субота, 31 серпня 2013 р.

Біляші

Біляші



Інгредієнти:
для тіста:
1 пакетик сухих дріжджів (11 гр);
1,5 склянки молока; 3
ст. л. цукру;
1 ч. л. солі;
1 яйце;
6 ст. л. рослинного масла;
борошно.

для начинки:
500 гр. фаршу; ( у мене змішаний свинина+яловичина)
1 середню головку ріпчастої цибулі;
сіль,перець за смаком;
2-3 ст. л. холодної води;

Приготування:

1) Готуємо фарш :
* у фарш додати різаний лук,сіль перець,добре розмішати.
* для соковитості і м'якості фаршу можна додати холодну воду.
* відбити. (для цього збираємо фарш в кому і 15 разів (а то й більше) кидаємо назад у миску)
* поставити в холодильник на годину.

2) Готуємо тісто:
* розвести дріжджі в теплій воді,дати трохи піднятися
* взяти миску,де будете розмішувати тісто, налити туди теплого молока, додати дріжджову суміш, сіль, цукор, яйце, рослинного масла,х орошенько розмішати.
* розмішуючи, поступово додавати борошно,і замістити тісто. тісто має бути еластичним, щоб не прилипало до рук і до робочої начиння (для цього зовсім не варто додавати велику кількість борошна,а всього лише довго і наполегливо вимішувати тісто, (замешивал тісто чоловік,у мене терпіння не вистачило))
* поставити в тепле місце і дати піднятися 2 рази.

3) Готуємо біляші:
* У глибоку сковороду налити рослинне масло ( масло повинно бути у великому кол-ве, так щоб рівень масла при викладання біляша,доходило до його середини.) дати розжариться.
* Викласти біляші отвором вниз,дати йому підрум'яниться, обсмажити з двох сторін
Біляші



Беляшики!



Продукти (на 8 порцій)

борошно - 500 г
молоко - 1 стакан
або вода - 1 стакан
дріжджі - 15 г
або сухі активні - 6 г
сіль 0.5 ч. ложки
Для фаршу:
яловичина - 400 г
або фарш яловичий - 400 г
цибуля - 2-3 головки
жир для смаження - 100 г
або рослинне масло - 100 г
сіль - 0,5 ч. л

Спочатку приготуйте дріжджове тісто.

Для цього необхідно просіяти борошно.

Для приготування тіста для біляшів витрачається від 20 до 50 г дріжджів на кожен кілограм борошна. Таким чином, візьміть 15 г дріжджів і розведіть у склянці теплого молока або води.

Потім додайте борошно, сіль. Замісіть тісто.

Поставте тісто для бродіння в тепле місце (20-30 хвилин), попередньо накривши посуд, в якому воно знаходиться, чистим рушником або серветкою.

Тісто для біляшів обімніть, після чого знову дайте йому підійти (20 хвилин).

Ріпчасту цибулю очистіть і промийте. Дрібно наріжте.

Одночасно приготуйте м'ясний фарш. Використовуйте готовий м'ясний фарш або зробіть його самі. Для цього м'ясо наріжте невеликими шматочками, дрібно порубаєте або пропустіть через м'ясорубку. Змішайте фарш з дрібно нарізаною цибулею, додавши сіль і перець. Добре перемішайте.

Обробити тісто на шматочки розміром з куряче яйце. Розкачайте дріжджове тісто у вигляді невеликих коржиків. На середину коржика покладіть 1 ст. л. фаршу.

Зачепите краю тесту, надаючи форму звичайної ватрушки.

Розігрійте казанок або глибоку сковороду. Налийте рослинне масло або жир. Приготовлені біляші з м'ясом обсмажте з обох сторін (спочатку з відкритої сторони) по 3-4 хвилини, до рум'яності на середньому вогні на розігрітій сковороді з маслом (масло топлене, рослинне або маргарин).

Приємного апетиту!
Беляшики!






Біляші на кефирном тесті



Тісто
-2 склянки кефіру
-1/2 ч.л. солі
-1/2 ч.л. соди
-2 ст.л. цукру
-Борошно
-Фарш
-Свинина і яловичина (порівну)
-Сіль, перець, цибулю і трохи води

Тісто розділити на кульки - близько 20 штук. Кульки можна навіть не розкачувати тісто таке ніжне, що їх можна просто енергійно зачинити.
На тісто викласти по столовій ложці фаршу. Укладаємо начинку, збираємо тісто по краю коржі і защипуємо зверху, потім злегка придавлюємо і знову надаємо форму коржі, залишивши отвір.
Смажити у фритюрі, опускати отвором вниз.
Готові біляші скласти в ємність на серветку.
Біляші на кефирном тесті



Біляші



Інгредієнти:

Тісто:

3 склянки борошна
1 стакан води
25 грам живих дріжджів
3 чайних ложки цукру
1,5 чайних ложки солі
3-5 столових ложок рослинного масла

Начинка:
300 грам фаршу
1 велика цибулина

Приготування:

Попередньо готуємо начинку. Перемелюємо в рівних частках свинину і яловичину плюс велика цибулина. Солимо, перчимо, додаємо трохи холодної води(2 столових ложки), з нею біляші будуть соковитіше. Глявное, не перестаратися, у мене в таких випадках біляші погано ліпляться, рвуться, і цінний сік витікає на сковорідку. Але і зовсім без води погано.

Замішуємо пісне дріжджове тісто. Коли підійде, обмиаем один-два рази, даємо знову піднятися і можна починати ділити на порційні кульки розміром з дрібне яйце.

Розкачуємо кульки в блін розміром з блюдце. У центр кладемо столову ложку начинки, злегка розрівнюємо її.

Ліпимо біляші, загортаючи тісто до центру, і закладаючи його складками.

Відправляємо на сковороду з розпеченим масло, укладаючи отвором вниз. В ідеалі варто смажити у великій кількості олії, але у мене так не виходить, смажу в невеликому. Коли біляші просмажаться з одного боку, обережно перевертаємо , так щоб не витік сік. По-перше, він горить на сковорідці, і масло доводиться міняти, а по-друге, без соку біляші сильно програють у смаку.

Подавати біляші краще гарячими, мені ще подобається вмочати їх у присоленный і приправлений сухими травами кефір,але це вже на любителя.
Біляші






Біляші



Інгредієнти:

Тісто:
3 склянки борошна
1 стакан води
25 грам живих дріжджів
3 чайних ложки цукру
1,5 чайних ложки солі
3-5 столових ложок рослинного масла

Начинка:
300 грам фаршу
1 велика цибулина

Приготування:

Попередньо готуємо начинку. Перемелюємо в рівних частках свинину і яловичину плюс велика цибулина. Солимо, перчимо, додаємо трохи холодної води(2 столових ложки), з нею біляші будуть соковитіше. Глявное, не перестаратися, у мене в таких випадках біляші погано ліпляться, рвуться, і цінний сік витікає на сковорідку. Але і зовсім без води погано.

Замішуємо пісне дріжджове тісто. Коли підійде, обмиаем один-два рази, даємо знову піднятися і можна починати ділити на порційні кульки розміром з дрібне яйце.

Розкачуємо кульки в блін розміром з блюдце. У центр кладемо столову ложку начинки, злегка розрівнюємо її.

Ліпимо біляші, загортаючи тісто до центру, і закладаючи його складками.

Відправляємо на сковороду з розпеченим масло, укладаючи отвором вниз. В ідеалі варто смажити у великій кількості олії, але у мене так не виходить, смажу в невеликому. Коли біляші просмажаться з одного боку, обережно перевертаємо , так щоб не витік сік. По-перше, він горить на сковорідці, і масло доводиться міняти, а по-друге, без соку біляші сильно програють у смаку.

Подавати біляші краще гарячими, мені ще подобається вмочати їх у присоленный і приправлений сухими травами кефір,але це вже на любителя.
Біляші
Біляші
Біляші
Біляші
Біляші

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика