пʼятниця, 9 серпня 2013 р.

Заходячи в інтернет пам'ятай - каструля починає смажити відразу після того, як закінчує її варити!

Заходячи в інтернет пам'ятай - каструля починає смажити відразу після того, як закінчує її варити!




Мазурек з марципаном і конфітюром з апельсинів



Інгредієнти:

Для основи:
400 грам борошна
Щіпка солі
40 грам цукрової пудри
200 грамів вершкового масла, холодного
3 жовтки
½ ст.л. сметани
Крім того:
200 мл апельсинового конфітюру
300 грам марципана
250 грам темного шоколаду
100 мл вершків 30 % жирності
Мигдаль для прикраси
Час приготування - 2 години

Приготування:

1) У великій мисці перемішайте борошно з сіллю і цукровою пудрою, додайте масло і жовтки. Швидко замісіть круте тісто.
2) Розкачайте і викладіть в прямокутну або квадратну форму, красиво оформіть краю. Зробіть рівномірні проколів виделкою по всій поверхні тіста. Поставте на 1 годину в холодильник.
3) Розігрійте духовку до 190 оС.
4) Поверхня тесту застеліть пергаментним папером і насипте зверху квасоля, горох або спеціальні керамічні кульки. Вставити форму в розігріту духовку і печіть 20 хвилин. Видаліть квасоля і папір і печіть ще 10 хвилин.
5) Вийміть мазурек з духовки і дайте трохи охолонути. Потім, обережно вийміть з форми.
6) Коли мазурек повністю охолоне, викладіть зверху апельсиновий конфітюр.
7) Потім розкачати тонко марципан і викладіть зверху. Нічого страшного, якщо в якомусь місці марципан трісне або порветься. Ви заллєте всі шоколадом.
8) Шоколад розтопити на водяній бані. Вершки довести майже до кипіння і влити в топлений шоколад. Перемішати до однорідності і вилити зверху на марципан.
9) Поки шоколадна маса тепла, можете намалювати бажані візерунки. Прикрасьте відразу ж горіхами, цукатами або ніж самі желаете.Поставьте в холодильник на 2-3 години, а ще краще на ніч. На інший день смак мазурка найкраще.

Автор рецепта - Victoria Popin ( vk.com/picantecooking)



Лосось в апельсинової глазурі



На дві порції:
2 стейка лосося
Для маринаду:
1/4 склянки оливкової олії
сік 1 великого апельсина
мелений перець

Змішати всі інгредієнти для маринаду і замаринувати рибу на 30 хвилин. Обсмажити з двох сторін по 2-3 хвилини.

Автор рецепта - sonja_ksu






Готуємо ківі в шоколадній глазурі 1. Ківі очистити і порізати кружальцями толшиной 2 - 2.5 див. В кожен шматочок вставити паличку від ескімо. Прибрати в морозильник





Готуємо ківі в шоколадній глазурі. Для цього вам знадобиться: 1. Ківі очистити і порізати кружальцями толшиной 2 - 2.5 див. В кожен шматочок вставити паличку від ескімо. Прибрати в морзильник. 2. Шоколад поламати на шматочки і розтопити на водяній бані, додати








Лосось в апельсинової глазурі



На дві порції:
2 стейка лосося
Для маринаду:
1/4 склянки оливкової олії
сік 1 великого апельсина
мелений перець

Змішати всі інгредієнти для маринаду і замаринувати рибу на 30 хвилин. Обсмажити з обох сторін по 2-3 хвилини.

Автор рецепта - sonja_ksu
Лосось в апельсинової глазурі



Готуємо ківі в шоколадній глазурі



Для цього вам знадобиться:

1. Ківі очистити і порізати кружальцями толшиной 2 - 2.5 див. В кожен шматочок вставити паличку від ескімо. Прибрати в морзильник.

2. Шоколад поламати на шматочки і розтопити на водяній бані, додавши масло і молоко. Охолодити до кімнатної температури.

3. Кожен скибочку ківі на паличці занурити в шоколадну глазур і прибрати в морозилку до застигання.

4. Насолоджуємося десертом!
Готуємо ківі в шоколадній глазурі






Лосось в апельсинової глазурі



На дві порції:
2 стейка лосося
Для маринаду:
1/4 склянки оливкової олії
сік 1 великого апельсина
мелений перець

Змішати всі інгредієнти для маринаду і замаринувати рибу на 30 хвилин. Обсмажити з обох сторін по 2-3 хвилини.

Автор рецепта - sonja_ksu
Лосось в апельсинової глазурі



Полуничний коктейль в шоколадній глазурі



Інгредієнти:

Полуниця - 3,5 склянки
Ванільне морозиво - 2 склянки
Шоколадна глазур:
Вершкове масло - 70 г
Молочний шоколад - 80-100 г
Какао-порошок - 1/4 склянки

Приготування:

Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі. Шоколад дрібно наламайте або нарубаєте і змішайте з маслом так, щоб він розтопився. При необхідності знову поставте в мікрохвильовку для цього. Додайте какао і перемішайте до однорідної маси.
У блендері збийте полуницю з морозивом. При необхідності влийте трохи молока. Перелийте в келих і перед подачею залийте глазур'ю. Прикрасити полуницею.
Полуничний коктейль в шоколадній глазурі
Полуничний коктейль в шоколадній глазурі
Полуничний коктейль в шоколадній глазурі
Полуничний коктейль в шоколадній глазурі
Полуничний коктейль в шоколадній глазурі

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика