середа, 14 серпня 2013 р.

Бісквіт, який завжди виходить!;)

Бісквіт, який завжди виходить!;)



Повинна зізнатися, що я до свого сорому ще ні разу в житті не пекла бісквіт - я їх чомусь боялася Це був мій перший раз. Бісквіт вийшов просто відмінний - м'який і повітряний. При складанні торта можна бісквіт не просочувати. Так що всім, у кого спостерігаються проблеми з бісквітом або боязнь його, або якщо вам просто потрібен дуже хороший і перевірений рецепт!

Інгредієнти:

Масло вершкове - 300 г
Цукор - 350 г
Сіль (Щіпка)
Яйце куряче - 6 шт
Борошно пшеничне - 300 г
Крохмаль - 100 г
Розпушувач для тіста ((15г)) - 1 пакет.
Молоко (3,5%) - 100 мл

Приготування:

Масло з цукром і сіллю збити до пишноти.

По одному забивати яйця, не перестаючи збивати.
Борошно перемішати з крохмалем і розпушувачем, і додавати по черзі з молоком до яєчно-масляною масою.

Форму застелити папером і змастити маслом дно.
Вилити тісто і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Дістати, дати охолонути і розрізати на коржі.

Це кількість продуктів розрахована на форму 32Х38см, я отримане тісто поділила навпіл і випікала в 2 заходу у формі 26см - в результаті вийшло 4 коржа.
Бісквіт, який завжди виходить!;)



Пісний апельсиновий бісквіт



Інгредієнти:

(стакан - 200 мл)

1 і 3/4 скл. борошна (просіяти)
1/2 ч.л. солі
3/4 ст. свіжовичавленого соку апельсинового соку
2 ч.л. апельсинової цедри
3/4 ст. цукру
1/3 скл. кукурудзяного (або іншої рослинної) без запаху
30 мл винного оцту
1 ч.л. питної соди, розчиненої у 2 ст.л. води

Для просочення і начинки:

100 мл свіжовичавленого апельсинового соку закип'ятити з 50 г цукру

апельсиновий (або абрикосовий) джем

Приготування:

1) Духовку розігріти до 175°С. Форму (діаметром 20-22 см) змастити рослинним маслом.
2) У чаші міксера збити на високій швидкості сік, масло, цедру і цукор до розчинення останнього. Додати оцет і знову збити.
3) Додати борошно і знову збити (на маленькій швидкості).
4) Ввести содовий розчин. Дуже швидко перемішати. Тісто почне збільшуватися в об'ємі. І швидко перелити тісто в підготовлену форму.
5) Випікати протягом 30-45 хвилин (в залежності від духовки). Готовність перевірити дерев'яною шпажкою.
6) повністю Готовий бісквіт остудити, розрізати вздовж на два коржа, просочити охолодженим апельсиновим сиропом і змастити підігрітим джемом. Прикрасити за бажанням.






«Бісквіт по-домашньому»:



згущене молоко 0,5 банки (обов'язково ГОСТ),
цукор 0,5 склянки,
яйця 2 шт.,
маргарин 0,5 пачки,
борошно 1 склянку,
картопляний крохмаль 1 склянку,
сода 1 чайна ложка,
сіль - щіпка,
кислота для гасіння соди (лимон, оцет).
Мак, родзинки, волоські горіхи - за смаком.
Відокремлюємо білки яєць від жовтків. Білки збиваємо міксером до утворення стійкої піни. Висипаємо в піну весь цукор. Знову збиваємо до утворення густої піни. У збиті білки з цукром додаємо згущене молоко. Коли все ретельно перемішалося, додаємо борошно і крохмаль. Під час перемішування додаємо гашену соду. До моменту, коли ми всипали борошно, маргарин вже має розтопитися. Його потрібно трохи охолодити і поступово влити в тісто. Після маргарину додаємо в тісто жовтки, що залишилися від яєць. Далі ретельно перемішуємо тесто.Выпекаем у формі змащену маргарином при температурі 200-220 градусів Цельсія. Час випікання 7-10 хвилин. Духовку можна відкривати (саме тому я називаю торт 100%, він не сідає) і перевіряти готовність зубочисткою. Випечені коржі складаємо остигати. Потім коржі промазываю збитою солодкої сметаной.Крем на ваш розсуд, я роблю масляний, прикрашаю з допомогою кондитерського шприца і фантазії.



Класичний бісквіт



Інгредієнти:

- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
- ванілін на кінчику ножа

Приготування:

Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.

Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.

Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.

Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.

При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів. Даний екземпляр був знищений з чаєм без якої б то ні було просочення.

І вам удачі і приємного апетиту!
Класичний бісквіт






Просочення для бісквітів



Безумовно, вибір просочення залежить від виду торта і Ваших смакових уподобань. Пропоную Вашій увазі кілька видів просочення бісквіта, щоб було легше визначитися))

Дуже смачна просочення
-Горілка журавлинна "Фінляндія" прозора (червону краще не брати, вона з барвником) - 50 г,
-Домашнє Повидло грушеве - 2 ст.л.,
-Вода кип'ячена холодна - 250 мл
Всі інгредієнти змішати і поливати приготований бісквіт.

Сироп для просочення бісквітів
-Цукор - 5 ст. ложок
-Лікер, або настоянки, або Вода - 7 ст. ложок
-Коньяк - ложка
У каструлю насипати цукор, заливають водою. Помішуючи, сироп доводять до кипіння. Потім охолоджують його і вводять ароматичні речовини: будь-лікер або настойку, ванілін, коньяк, кавовий настій, будь-які фруктові есенції.

Шоколадна просочення
-Масло вершкове - 100 гр.,
-Какао - порошок-1 столова ложка ,
-Згущене молоко - пів банки
Просочення готується на водяній бані. Для цього потрібно у велику каструлю налити води, поставити її на вогонь. А всередину великої каструлі поставити каструлю меншого діаметру, в якій і готувати просочення.
Всі інгредієнти просочення покласти в меншу каструлю, масло порізати на шматочки, щоб швидше тануло.
Ретельно перемішати. Але не доводити до кипіння. Я використовую міксер. Просочувати торт гарячої просоченням, бажано теплий або гарячий корж.

Смородинова для просочення торта з варення
-0,5 склянки сиропу з смородини,
-2 столових ложки цукру,
-один стакан води.
Ця просочення йде для торта Негр в піні. Але її можна використовувати і в інших тортах у поєднанням зі сметанним кремом. Приготування просочення стандартне. Змішати всі інгредієнти, довести до кипіння і варити на малому вогні до розчинення цукру.

Просочення для торта
-250 г цукру,
250 мл води,
-2 ст. ложки кагору,
-1 ч. ложка лимонного соку,
-ванілін.
Воду закип'ятити в каструлі, всипати цукор, розмішати до повного розчинення.
Сироп довести до кипіння, додати ванілін і лимонний сік.
Готовий сироп охолодити.

Сироп кавовий
-Вода - 1 склянку
-Коньяк - 1 ст.л.
-Кава мелена - 2 ст.л.
-Цукор - 1 склянку
Цукор заливають водою (півсклянки) і нагрівають до розчинення цукрових крупинок; розчинений сироп доводять до кипіння, на останньому кількості води (півсклянки) варять каву, який ставлять на край плити для настою. Через 15-20 хвилин кави проціджують і чистий кавовий настій вливають разом з коньяком в цукровий сироп, який ретельно розмішують і охолоджують.

Просочення із зеленим чаєм і лимоном
Заварити зелений чай, додати туди сік лимона. Коли охолоне, просочити коржі.

Ананасова просочення
Робиться на сиропі з-під консервованих ананасів. Роблю на око. Сироп трохи розбавити водою, додати лимонний сік, трохи коньяку для аромату і на вогонь буквально на пару хвилин

Молочна просочення 1
Банку згущеного молока залити 3 склянками окропу. Додати ваніль, дати охолонути , і просочувати коржі дуже щедро.

Молочна просочення 2
3 ст молока довести до кипіння з 1 ст (250 мл) цукру

Лимонна просочення
1 склянку окропу + пів лимона, порізаного на дольки + 3 чайних ложки цукру + ваніль. Дала настоятися, як раз і охолов. Лимони сьела, використовувала рідина.

Апельсиновий сипроп
- дрібно нашинкованую шкірку одного апельсина
-1/2 чашки апельсинового соку
-1/4 часгки цукру
Поєднати все інгредієнти в каструльку. Варити на медленом вогні поки розійдеться цукор. Зменшити вогонь і відкритим готувати ще 15 хвилин, поки сироп не зменшиться на половину. Теплим просочити коржі.

Вишнева просочення
У чашку влити приблизно на 1/3 вишневого соку, додати 1-2 ст.л. цукру, 3-4 ст.л. коньяку і долити водою, щоб загальна кількість просочення було приблизно 1 чашка. Кількість просочення я расчитала на багатоповерховий шар, якщо ви робите один торт, вам можливо вистачить і пів порції.
Просочення для бісквітів

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика