Біляші
Інгредієнти:
для тіста:
1 пакетик сухих дріжджів (11 гр);
1,5 склянки молока; 3
ст. л. цукру;
1 ч. л. солі;
1 яйце;
6 ст. л. рослинного масла;
борошно.
для начинки:
500 гр. фаршу; ( у мене змішаний свинина+яловичина)
1 середню головку ріпчастої цибулі;
сіль,перець за смаком;
2-3 ст. л. холодної води;
Приготування:
1) Готуємо фарш :
* у фарш додати різаний лук,сіль перець,добре розмішати.
* для соковитості і м'якості фаршу можна додати холодну воду.
* відбити. (для цього збираємо фарш в кому і 15 разів (а то й більше) кидаємо назад у миску)
* поставити в холодильник на годину.
2) Готуємо тісто:
* розвести дріжджі в теплій воді,дати трохи піднятися
* взяти миску,де будете розмішувати тісто, налити туди теплого молока, додати дріжджову суміш, сіль, цукор, яйце, рослинного масла,х орошенько розмішати.
* розмішуючи, поступово додавати борошно,і замістити тісто. тісто має бути еластичним, щоб не прилипало до рук і до робочої начиння (для цього зовсім не варто додавати велику кількість борошна,а всього лише довго і наполегливо вимішувати тісто, (замешивал тісто чоловік,у мене терпіння не вистачило))
* поставити в тепле місце і дати піднятися 2 рази.
3) Готуємо біляші:
* У глибоку сковороду налити рослинне масло ( масло повинно бути у великому кол-ве, так щоб рівень масла при викладання біляша,доходило до його середини.) дати розжариться.
* Викласти біляші отвором вниз,дати йому підрум'яниться, обсмажити з двох сторін.
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Ледачі біляші
Інгредієнти:
Для тіста:
• 2 склянки кефіру
• 0,5 ч. ложки соди
• 0,5 ч. ложки солі
• 0,5 ч. ложки цукру
• борошно до отримання густоти тесту, як для оладок
Для начинки:
• фарш м'ясний
• цибуля
• часник
• сіль, перець
• по-бажанням можна додати зелену цибулю і зелень
Приготування:
Кефір підігріти до теплого стану (28-30 гр. З), покласти соду, розмішати, додати сіль, цукор і знову розмішати, залишити постояти одну хвилину.
Потім поступово додати борошно, постійно вимішуючи, щоб густота тіста, як у домашньої сметани (тісто має бути густим в міру).
На сковороді розігріти рослинне масло, налите шаром товщиною 0,5-1 см, ложкою викласти тісто, на тісто - фарш, на фарш - ще трохи тесту. Накриваємо фарш тістом так, щоб залишилися невеликі отвори. Все це робимо швидко.
Смажимо на середньому вогні з одного боку, потім - з іншого до красивого золотистого кольору.
Гарячими подаємо на стіл.
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Біляші.
А готувати їх легко і просто і в результаті дуже смачно)
Інгредієнти зазвичай все беру на око!Пишу приблизно чого та скільки)
Інгредієнти:
Тісто:
350 мл. теплої води
дріжджі швидкорозчинні 0,5 пакетика(11мл)
цукор 2 ст.л
сіль 1 ч.л
олія соняшникова 4 ст.л
борошна скільки візьме тісто
Приготування:
Замішуємо не дуже круте тісто і ставимо в тепло,поки не підніметься) Хвилин 30-40
Фарш:
м'ясо свинини і яловичини 50/50
цибуля
сіль,спеції
Приготування:
Ну і ліпимо наші смачні беляшики хто як любить)
Випікаємо з двох сторін на повільному вогні!
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
БІЛЯШІ
Інгредієнти:
2,5 склянки просіяного борошна
180 мл. теплого молока
7 г.сухих дріжджів
1 ч.л.ложка цукру
1ст.ложка рослинного масла
250г домашнього фаршу
1 велика цибулина
сіль, перець
Приготування:
1. Змішати молоко, цукор, дріжджі, рослинна олія і сіль. Поступово всипати борошно. Вимісити тісто, накрити і залишити на 1,5-2 години.
2. Цибулю подрібнити і змішати з фаршем. Приправити сіллю і перцем.
3. Виліпити з тіста коржики діаметром 10 см.Разложить на них по 1 ст. л. фаршу. Краї тіста підтягнути до середини, залишивши невеликий отвір. Обсмажити біляші в розігрітому маслі, 7 хв. з кожної сторони.
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Біляші
Інгредієнти:
Тісто:
3 склянки борошна
1 стакан води
25 грам живих дріжджів
3 чайних ложки цукру
1,5 чайних ложки солі
3-5 столових ложок рослинного масла
Начинка:
300 грам фаршу
1 велика цибулина
Приготування:
Попередньо готуємо начинку. Перемелюємо в рівних частках свинину і яловичину плюс велика цибулина. Солимо, перчимо, додаємо трохи холодної води(2 столових ложки), з нею біляші будуть соковитіше. Глявное, не перестаратися, у мене в таких випадках біляші погано ліпляться, рвуться, і цінний сік витікає на сковорідку. Але і зовсім без води погано.
Замішуємо пісне дріжджове тісто. Коли підійде, обмиаем один-два рази, даємо знову піднятися і можна починати ділити на порційні кульки розміром з дрібне яйце.
Розкачуємо кульки в блін розміром з блюдце. У центр кладемо столову ложку начинки, злегка розрівнюємо її.
Ліпимо біляші, загортаючи тісто до центру, і закладаючи його складками.
Відправляємо на сковороду з розпеченим масло, укладаючи отвором вниз. В ідеалі варто смажити у великій кількості олії, але у мене так не виходить, смажу в невеликому. Коли біляші просмажаться з одного боку, обережно перевертаємо , так щоб не витік сік. По-перше, він горить на сковорідці, і масло доводиться міняти, а по-друге, без соку біляші сильно програють у смаку.
Подавати біляші краще гарячими, мені ще подобається вмочати їх у присоленный і приправлений сухими травами кефір,але це вже на любителя.
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Немає коментарів:
Дописати коментар