Бісквіт з вівсяної муки
241 ккал/100 гр
Інгредієнти:
60 гр вівсяної муки
2 яйця
ванілін
можна додати улюблені спеції - корицю, імбир, мускатний горіх, кардамон і інше!
Приготування:
1. Яйця збиваємо міксером на великій швидкості в піну, потім поступово додаємо борошно.
2. Духовку розігріти до 180 гр, форму для випікання злегка присипати борошном і вилити туди тісто.
3. Запікати до готовності, у мене 15-20 хвилин.
Для бісквіта
3 яйця
100 г цукру
100 г борошна
вершкове масло для змащування форми
Для суфле
5 білків
25 г желатину(120 мл води)
200 г згущеного молока
100 г вершкового масла
50 г цукру
ванільний цукор
Необхідно замочити Желатин в холодній воді хвилин на 20.
Коли желатин набубнявіє,змішати з половиною цукру і поставити на вогонь до повного розчинення желатину і сахара.Остудить
Для бісквіта яйця збити з цукром хвилин 5.
Борошно просіяти і додати до яєць і цукру,добре перемішати.
Форму змастити маслом,вилити тісто і пекти 25-30 хвилин при 180гр.Готовность перевірити сірником,вона повинна залишитися сухой.Бисквит вийняти з форми і дати остыть.Разрезать на 2 частини.
Тепер суфле.Белки збивати на невеликій швидкості поступово її збільшуючи.
Хвилин через 5 коли білки вже добре збиті додати цукор, що залишився і ванільний цукор в 2 етапи.
Масло кімнатної температури збити зі згущеним молоком до однорідного стану.
До білків додати желатин і масло.Все перемішати миксером.На нижню частину бісквіта викласти суфле і накрити другою частью.Поставить в холодильник на пару годин мінімум.
Готовий торт можна покрити шоколадом.Для цього жирні вершки(приблизно 80 мл)розтопити 100 г шоколаду і змастити торт.
Бісквіт "Ніжність"
Бісквіти - це європейський вигляд тортів. Просочені простим сиропом або ароматизаторами, вони чудові. Рецепт цього бісквіта я взяла з книги On Cooking, в оригіналі рецепта була апельсинова просочення, але я вирішила зробити звичайну, зі згущеного молока і нежирної сметани. Текстура цього бісквіта виходить ніжна і дуже повітряна. Так як бісквіт дуже добре піднімається, він чудово підійде і як основа для будь-яких бісквітних тортів.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
-400 гр борошна
-300-450 гр цукру
-1 чашка молока,
-5 яєць,
-100 г несолоного вершкового масла,
-10 г розпушувача тіста,
-щіпка солі,
для просочення:
-250 гр нежирної сметани,
-350 гр згущеного молока,
-1 ст.л. ванільної есенції.
Приготування:
1. Розігріваємо духовку до 180 градусів. У миску просіваємо борошно, розпушувач і сіль. Прибираємо в бік.
2. На маленькому вогні в каструлі розігріваємо молоко з маслом, нам треба тільки, щоб розтануло масло.
3. У більш глибокій каструлі збиваємо яйця з цукром до однорідності, до тих пір, поки маса трохи не посвітлішає, приблизно хвилин 5.
4. Потім поступово і по черзі починаємо додавати борошно і молоко. По ложці борошна.
5. І 1/4 чашки молочної суміші.
6. Збиваємо все разом до однорідної маси. Знімну форму змащуємо маслом і присипаємо злегка борошном. Виливаємо в неї тісто і прибираємо вдуховку на 40-50 хвилин. У мене пішло 55 хвилин рівно.
7. Готовий бісквіт повинен вийде рум'яний і пружний. Даємо йому трохи охолонути.
8. А поки робимо просочення: збиваємо згущене молоко, сметану і ванільну есенцію в блендері до однорідної маси.
9. Виймаємо бісквіт з форми.
10. І перекладаємо його в глибоку ємність, каструлі типу, яка трохи ширше в діаметрі. Глибоко протикаємо бісквіт по всій поверхні гострим ножем або виделкою.
11. Повільно заливаємо його просоченням.
12. І залишаємо його просякати, накривши кришкою, годин на 5, а краще всього на ніч, так він пропитаеся набагато краще. Текстура бісквіта, як губка, за цей час повинна ввібрати в себе всю просочення.
13. Все! Бісквіт абсолютно готовий. Виразно було легко, але я вважаю, що так буває з усіма рецептами бісквітів. Цей смачний ніжний, вологий, і вже не такий лекгий, а більш щільний, з-за солодкої молочної просочення, бісквіт, просто тане в роті і прекрасно підійде до традиційної чашки чаю або кави.
Горіховий бісквіт на пару
Інгредієнти:
Борошно пшеничне − 100 гр.
Яйця − 5 шт.
Цукор − 1/2 ст.
Волоські горіхи − 5 ст.л.
Родзинки − 2 ст.л.
Мед − 2 ст.л.
Пшеничні висівки − 2 ст.л.
Ванільний цукор
Опис і спосіб приготування:
Рецепт для пароварки: горіховий бісквіт з медом. Тісто для бісквіта готується без додавання будь-яких жирів і випікається на пару, так що страву можна сміливо віднести до розряду дієтичних.
Відокремити білки від жовтків. До білків додати цукор і збити міксером до збільшення маси в кілька разів.
Додати жовтки і акуратно змішати. Частинами засипати борошно і пшеничні висівки. Розмішати до однорідності. Додати родзинки, ванільний цукор і половину подрібнених горіхів.
Глибоку форму промаслить і викласти в неї тісто. Накрити фольгою і поставити в пароварку. Готувати 40 - 45 хв.
Готовий бісквіт перекласти на блюдо, напоїти гарячим медом і посипати рештою горіхів.
Бісквіт на кефірі
Інгредієнти:
Масло або маргарин - 100 гр.
Цукор - 0,5 ст.
Яйце - 1 шт.
Борошно - 2 ст.
Кефір - 0,5 л.
Сода - 0,5 ч.л.
Сіль, ванілін, родзинки.
Приготування:
Масло або маргарин в охолодженому вигляді натираємо на крупній тертці, потім перетираємо з цукром і додаємо яйце. Солимо, поступово вводимо муку і перетираємо все до однорідної маси. Ретельне перемішування - запорука хорошої якості бісквіта. Вливаємо кефір і доводимо тісно до консистенції густої сметани. Додаємо соду, промитий і заварений в окропі родзинки. Форму змащуємо маргарином або маслом і посипаємо манною крупою або панірувальними сухарями. Тим, що є під рукою. Випікаємо при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин. Для повільного остигання залишаємо в духовці ще хвилин на п'ять.
Після того, як бісквіт охолоне, його можна розрізати на два коржі змастити джемом або кремом. Зверху посипаємо цукровою пудрою.
Медовий бісквіт
Дуже смачний ніжний бісквіт, в міру пахне медом, тане в роті! Відмінно піднімається, не обпадає, ні шапки, і максимально простий в приготуванні!
Інгредієнти:
- яйця 6 шт,
- цукор 160 гр,
- мед 2 ст л,
- борошно 190 гр.
Приготування:
Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно!
Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору. Випікати при Т 170-180С. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!
- Альтернативний спосіб приготування: -
Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору.
Тісто вилити у форму, застелену папером для випічки. Не забудьте прямо перед випічкою крутонути в яку-небудь сторону пару разів (щоб поверхня була рівною). Випікати в розігрітій до 170-180С духовці. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!
Потім проводимо ножем уздовж стінок і викладаємо бісквіт на стіл. Розрізати корж на 3 частини. Перемазати шкіри вареним згущеним молоком (можна згущене молоко збити з вершковим маслом (150 г) або зі сметаною).
Верхній корж не треба мазати кремом. Його заллємо шоколадною глазур'ю і в центр насыпем трохи горіхів. Чекати просочення не потрібно, можна їсти відразу.
Немає коментарів:
Дописати коментар