неділя, 18 серпня 2013 р.

Бісквіт з вівсяної муки

Бісквіт з вівсяної муки


241 ккал/100 гр

Інгредієнти:
60 гр вівсяної муки
2 яйця
ванілін
можна додати улюблені спеції - корицю, імбир, мускатний горіх, кардамон і інше!

Приготування:
1. Яйця збиваємо міксером на великій швидкості в піну, потім поступово додаємо борошно.
2. Духовку розігріти до 180 гр, форму для випікання злегка присипати борошном і вилити туди тісто.
3. Запікати до готовності, у мене 15-20 хвилин.
Бісквіт з вівсяної муки



Для бісквіта


3 яйця
100 г цукру
100 г борошна
вершкове масло для змащування форми

Для суфле
5 білків
25 г желатину(120 мл води)
200 г згущеного молока
100 г вершкового масла
50 г цукру
ванільний цукор

Необхідно замочити Желатин в холодній воді хвилин на 20.
Коли желатин набубнявіє,змішати з половиною цукру і поставити на вогонь до повного розчинення желатину і сахара.Остудить
Для бісквіта яйця збити з цукром хвилин 5.
Борошно просіяти і додати до яєць і цукру,добре перемішати.
Форму змастити маслом,вилити тісто і пекти 25-30 хвилин при 180гр.Готовность перевірити сірником,вона повинна залишитися сухой.Бисквит вийняти з форми і дати остыть.Разрезать на 2 частини.

Тепер суфле.Белки збивати на невеликій швидкості поступово її збільшуючи.

Хвилин через 5 коли білки вже добре збиті додати цукор, що залишився і ванільний цукор в 2 етапи.
Масло кімнатної температури збити зі згущеним молоком до однорідного стану.
До білків додати желатин і масло.Все перемішати миксером.На нижню частину бісквіта викласти суфле і накрити другою частью.Поставить в холодильник на пару годин мінімум.
Готовий торт можна покрити шоколадом.Для цього жирні вершки(приблизно 80 мл)розтопити 100 г шоколаду і змастити торт.



Бісквіт "Ніжність"



Бісквіти - це європейський вигляд тортів. Просочені простим сиропом або ароматизаторами, вони чудові. Рецепт цього бісквіта я взяла з книги On Cooking, в оригіналі рецепта була апельсинова просочення, але я вирішила зробити звичайну, зі згущеного молока і нежирної сметани. Текстура цього бісквіта виходить ніжна і дуже повітряна. Так як бісквіт дуже добре піднімається, він чудово підійде і як основа для будь-яких бісквітних тортів.

Інгредієнти:
Для бісквіта:
-400 гр борошна
-300-450 гр цукру
-1 чашка молока,
-5 яєць,
-100 г несолоного вершкового масла,
-10 г розпушувача тіста,
-щіпка солі,
для просочення:
-250 гр нежирної сметани,
-350 гр згущеного молока,
-1 ст.л. ванільної есенції.

Приготування:
1. Розігріваємо духовку до 180 градусів. У миску просіваємо борошно, розпушувач і сіль. Прибираємо в бік.
2. На маленькому вогні в каструлі розігріваємо молоко з маслом, нам треба тільки, щоб розтануло масло.
3. У більш глибокій каструлі збиваємо яйця з цукром до однорідності, до тих пір, поки маса трохи не посвітлішає, приблизно хвилин 5.
4. Потім поступово і по черзі починаємо додавати борошно і молоко. По ложці борошна.
5. І 1/4 чашки молочної суміші.
6. Збиваємо все разом до однорідної маси. Знімну форму змащуємо маслом і присипаємо злегка борошном. Виливаємо в неї тісто і прибираємо вдуховку на 40-50 хвилин. У мене пішло 55 хвилин рівно.
7. Готовий бісквіт повинен вийде рум'яний і пружний. Даємо йому трохи охолонути.
8. А поки робимо просочення: збиваємо згущене молоко, сметану і ванільну есенцію в блендері до однорідної маси.
9. Виймаємо бісквіт з форми.
10. І перекладаємо його в глибоку ємність, каструлі типу, яка трохи ширше в діаметрі. Глибоко протикаємо бісквіт по всій поверхні гострим ножем або виделкою.
11. Повільно заливаємо його просоченням.
12. І залишаємо його просякати, накривши кришкою, годин на 5, а краще всього на ніч, так він пропитаеся набагато краще. Текстура бісквіта, як губка, за цей час повинна ввібрати в себе всю просочення.
13. Все! Бісквіт абсолютно готовий. Виразно було легко, але я вважаю, що так буває з усіма рецептами бісквітів. Цей смачний ніжний, вологий, і вже не такий лекгий, а більш щільний, з-за солодкої молочної просочення, бісквіт, просто тане в роті і прекрасно підійде до традиційної чашки чаю або кави.






Горіховий бісквіт на пару



Інгредієнти:

Борошно пшеничне − 100 гр.
Яйця − 5 шт.
Цукор − 1/2 ст.
Волоські горіхи − 5 ст.л.
Родзинки − 2 ст.л.
Мед − 2 ст.л.
Пшеничні висівки − 2 ст.л.
Ванільний цукор
Опис і спосіб приготування:

Рецепт для пароварки: горіховий бісквіт з медом. Тісто для бісквіта готується без додавання будь-яких жирів і випікається на пару, так що страву можна сміливо віднести до розряду дієтичних.

Відокремити білки від жовтків. До білків додати цукор і збити міксером до збільшення маси в кілька разів.

Додати жовтки і акуратно змішати. Частинами засипати борошно і пшеничні висівки. Розмішати до однорідності. Додати родзинки, ванільний цукор і половину подрібнених горіхів.

Глибоку форму промаслить і викласти в неї тісто. Накрити фольгою і поставити в пароварку. Готувати 40 - 45 хв.

Готовий бісквіт перекласти на блюдо, напоїти гарячим медом і посипати рештою горіхів.
Горіховий бісквіт на пару



Бісквіт на кефірі



Інгредієнти:

Масло або маргарин - 100 гр.
Цукор - 0,5 ст.
Яйце - 1 шт.
Борошно - 2 ст.
Кефір - 0,5 л.
Сода - 0,5 ч.л.
Сіль, ванілін, родзинки.

Приготування:

Масло або маргарин в охолодженому вигляді натираємо на крупній тертці, потім перетираємо з цукром і додаємо яйце. Солимо, поступово вводимо муку і перетираємо все до однорідної маси. Ретельне перемішування - запорука хорошої якості бісквіта. Вливаємо кефір і доводимо тісно до консистенції густої сметани. Додаємо соду, промитий і заварений в окропі родзинки. Форму змащуємо маргарином або маслом і посипаємо манною крупою або панірувальними сухарями. Тим, що є під рукою. Випікаємо при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин. Для повільного остигання залишаємо в духовці ще хвилин на п'ять.
Після того, як бісквіт охолоне, його можна розрізати на два коржі змастити джемом або кремом. Зверху посипаємо цукровою пудрою.
Бісквіт на кефірі






Медовий бісквіт



Дуже смачний ніжний бісквіт, в міру пахне медом, тане в роті! Відмінно піднімається, не обпадає, ні шапки, і максимально простий в приготуванні!

Інгредієнти:

- яйця 6 шт,
- цукор 160 гр,
- мед 2 ст л,
- борошно 190 гр.

Приготування:

Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно!
Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору. Випікати при Т 170-180С. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!

- Альтернативний спосіб приготування: -

Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору.

Тісто вилити у форму, застелену папером для випічки. Не забудьте прямо перед випічкою крутонути в яку-небудь сторону пару разів (щоб поверхня була рівною). Випікати в розігрітій до 170-180С духовці. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!

Потім проводимо ножем уздовж стінок і викладаємо бісквіт на стіл. Розрізати корж на 3 частини. Перемазати шкіри вареним згущеним молоком (можна згущене молоко збити з вершковим маслом (150 г) або зі сметаною).
Верхній корж не треба мазати кремом. Його заллємо шоколадною глазур'ю і в центр насыпем трохи горіхів. Чекати просочення не потрібно, можна їсти відразу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика