середа, 14 серпня 2013 р.

Ледачі біляші

Ледачі біляші



Інгредієнти:

Для тіста:
• 2 склянки кефіру
• 0,5 ч. ложки соди
• 0,5 ч. ложки солі
• 0,5 ч. ложки цукру
• борошно до отримання густоти тесту, як для оладок

Для начинки:
• фарш м'ясний
• цибуля
• часник
• сіль, перець
• по-бажанням можна додати зелену цибулю і зелень

Кефір підігріти до теплого стану (28-30 гр. З), покласти соду, розмішати, додати сіль, цукор і знову розмішати, залишити постояти одну хвилину.
Потім поступово додати борошно, постійно вимішуючи, щоб густота тіста, як у домашньої сметани (тісто має бути густим в міру).
На сковороді розігріти рослинне масло, налите шаром товщиною 0,5-1 см, ложкою викласти тісто, на тісто - фарш, на фарш - ще трохи тесту. Накриваємо фарш тістом так, щоб залишилися невеликі отвори. Все це робимо швидко.
Смажимо на середньому вогні з одного боку, потім - з іншого до красивого золотистого кольору.
Гарячими подаємо на стіл.
Ледачі біляші
Ледачі біляші
Ледачі біляші
Ледачі біляші
Ледачі біляші



Біляші Юлії Нікітіної.



Тісто:

1кг - Борошно...
0,5л - Молоко...
1ч.л - сіль...
1ст.л. - Цукор...
0.50 гр - дріжджі...(дріжджі розвести в одній склянці води + чайна ложка борошна,що б швидше підійшли)
0,5 склянки-Олію соняшникову...
1шт. -Яйце...

Замісити не круте тісто підійде...і можна робити...

1 кг Фарш +Цибуля (дрібно нарізаний 2шт) + сіль і перець за смаком...+ молоко 0.5ст або побільше,щоб фарш був ніжним...

у латку майже 1л олії і біляші спочатку кладуть вниз отвором а потім перевернути і поливати маслом і дожаривать...
Біляші Юлії Нікітіної.






Біляші.



Хрустка скоринка... Соковитий фарш... І вологе тісто, всередині просочений маслом і соком фаршу...

Час приготування: 60 хвилин+ розстойка
Порцій: 6-8
Складність страви: #м4_из_5
Схожі рецепти: #готовим_выпечку #из_фарша

Вам буде потрібно:

Для тіста:
1/2 склянки теплої води
25 г свіжих або пакетик сухих дріжджів
1 ч. ложка цукру
1 стакан молока
100 г вершкового масла
1-2 ч. ложки солі
борошно 3-4 склянки (скільки візьме)

Для начинки:
500 г фаршу
1 велика цибулина
100-150 мл вершків або кефіру (за бажанням)
сіль, перець,
масло для смаження


Як готувати:

1. Розтопити вершкове масло в теплому молоці. Додати сіль.

2. У теплій воді розчинити цукор і дріжджі. Перемішати і відставити до появи шапки.

3. Додати дріжджову суміш до молочної і перемешать.Постепенно підсипаючи борошно, замісити тісто до гладкого стану. Накрити плівкою. Прибрати в тепло на 1-2 години для підходу (якщо вдома холодно, то раджу закип'ятити склянку води в мікрохвильовці і поставити тісто туди, природно, не включаючи :). Там і тепло і сиро.

4. Для начинки до фаршу додати дрібно порізану цибулю. Додати спеції і перемішати. Влити вершки ( у мене було 200 мл 30% жирності) і знову перемішати.

5.Подошедшее тісто обім'яти, сформувати кульки (у мене вийшло 15 штук).Я ліпила змащеними олією руками, щоб не використовувати зайву муку. Дати їм постояти хвилин 10.

6. З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.

7. Кулька з тіста приплюснути долонею. В серединку покласти начинку і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою. Дати постояти хвилин 15.

8. Смажити на сковороді при закритій кришці у великій кількості розпеченого рослинного масла (олія повинна доходити до середини біляша) на невеликому вогні з двох боків до золотистої скоринки (попередньо добряче нагрів масло на великому вогні). Спочатку відкритою стороною вниз, потім перевернути..

9.Готовые біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.

Чудове тісто!
Ідеальні біляші!
Захоплення і аваціі!

Приємного апетиту!

Автор: Мilamelek

Академія кулінарії - ще більше смачних страв!
Біляші.
Біляші.
Біляші.
Біляші.
Біляші.
Біляші.
Біляші.
Біляші.
Біляші.
Біляші.



Біляші



Інгредієнти:
Для тіста:
400 гр. пшеничного борошна
1 яйце
250 мл мацоні
75 мл води
1/3 палички дріжджів
1/2 ч.ложки солі
1 ч.л. цукру
Для фаршу:
500 гр. м'яса (баранина або яловичина)
2 середні цибулини
сіль, перець
Рослинна олія (рафінована соняшникова) для смаження
Біляші
Дріжджі розпустити в 75 мл теплої води 1 ч.л. цукру, накрити рушником і поставити їх в тепле місце.
Біляші
Для приготування фаршу: 500 р яловичини і 2 цибулини. М'ясо дуже дрібно порізати. Цибулю нарізати маленькими кубиками. Цибулю з 1 ч.л. солі подавилть в ступці.
Біляші
Змішати нарізане м'ясо, кашку з цибулею, поперчити
Біляші
Готовий фарш накрити тарілкою і убратьна 2 години в холодильник. За цей час фарш добре промаринується.
Біляші
В дріжджі ввести 250 мл теплого мацоні+просіяне борошно і замісити м'яке, не липнущее до рук тісто. Перекласти тісто в миску, змащену олією. Накрити його рушником і поставити в тепле місце. Через годину тісто збільшившись в об'ємі в три раз
Біляші
Загорнути в плівку і прибрати в холодильник на дві години. Цей прийом дозволить мені зменшити можливі великі бульбашки в тесті. Цікаво, але в холодильнику тісто продовжує підходити і увеличаваться в обсязі.
Біляші
Тісто расстоялось, змастити поверхню столу соняшниковою олією. Розділити тісто на 2 частини. Одну частину прибрати в холодильник, іншу скачати в "ковбаску", від неї відривати невеликі шматки, скачувати з них кульки вагою 60г. Накрити харчовою пленк
Біляші
поставити ще раз щоб підійшло. З кульок пальцями розім'яти корж, всередину якої покласти дві ложки фаршу. Краї скріпити, залишаючи зверху отвір. З половини тіста виходить десять заготовок біляшів.
Біляші
Дати заготівлях отдохнуть.В гарячу сковорідку налити соняшн масло, щоб вона доходила до середини заготовок. Коли масло сильно розігріється, встановити середній вогонь, опустити біляші в кипляче масло отвором вниз.Когда біляші зажарятся, перевернути
Біляші
В отвір налити ложку киплячого масла. Готові біляші викласти на тарілку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика