Ванільний бісквіт на окропі
Знадобиться:
- 4 яйця
- 180 грам цукру
- 170 грам борошна
- масло рослинне 3 ст. ложки
- окріп 3 ст. ложки
- 1 ч. ложка розпушувач
- ванільний цукор 1 пакетик (10 грам) або ванілін на кінчику ножа.
Приготування:
Яйця збити окремо хвилин 5, потім додати ваніль, цукор і збивати ще приблизно 7 хвилин,
Додати борошно з розпушувачем, перемішати (можна міксером), додати киплячу воду і масло. Піч 180 градусів 30-40 хвилин. У формі 24см вийде ось такий високий бісквіт.
Відмінно підійде і такий крем:
-250 гр сиру
- 200 гр вершків
-100 гр сметани
- 120гр цукрової пудри
- 1 ст. ложка соку лимона
-10 г желатину розчинити у 70 мл холодної води.
Вершки збити. Сметану змішати з сиром і сах. пудрою і збити. Желатин розчинити по інструкції, додати в гарячий сік лимона желатин.
Вершки, сирну масу змішати і збиваючи її влити в неї тонкою цівкою желатин. Поставити в холодильник на 10 хвилин. Потім промазати коржі.
Можна покласти фрукти персики, вишні.
Швидкий бісквіт до сніданку
Інгредієнти:
1 яйце збити, додаючи по черзі 3 ст.л. цукру, 3 ч. л. какао, 3 ст. л. борошна, трохи розпушувача, 3 год..л. раст.масла, 2 ст.л. молока. Вийде рідке тісто.
Приготування:
В невелику чашку або відповідну форму викласти порізане дрібними кубиками маленьке яблучко (можна інші фрукти-ягоди), залити зверху тісто і в мікрохвильовку на 3 хв. на макс.потужність.
Подавати у формі (чашці) на сніданок до чаю-кави
Класичний бісквіт
Інгредієнти:
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
- ванілін на кінчику ножа
Приготування:
Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.
Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.
Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.
Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.
При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів. Даний екземпляр був знищений з чаєм без якої б то ні було просочення.
І вам удачі і приємного апетиту!
Бісквіт із згущеного молока
Швидкий рецепт бісквіта, який може стати основою будь-якого імпровізованого торта.
Ідеально підходить, якщо у вас мало часу або не виходить зробити бісквіт за класичними рецептами.
Інгредієнти:
- 1 б. згущеного молока;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. цукру;
- розпушувач;
- 250 р борошна;
- 1 ст. л. какао.
Приготування:
Згущене молоко змішати з яйцем, додати цукор і добре розмішати.
Поступово додавати борошно з розпушувачем.
За бажанням додати какао або інші наповнювачі.
Тісто збити. Воно повинно вийде як сметана, при необхідності можна додати трохи води або молока.
Тісто перелити у форму і випікати при темперптуре 200 С
Такий бісквітний торт можна начинити покрити глазур'ю або кремом, це прекрасна основа для фантазії. Але він гарний і без начинки, у вигляді простого коржа.
Бісквіт на кефірі
Масло або маргарин - 100 гр.
Цукор - 0,5 ст.
Яйце - 1 шт.
Борошно - 2 ст.
Кефір - 0,5 л.
Сода - 0,5 ч.л.
Сіль, ванілін, родзинки.
Масло або маргарин в охолодженому вигляді натираємо на крупній тертці, потім перетираємо з цукром і додаємо яйце. Солимо, поступово вводимо муку і перетираємо все до однорідної маси. Ретельне перемішування - запорука хорошої якості бісквіта. Вливаємо кефір і доводимо тісно до консистенції густої сметани. Додаємо соду, промитий і заварений в окропі родзинки. Форму змащуємо маргарином або маслом і посипаємо манною крупою або панірувальними сухарями. Тим, що є під рукою. Випікаємо при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин. Для повільного остигання залишаємо в духовці ще хвилин на п'ять.
Після того, як бісквіт охолоне, його можна розрізати на два коржі змастити джемом або кремом. Зверху посипаємо цукровою пудрою
Бісквіт з лимонною помадкою, збитими вершками і ягодами
Інгредієнти:
Звичайний бісквіт (домашній або купувальний)
Вершки для збивання - 470 мл
Цукор - ¼ склянки
Ягоди і фрукти
Цедра лимона
Помадка:
Цукор - ¾ склянки
Вершкове масло - 4 столові ложки
Яйце - 2 шт
Крохмаль - 1 столова ложка
Сік 1 лимона
Молоко - ½ склянки
Щіпка солі
Приготування:
Помадка:
У каструлі нагрійте молоко, довівши майже до кипіння. В цей час змішайте в міксері масло кімнатної температури і цукор. Додайте крохмаль. Поступово влийте молоко, сік лимона і всипте щіпку солі. Поверніть збиту масу назад у каструльку і готуйте на маленькому вогні, періодично помішуючи, до загустіння 5-7 хвилин. Остудіть перед використанням.
Збийте вершки міксером до стійких піків. Всипте цукор і збийте ще близько 30 секунд. Бісквіт розрізати на 3 шари. Промажте збитими вершками і лимонної помадкою між кожним шаром. Прикрасьте збитими вершками, ягодами, фруктами і лимонною цедрою.
Немає коментарів:
Дописати коментар