пʼятниця, 16 серпня 2013 р.

Млинці "Зебра"

Млинці "Зебра"



ТІСТО:
1,5-2 склянки борошна,
0,5 літра молока
3-4 яйца.Столовая ложка цукру, ще столова ложка - рослинної олії, щіпка солі.
Відлити трохи тіста (у мірний стакан),додати порошок какао і трохи сахара.Как тільки біле тісто вилити на сковороду, зверху виливаємо через "носик" темне тісто будь-яким візерунком ,перевертаємо млинець і обжариваем.Начинку будь-яку, за вашим бажанням.
Млинці "Зебра"



Млинці-мішечки



Інгредієнти
Молоко 0,5 л, яйця 3 шт., борошно 1/2 склянки, сир "Чечіль" - декілька "стрічок" або зелена цибуля - кілька пір'їнок, сметана за смаком, цукровий пісок 1 ст.л., щіпку солі, рослинна олія для смаження.

Спосіб приготування
Яйця збити з цукром і сіллю. Додати молоко, борошно і добре перемішати і випікати невеликі і не дуже тонкі млинці на розігрітій рослинній олії.
Приготувати начинку. 1 цибулину дрібно нарізати і обсмажити на рослинному маслі. Додати 50 гр вершкового масла, нарізану кубиками 1/4 невеликого качана капусти і злегка обсмажити. Накрити кришкою і тушкувати 10-15 хвилин. Додати кріп, сіль, спеції і перемішати з 2 рубаними яйцями.
На середину млинця викласти начинку, підняти краї і зав'язати млинець сиром "Чечіль" або пір'ям зеленого лука у вигляді мішечка.
Млинці-мішечки



Млинці "Зебра"



Інгредієнти:

1,5-2 склянки борошна,
0,5 літра молока
3-4 яйця.
цукор 1 ст.л.,
рослинна олія 1 ст.л.
щіпка солі.

Приготування:

Змішати інгредієнти для млинцевого тесту. Відлити трохи тіста (у мірний стакан), додати порошок какао і трохи цукру. Як тільки біле тісто вилити на сковороду, зверху виливаємо через "носик" темне тісто будь-яким візерунком, перевертаємо млинець і обсмажуємо. Начинка може бути будь-якою, за вашим бажанням
Млинці "Зебра"






В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом



Інгредієнти:
2-3 банана
50 гр. волоських горіхів
2 ст. ложки вершкового масла
1 ч. ложка меду
Рисовий папір
50 гр. шоколаду.

Приготування:
Ядра волоських горіхів перебрати на предмет видалення осколків шкаралупи і перегородок і дрібно порубати.

Кожен банан розрізати спочатку на три-чотири шматка поперек, потім кожен на 4 частини вздовж, а потім поперек - на дрібні шматочки.

Розтопити на сковороді 1 ст. ложку масла і мед (якщо банани дуже солодкі, то мед можна взагалі не додавати, але взагалі краще для цієї страви використовувати недозрілі і не дуже солодкі плоди), викласти банани і обсмажувати на середньому вогні, постійно помішуючи, протягом 5 хвилин.

Потім всипати горіхи, вимкнути плиту і дати суміші потушиться ще 3-5 хвилин.
Так виглядає готова суміш для фарширування млинців:

Попередньо охолоджений шоколад натерти на тертці, розділити з двох ємностей в пропорції 2:1 і знову прибрати в холодильник.

Лист рисового паперу опустити в теплу воду на 10-15 секунд - так, щоб він став гнучким і м'яким, але не втратив пружності. Розстелити лист на чистому рушнику, покласти десертну ложку (близько 20 гр.) начинки, загорнути з трьох сторін всередину «конвертиком» і скачати на четверту сторону рулетом.

Ту ж операцію проробити з іншими листами рисового паперу. Скручені млинці викладати на гладку поверхню, рясно змащену маслом - млинці ДУЖЕ липкі, і якщо їх покласти на суху поверхню, вони прилипнуть і порвуться.

Залишилася порцію вершкового масла розігріти на сковороді і швидко обсмажити кожен млинець зі всіх сторін - буквально по хвилині.

Дістати тарілки з шоколадом з холодильника. Кожен знятий зі сковороди млинець обваляти у великій порції шоколаду (він, природно, відразу ж розплавиться, і в першій тарілці у вас буде рідкий шоколад, а в другій - стружка) і викласти на сервірувальну тарілку. Коли млинці трохи охолонуть, і шоколадна обливка почне схоплюватися, посипати готову страву шоколадною стружкою з другої тарілки.
В'єтнамські млинці з бананами і шоколадом



Американські млинці



Інгредієнти

Яйця - 3 шт.
Кефір - 500 мл
Борошно - 250 гр.
Цукор - 125 гр.
Вершкове масло (розтоплене) - 50 гр.
Сода - 1 ч.л.
Амоній - 1 ч.л.

Спосіб приготування

Збити яйця з цукром, содою і амонієм. Додати кефір, борошно та олія. Дати тісту настоятися 30 хвилин і випікати.

Амоній можна замінити порошком для випічки.






Хоткейки (млинці).



Дуже часто в американських фільмах показують, як американці їдять пухкі млинці або оладки розміром з блюдце.Хоткейки відрізняються від панкейків(американських млинчиків) способом випічки. Вони абсолютно не масляні. Можна хоткейки випікати з різними наповнювачами по вашому смаку,а так само можна випікати і без цукру і подавати з розплавленим сиром або слабосоленої сьомгою. Спробуйте це дуже смачно!

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 4-5 штук
Складність страви: #d3_из_5
Схожі рецепти: #готовим_блины #из_молока

Вам буде потрібно:

яйце - 1 шт
120 мл. молока
25 грам цукру
5 гр розпушувача
120 грам борошна
ваніль

Як готувати:

1. Яйце збиваємо з молоком і цукром. Додаємо ваніль.

2. Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем. Перемішуємо добре.

3. Для отримання рівного кольору, як у кіно, рекомендуємо сковороду охолодити на мокрому рушнику, але можна і не заморочуватися. Отже, нам знадобиться мокрий рушник. Розігріваємо сковороду і охолоджуємо її на рушник протягом однієї-двох секунд. Якщо скоровородку не охолодити, то млинець підсмажиться нерівномірно.

4. Відразу ж виливаємо тісто. Виливаємо тісто ополоником з достатньої висоти, щоб хоткейк відразу розтікся. Якщо рівний колір не важливий, знову ж таки, можна виливати як зручно.

5. Ставимо на середньо-слабкий вогонь під кришку.

6. Коли млинець починає пузиритися, перевертаємо.

7. Готуємо під кришкою поки млинець не почне шипіти.

8. Готово, можна перекладати на тарілку!

9. Подавати гарячими з вершковим маслом, кленовим сиропом, варенням, фруктами, гарячим шоколадом.

Приємного апетиту!
Хоткейки (млинці).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика