пʼятниця, 7 березня 2014 р.

Роли з авокадо, лососем і огірком

Роли з авокадо, лососем і огірком



Інгредієнти:

500 р рису
50 мл рисового оцту
30 г цукру
10 г солі
5 листів норі
1 довгий парниковий огірок
1 авокадо
200 г слабосоленого лосося
васабі
маринований імбир
соєвий соус

Для приготування ролів необхідно:

Бамбуковий килимок (макісу або суші-мат). Без нього якісно згорнути рол практично неможливо.
Широка неметалічна ємність для змішування і охолодження рису.
Плоска дерев'яна лопатка.
Мисочка з водою. Рис для суші дуже клейкий і легко прилипає до рук. Тому в процесі приготування ролів перед тим, як брати рис, руки потрібно кожен раз змочувати водою.

Приготування:
Готовий рис перекладаємо в широку неметалічну посуд, рівномірно поливаємо оцтової сумішшю і починаємо перемішувати дерев'яною лопаткою.

Готуємо начинку. Огірок очистити від шкірки, вирізаємо насіння і нарізаємо на тонкі полоски.Рыбу теж нарізаємо на смужки

Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку, очищаємо від шкірки і нарізаємо на смужки

Рис розкладаємо на норі шаром близько 3-5 мм.Ребром долоні робимо невеликий довгий жолобок посередині розкладеного рису. Злегка змащуємо його васабі. Кладемо в жолобок начинку (лосось+огірок або лосось+авокадо)

Починаємо згортати. Великими пальцями обох рук піднімаємо край килимка разом з норі, при цьому притримуючи вказівними і середніми пальцями начинку. Згинаємо килимок під прямим кутом по лінії, на якій лежить начинка

Акуратно загортаємо піднятий край килимка разом з норі і рисом вниз, щоб рис на протилежних торцях стикнувся. Далі піднімаємо край килимка і доворачиваем рол, щоб вільна від рису смужка норі прилягала до ролу внапуск

Закручуємо рол в килимок і трохи стискаємо руками, щоб ущільнити рис. Але не тисніть надто сильно інакше а) рис може занадто сильно утрамбоваться і роли вийдуть несмачними і занадто клейкими, б) з торців вилізе начинка

Ріжемо на 6 шматочків. Щоб рис не прилипав до ножа, перед кожним розрізанням занурюємо вістря у воду і перевертаємо ніж, щоб краплі пробігли по ріжучій кромці. Подаємо роли з імбиром, васабі і соєвим соусом
Роли з авокадо, лососем і огірком
Роли з авокадо, лососем і огірком
Роли з авокадо, лососем і огірком
Роли з авокадо, лососем і огірком
Роли з авокадо, лососем і огірком
Роли з авокадо, лососем і огірком
Роли з авокадо, лососем і огірком
Роли з авокадо, лососем і огірком



Чізбургер з свинини з авокадо і кінзою



Інгредієнти:

Фарш свинячий - 500 г
Часник - 2 зубчики
Сир - 4 шматки
Булочка - 4 штуки
Майонез - 4 чайні ложки
Помідори - 1 штука
Авокадо - 1/2 штуки
Кінза - 1/4 пучка
Масло рослинне - 2 столові ложки
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком

1.Разогреть газовий гриль до середньої температури.
2. Свинячий фарш змішати з часником, сіллю і перцем. Зліпити чотири котлети. На гарячий деко налити рослинне масло, викласти м'ясо і відправити в гриль. Через 2 хвилини перевернути м'ясо і готувати ще приблизно 2-3 хвилини.(Якщо немає можливості скористатися грилем, підсмажте котлети на сковороді або в духовці).
3. Готові котлети, не знімаючи з листа, накрити скибочками сиру (краще використовувати сир для гарячих бутербродів) і відправити в гриль на 1-2 хвилини, щоб сир трохи розплавився, але ще не почав розтікатися.
4. Булочки для гамбургерів розрізати уздовж і з 8 половинок зібрати 4 чізбургера, послідовно викладаючи на нижню половинку майонез, м'ясо з сиром, кружечки помідора, скибочки авокадо і крупно порубані листя кінзи. Накрити верхньою половинкою булочки і подавати.

Cook it!






Заправка для цезаря з авокадо



Інгредієнти:
Майонез - ¼ склянки
Стиглий авокадо - 1 шт
Сік 0,5 лимона
Часник - 1 зубчик
Сіль і перець
Оливкова олія

Приготування:
У блендері збийте до однорідної маси дрібно нарізаний авокадо, майонез, сік лимона, видавлений часник, сіль і перець. За бажанням додайте трохи оливкової олії для досягнення бажаної кондиції і перемішайте.

Cook it! - найбільше співтовариство кулінарів вк. Приєднуйтесь!
Заправка для цезаря з авокадо
Заправка для цезаря з авокадо
Заправка для цезаря з авокадо
Заправка для цезаря з авокадо
Заправка для цезаря з авокадо
Заправка для цезаря з авокадо
Заправка для цезаря з авокадо
Заправка для цезаря з авокадо



Роли з авокадо, лососем і огірком



Інгредієнти:

500 р рису
50 мл рисового оцту
30 г цукру
10 г солі
5 листів норі
1 довгий парниковий огірок
1 авокадо
200 г слабосоленого лосося
васабі
маринований імбир
соєвий соус

Для приготування ролів необхідно:

Бамбуковий килимок (макісу або суші-мат). Без нього якісно згорнути рол практично неможливо.

Широка неметалічна ємність для змішування і охолодження рису.

Плоска дерев'яна лопатка.

Мисочка з водою. Рис для суші дуже клейкий і легко прилипає до рук. Тому в процесі приготування ролів перед тим, як брати рис, руки потрібно кожен раз змочувати водою.

http://vk.com/just_cook?w=wall-32231484_240596
Роли з авокадо, лососем і огірком
Готовий рис перекладаємо в широку неметалічну посуд, рівномірно поливаємо оцтової сумішшю і починаємо перемішувати дерев'яною лопаткою.
Роли з авокадо, лососем і огірком
Готуємо начинку. Огірок очистити від шкірки, вирізаємо насіння і нарізаємо на тонкі полоски.Рыбу теж нарізаємо на смужки
Роли з авокадо, лососем і огірком
Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку, очищаємо від шкірки і нарізаємо на смужки
Роли з авокадо, лососем і огірком
Рис розкладаємо на норі шаром близько 3-5 мм.Ребром долоні робимо невеликий довгий жолобок посередині розкладеного рису. Злегка змащуємо його васабі. Кладемо в жолобок начинку (лосось+огірок або лосось+авокадо)
Роли з авокадо, лососем і огірком
Починаємо згортати. Великими пальцями обох рук піднімаємо край килимка разом з норі, при цьому притримуючи вказівними і середніми пальцями начинку. Згинаємо килимок під прямим кутом по лінії, на якій лежить начинка
Роли з авокадо, лососем і огірком
Акуратно загортаємо піднятий край килимка разом з норі і рисом вниз, щоб рис на протилежних торцях стикнувся. Далі піднімаємо край килимка і доворачиваем рол, щоб вільна від рису смужка норі прилягала до ролу внапуск
Роли з авокадо, лососем і огірком
Закручуємо рол в килимок і трохи стискаємо руками, щоб ущільнити рис. Але не тисніть надто сильно інакше а) рис може занадто сильно утрамбоваться і роли вийдуть несмачними і занадто клейкими, б) з торців вилізе начинка
Роли з авокадо, лососем і огірком
Ріжемо на 6-8 шматочків. Щоб рис не прилипав до ножа, перед кожним розрізанням занурюємо вістря у воду і перевертаємо ніж, щоб краплі пробігли по ріжучій кромці. Подаємо роли з імбиром, васабі і соєвим соусом

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика