пʼятниця, 30 серпня 2013 р.

Млинці з карамельними яблуками

Млинці з карамельними яблуками



Інгредієнти:

для млинців:
120г борошна
250мл молока
125мл води
50г цукру
2 яйця
щіпка солі
рослинна олія

для начинки:
6 яблук
20мл лимонного соку
1 ст.л. цедри
1/2 ч.л. кориці
2 ст.л вершкового масла
70г цукру

250мл сметани
3 ст.л. цукрової пудри

vk.com/wall-32231484_238163
Млинці з карамельними яблуками
Змішуємо спочатку тісто для млинців, для цього у великій посудині змішайте разом борошно, молоко, цукор, воду, яйця і сіль.
Млинці з карамельними яблуками
Перемішуємо до однорідності.
Млинці з карамельними яблуками
Потім з отриманого тесту смажимо млинці.
Млинці з карамельними яблуками
Млинці з карамельними яблуками
Нарізаємо яблука кубиками, перемішуємо їх з кориці, лимонним соком і цедрою.
Млинці з карамельними яблуками
Розтоплюємо вершкове масло і додаємо цукор. Коли суміш стане однорідно - коричневого кольору, робимо вогонь тихіше і додаємо яблука.
Млинці з карамельними яблуками
Трохи готуємо добре все перемішуючи. Знімаємо з вогню і подаємо до млинців.
Млинці з карамельними яблуками
В якості заправки можна використовувати сметану або вершки, змішані з цукром!

cook it!



Катаеф - арабські млинці з заварним кремом



Інгредієнти (на 10-12 млинців):

борошно - 1 склянка
молоко - 1 стакан
вода - пів склянки
цукор - 1 ч. ложка
сухі дріжджі - 1/2 ч. ложки
розпушувач - 1/2 ч. ложки

Для крему:
молоко - 1 стакан
вершки будь-якої жирності - 1 стакан
крохмаль (краще кукурудзяний, але можна і картопляний) - 1/4 склянки
вода для розведення крохмалю - приблизно 3 ст. ложки
білий хліб без кірки - 3-4 шматочки близько 1,5 см в товщину
цукор - 3 ст. ложки
мелені фісташки - для прикраси

І для справжніх гурманів:
рожева вода - 1/2 ст. ложки (необов'язково)
вода квітів апельсина (orange blossom water) - 1/2 ст. ложки (необов'язково)

Приготування:

1. Краще приготувати заварний крем заздалегідь - хоча б за кілька годин до випікання млинців, тому що він повинен бути охолодженим і застиглим. Змішайте молоко з вершками і цукром, додайте в нього дрібно покришений білий хліб і все прогрійте, безперервно помішуючи, щоб шматочки хліба повністю розійшлися.
2. Коли молочна суміш стане дуже гарячою (почне парити), влийте в неї тонкою цівкою розведений у воді крохмаль. Енергійно продовжуйте розмішувати молочну масу, прогрійте до загустіння. Зніміть з вогню загустілий крем, перелийте його в окрему миску і дайте охолонути, щоб він став теплим. Поки крем остигає, періодично перемішуючи його, щоб він не покрився кіркою. Потім накрийте остиглий крем харчовою плівкою(на 2 години)
3. Тепер потрібно приготувати млинці. Для цього потрібно всипати у воду сухі дріжджі, цукор і залишити на 3-5 хв для насичення дріжджів вологою і їх перетворення в розчин. Потім потрібно все перемішати, щоб дріжджі і цукор повністю розчинилися. Далі потрібно додати молоко, борошно і розпушувач, все розмішати, щоб вийшла однорідна суміш без грудок і залишити на 20 хв.
4. Випікайте млинці на антипригарній сковороді тільки з одного боку. Млинець буде готовий, коли верхній шар повністю підсохне. При випіканні потрібно відрегулювати нагрівання таким чином, щоб до моменту повного підсихання верхнього шару млинець став рум'яне, але не згорів знизу.
5. Готові млинчики складаються незажаренной стороною всередину, а його краї потрібно зліпити до середини. Заповнити кремом за допомогою кондитерського шприца.
6. Зверху можна прикрасити млинці меленими фісташками і подавати до столу!
Катаеф - арабські млинці з заварним кремом






Млинці з сирною начинкою



Інгредієнти:
Млинці:
Яйце - 4 шт
Борошно - 1 склянка
Цукор - 1/3 склянки
Молоко - ¾ склянки
Вода - ¼ склянки
Ванілін - 1 чайна ложка
Щіпка солі
Рослинна олія для смаження

Начинка:
Сир рікотта - 200 г
Вершковий сир - 220 г
Цукор - ¼ склянки
Жовток - 1 шт
Сік лимона - 2 чайних ложки
Ванілін - 1 чайна ложка
Щіпка солі

Змішайте всі інгредієнти для млинців і збийте до однорідної маси без грудочок. На розпеченій сковороді на рослинному маслі обсмажте тонкі млинці з одного боку до золотистої скоринки (з другої сторони не обсмажуйте!).
Для начинки викладіть інгредієнти в миску і розімніть вилкою. Консистенція повинна бути однорідною, але з грудочками.
Викладіть 3 столових ложки начинки на обсмажену сторону млинця і поверніть конвертиком. Повторіть з рештою млинцями і начинкою. Обсмажте складені млинці з обох сторін до хрусткої золотистої скоринки на сковорідці.
Млинці з сирною начинкою
Млинці з сирною начинкою
Млинці з сирною начинкою
Млинці з сирною начинкою
Млинці з сирною начинкою
Млинці з сирною начинкою
Млинці з сирною начинкою
Млинці з сирною начинкою
Млинці з сирною начинкою

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика