготовлену сковороду вилийте трохи тіста і дайте йому розтектися так, що б вийшов акуратний блін ( для цього повертайте сковорідку, що б тісто розподілилося рівномірно). Печіть, поки на поверхні млинця з'являться бульбашки. Переверніть на іншу сторону.

Подавайте гарячі млинці з яблучним соусом. Пора до столу!

#завтрак@bon.appetit
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою



Шалено смачні млинці



Інгредієнти:

● борошно - 600г (просіяти)
● цукор - 6стл.
● яйця - 6 шт.
● молоко 1л.
● вода - 450мл.
● олія рослинна 6стл.
● сіль

Приготування:

З такої кількості продуктів виходить те, що на фото. Кількість точно не скажу, тому щільність млинців варіюється. Якщо робити тонкі, то близько 40 ,середні - близько 25-30.
Мені більше до смаку тонкі млинці з тієї причини, що з тонкими можна перепробувати більше начинок і не так швидко обжерся)) Вчора з начинок у мене були тільки мед ,сметана і абрикосове варення;)

Трохи подкорректирую, а то до цього написав криво)Готується все просто: яйця змішуються з цукром, сіллю. Міксер включений на малих обертах (можна міксером). По ходу справи вливається молоко і майже вся вода, потім потроху, продовжуючи помішувати, всипається просеянная борошно. Потім вливається масло. Все перемішується. Змішуйте, як зручно Вам, головне, щоб не було грудок.

Змащувати сковороду можна або салом (на любителя) або рослинним маслом. Я змішую трохи вершкового з олією, злегка його топлю і кожен раз промазываю сковороди силіконової пензлем.

#завтрак@bon.appetit
Шалено смачні млинці






Карамельні млинці з яблуками



Інгредієнти:

Для тіста:
120 гр борошна
250 мл молока
125 мл води
50 гр цукру-піску
2 яйця
щіпка солі

Для начинки:
6 яблук
20 мл лимонного соку
1 чайна ложка цедри лимона
½ чайної ложки кориці
2 столових ложки вершкового масла
70 гр цукру
250 мл сметани
3 столові ложки цукрової пудри

Приготування:

Для початку, у великій мисці змішайте борошно, молоко, воду, цукор, яйця і соль.Взбейте до однорідної маси (без грудочок).

Розігріти сковороду на середньому вогні. Вилийте близько ½ столової ложки рослинної олії. Близько ¼ ковшика (або ополоника) з тістом вилийте на сковороду.

Дайте тесту рівномірно розтектися і тонким шаром покрити сковороду. Знову поверніть сковороду на вогонь і почекайте поки краю на одній стороні придбають золотисно-коричневий відтінок і почнуть відступати від поверхні.

Лопаткою переверніть млинець на іншу сторону і эут бік досмажте тільки до золотистого кольору. Не забувайте перемішати тісто кожен раз перед тим, як приступити до нового млинцю. Викладайте млинці на термостійку тарілку.

Очистіть яблука від шкірки і кісточок. Наріжте їх на дрібний квадратик.Яблоки викладіть в миску, додавши цедру, лимонний сік і корицю.

У сковороді розтопити масло на середньому вогні. Всипте цукор і готуйте, періодично помішуючи, поки цукор не стане бурштиновим кольором. Еллі карамель починає набувати темний відтінок, негайно знімайте з вогню.

Додайте яблука і готуйте, помішуючи, поки вони не стануть м'якими і карамель вбереться. Знімайте з вогню.

Сметану змішайте з цукровою пудрою. Перемішайте. На око розподіліть яблука по млинців, зверху залив приготовленої сметаною. Скрутіть млинці. Подавайте гарячими.

#завтрак@bon.appetit
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками
Карамельні млинці з яблуками

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика