Млинці з вівсянки
500 р. вівсянки,
500 г знежиреного сиру,
4 яєчних білка,
½ чайної ложки розпушувача,
1 ч. ложку ванільного цукру.
Їх можна готувати без цукру, а після приготувати будь-який соус і полити їм млинці.
1. Всі компоненти змішайте в блендері. Якщо вам подобаються млинці з більш грубим помелом, вівсянку додавайте в останню чергу.
2. Випікати приблизно 6 млинців.
В одному млинці міститься 50 ккал
Сирні млинці без борошна
Інгредієнти:
Для 10 млинців ( в залежності від діаметру сковорідки) знадобиться:
• 6 ст. л. молока
• 3 ст. л. крохмалю
• 3 ст. л. сиру
• 2 великих курячих яйця (якщо маленькі, то 3 шт.)
• 1/2 ч. л. соди
• сіль або цукор за смаком
• 1 ст. л. окропу
Приготування:
Молоко і крохмаль змішати до розчинення грудочок, додати протертий через сито (або добре розім'ятий з допомогою виделки) сир. Добре перемішати.
Додати яйця, цукор або сіль (залежно від того, хочете ви солодкі або соління млинці, або якщо хочете загорнути в них начинку), соду.
Всі добре збити віночком, додати окріп і дуже швидко розмішати.
Виливаємо тісто невеликими порціями на розігріту і змащену олією (або на суху) сковорідку, обсмажуємо з двох боків до готовності.
Млинці з висівок.
Інгредієнти на 1 порцію:
Висівки 2 столові ложки
Сир м'який знежирений 1,5 столові ложки
Яйце куряче 1 штука
Інструкція:
Змішати висівки, сир і яйце (або тільки його білок). Розігріти сковороду з антипригарним покриттям і вилити на неї все тісто або його половину - дивлячись якого розміру млинці вам подобаються. Смажити по півтори хвилини з кожного боку до рум'яного кольору. Подавати на сніданок, на закуску або як гарнір до будь-якого гарячого.
Заварні млинці на кефірі.
Інгредієнти на 4 порції:
Кефір 1%-ий 500 г
Борошно пшеничне 2 склянки
Сода ? чайної ложки
Яйце куряче 2 штуки
Сіль за смаком
Масло рослинне 3 столові ложки
Цукор за смаком
Інструкція:
1. Кефір, яйця, борошно, сіль, цукор перемішати, злегка збити віночком.
2. У склянку окропу кинути соду, швидко розмішати і вилити в тісто, перемішати, дати постояти 5 хвилин.
3. Додати масло, перемішати і смажити, обов'язково на дуже розпеченій сковороді.
Млинці
2 ст. кефіру (1%)
2 ст. борошна
2 середніх яйця
1/2 ч. л. соди
2 ст. л. рослинної олії
сіль, цукор за смаком
Спосіб приготування:
Кефір, яйця, борошно, сіль, цукор перемішати, злегка збити віночком. У склянку окропу додати 1/2 ч. л. соди, швидко розмішати і вилити в тісто, перемішати, дати постояти 5 хв. Додати 2-3 ст. л. масла рослинного, перемешатьи смажити млинці)) Теж тонкі і дуже дірчасті млинці виходять) Обов'язково піч на дуже розпеченій сковороді і тоді дірочок буде значно більше)
Хоткейки (американські млинці).
Інгредієнти на 6 порцій:
Яйце куряче 1 штука
Молоко 100 мл
Борошно пшеничне 5 столових ложок
Розпушувач 1 чайна ложка
Цукор 2 столові ложки
Ваніль за смаком
1. Змішати всі інгредієнти віночком або вилкою (повинно вийти досить густе тісто).
2. Розігріти сковорідку з антипригарним покриттям.
3. На середньому вогні на суху сковорідку налити тісто.
4. Закрити скляною кришкою.
5. Дочекатися появи пузыриков, при цьому поверхня буде ще волога.
6. Перевернути і піч під кришкою. Кожен млинець готується не більше 1 хвилини.
Заварні млинці на кефірі
Інгредієнти:
кефір (1% жирності) 350 мл
окріп 250 мл
борошно 250 г
яйце 3 шт.
сіль 0,5 ч. л.
цукор 1 ст. л.
сода 0,5 ч.л.
рослинна олія 3 ст. л. (в тісто)
сирний сир з зеленню (для начинки)
Приготування:
Збити яйця з сіллю і цукром.
Не перестаючи збивати, вливаємо киплячу воду. Яйця не згортаються. Обсяг сильно збільшиться, так що посуд візьміть побільше.
Соду погасити в кефірі. Потім в заварную суміш поступово додаємо борошно і кефір із содою. Тісто має бути досить рідке, як рослинна олія. Якщо густовато, можна додати окріп. У готове тісто додати 3 ст. л. масла.
Випікати млинці на сильному вогні, змащуючи маслом сковороду. Наливаємо тоненько.
Додаємо начинки для млинців за бажанням. У цьому рецепті - сир.
Млинці з висівок.
Інгредієнти на 1 порцію:
Висівки 2 столові ложки
Сир м'який знежирений 1,5 столові ложки
Яйце куряче 1 штука
Інструкція:
Змішати висівки, сир і яйце (або тільки його білок). Розігріти сковороду з антипригарним покриттям і вилити на неї все тісто або його половину - дивлячись якого розміру млинці вам подобаються. Смажити по півтори хвилини з кожного боку до рум'яного кольору. Подавати на сніданок, на закуску або як гарнір до будь-якого гарячого.
Яєчні млинці з помідорами, зеленню, часником і докторською ковбасою
Інгредієнти на 4 порції:
• Яйце куряче за смаком;
• Молоко 3 столові ложки;
• Сіль за смаком;
• Помідори-2 штуки;
• Часник 2 зубчики;
• Ковбаса докторська 200 р.;
• Зелень за смаком;
• Цибуля зелена за смаком.
Час приготування: 25 хвилин
Приготування:
Яйця, молоко, зелень, сіль збиваємо і выпекаемым млинці. Млинці тендітні виходять, тому треба акуратніше перевертати (при бажанні в яйця можна додати половину столової ложки борошна).
Помідор нарізаємо кубиками і відправляємо на розігріту сковороду. Готуємо, поки не випарується половина рідини. Додаємо дрібно порубаний часник, зелень, зелений лук. Тушкуємо 2 хвилини і додаємо нарізану смужками ковбасу (ковбасу можна замінити шинкою, куркою і т.д). Тушкуємо все хвилин 5. Даємо охолонути.
Загортаємо в млинці начинку.
Приємного апетиту!
Джерело: Funny Chef • Кращі рецепти
#Завтрак@funny.chef
#Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Немає коментарів:
Дописати коментар