Класичний бісквіт
Інгредієнти:
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
- ванілін на кінчику ножа
Приготування:
Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.
Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.
Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.
Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.
При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів. Даний екземпляр був знищений з чаєм без якої б то ні було просочення.
І вам удачі і приємного апетиту!
Медовий бісквіт
Дуже смачний ніжний бісквіт, в міру пахне медом, тане в роті! Відмінно піднімається, не обпадає, ні шапки, і максимально простий в приготуванні!
Інгредієнти:
- яйця 6 шт,
- цукор 160 гр,
- мед 2 ст л,
- борошно 190 гр.
Приготування:
Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно!
Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору. Випікати при Т 170-180С. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!
- Альтернативний спосіб приготування: -
Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору.
Тісто вилити у форму, застелену папером для випічки. Не забудьте прямо перед випічкою крутонути в яку-небудь сторону пару разів (щоб поверхня була рівною). Випікати в розігрітій до 170-180С духовці. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!
Потім проводимо ножем уздовж стінок і викладаємо бісквіт на стіл. Розрізати корж на 3 частини. Перемазати шкіри вареним згущеним молоком (можна згущене молоко збити з вершковим маслом (150 г) або зі сметаною).
Верхній корж не треба мазати кремом. Його заллємо шоколадною глазур'ю і в центр насыпем трохи горіхів. Чекати просочення не потрібно, можна їсти відразу.
Бісквіт за 3 хвилини в мікрохвильовці!
Яйце - 1 шт
Молоко - 5 ст. л.
Рослинне масло - 3 ст. л.
Какао - 2 ст. л.
Цукор (4 ст.л. для бісквіта, 3 ст. ложки для крему) - 7 ст. л.
Борошно - 3 ст. л.
Крохмаль - 1 ст. л.
Розпушувач - 1 ч. л.
Вишня без кісточок - 100 г
Сметана - 150 г
Шоколад (для посипки)
У чашці змішайте за допомогою виделки яйце і цукор
Потім додайте какао.
Борошно,крохмаль(якщо немає крохмалю, можете сміливо класти тільки 4 ст.л. борошна) і розпушувач, добре перемішайте.
Потім додайте рослинне масло і молоко
Розмішайте до отримання рідкого тіста.
Тісто вилийте в чашку(миску),обсягом не менше 500 мл , поклавши на дно пергамент.Поставьте в мікрохвильовку рівно на 3 хвилини на максимальну потужність(1000 Вт).також Ви можете зробити порційно, розлив тісто в чашки.
Всі!!! Бисвит готовий,посипте цукровою пудрою і подавайте до кави або чаю.
Я вирішила піти далі:розрізала бісквіт на 3 частини і змастила коржі збитою сметаною з цукром і вишней.Сверху посипала тертим шоколадом.
Немає коментарів:
Дописати коментар