вівторок, 6 серпня 2013 р.

Американські млинці (панкейкі)

Американські млинці (панкейкі)



-135г борошна
-1 чайна ложка пекарського порошку
-½ чайної ложки солі
-2 столові ложки цукрової пудри
-130мл молока
-1 велике яйце, злегка збити
-2 столові ложки розтопленого вершкового масла (або рослинного рафінованого)

Приготування:

1. Просіяти борошно, пекарський порошок, сіль і цукрову пудру у велику миску. В окремій мисці злегка збийте молоко і яйця, а потім додайте олію.

2. Додайте суміш молока в суміш борошна і збивайте до отримання однорідного рідкого тіста. Дайте тісту постояти протягом декількох хвилин.

3. Нагрійте сковороду на середньому вогні. Вилийте на сковороду тісто (приблизно 1 невеликий ополоник). Може здатися, що шар тіста дуже товстий, але так і повинно бути. Зачекайте, поки тісто не почне пузиритися, потім переверніть. Смажте, поки обидві сторони не стануть золотисто-коричневого кольору, а млинці не збільшаться до 1 см в товщину. Подавайте гарячими з невеликим шматочком вершкового масла і кленовим сиропом. Також відмінним доповненням стануть ягоди.
Американські млинці (панкейкі)



Пишні млинці


Інгредієнти:
2 яйця
300 мл молока
2 ст.л. цукру (якщо плануєте подавати млинці з несолодкими добавками - вистачить 1 ст.л.)
щіпка солі
300 г борошна
2,5 ч.л. розпушувача
60 г розтопленого вершкового масла
Пишні млинці
Печемо близько 1-2 хвилин, потім перевертаємо і печемо ще хвилину.
Подаємо млинці з добавками на вибір.
Пишні млинці
Яйця збиваємо з молоком і цукром.
Пишні млинці
В окрему миску просіваємо борошно з сіллю і розпушувачем.
З'єднуємо дві суміші і замішуємо густе тісто.
Пишні млинці
Вливаємо розтоплене олію і ще раз добре перемешиваем.Даем постояти 5 минут.Разогреваем сковороду на вогні трохи нижче середнього. Змащуємо рослинним маслом. Виливаємо приблизно півтори ст.л. тесту і злегка розподіляємо його у формі кола.






Катаеф - млинці з заварним кремом



Інгредієнти на 10-12 млинців:

борошно - 1 склянка
молоко - 1 стакан
вода - пів склянки
цукор - 1 ч. ложка
сухі дріжджі - 1/2 ч. ложки
розпушувач - 1/2 ч. ложки

Для крему:
молоко - 1 стакан
вершки будь-якої жирності - 1 стакан
крохмаль (краще кукурудзяний, але можна і картопляний) - 1/4 склянки
вода для розведення крохмалю - приблизно 3 ст. ложки
білий хліб без кірки - 3-4 шматочки близько 1,5 см в товщину
цукор - 3 ст. ложки
мелені фісташки - для прикраси

І для справжніх гурманів:
рожева вода - 1/2 ст. ложки (необов'язково)
вода квітів апельсина (orange blossom water) - 1/2 ст. ложки (необов'язково)

Приготування:

Краще приготувати заварний крем заздалегідь - хоча б за кілька годин до випікання млинців, тому що він повинен бути охолодженим і застиглим. Змішайте молоко з вершками і цукром, додайте в нього дрібно покришений білий хліб і все прогрійте, безперервно помішуючи, щоб шматочки хліба повністю розійшлися.

Коли молочна суміш стане дуже гарячою (почне парити), влийте в неї тонкою цівкою розведений у воді крохмаль. Енергійно продовжуйте розмішувати молочну масу, прогрійте до загустіння. Зніміть з вогню загустілий крем, перелийте його в окрему миску і дайте охолонути, щоб він став теплим. Поки крем остигає, періодично перемішуючи його, щоб він не покрився кіркою. Потім накрийте остиглий крем харчовою плівкою (покладіть її прямо на крем, щоб не було кірки) і відправте в холодильник, найменше - на 1 год, а краще на ніч.

Тепер потрібно приготувати млинці. Для цього потрібно всипати у воду сухі дріжджі, цукор і залишити на 3-5 хв для насичення дріжджів вологою і їх перетворення в розчин. Потім потрібно все перемішати, щоб дріжджі і цукор повністю розчинилися. Далі потрібно додати молоко, борошно і розпушувач, все розмішати, щоб вийшла однорідна суміш без грудок і залишити на 20 хв.

Випікайте млинці на антипригарній сковороді тільки з одного боку. Млинець буде готовий, коли верхній шар повністю підсохне. При випіканні потрібно відрегулювати нагрівання таким чином, щоб до моменту повного підсихання верхнього шару млинець став рум'яне, але не згорів знизу.

Готові млинчики складаються незажаренной стороною всередину, а його краї потрібно зліпити до середини. Заповнити кремом за допомогою кондитерського шприца.

Зверху можна прикрасити млинці меленими фісташками і подавати до столу
Катаеф - млинці з заварним кремом



Ргаиф - марокканські листкові млинці



Тісто:
500 г борошна
5 г дріжджів швидкодіючих
1 ч.л. солі
250-300 мл теплої води
50 г розтопленого вершкового масла
50 мл оливкової олії
Начинка:
300 г курячого фаршу
2 середні цибулини
2-3 зубці часнику
2-3 ч.л. порошку паприки
2 ч.л. кмину
2 ч.л. коріандру
невеликий пучок петрушки
сіль, перець
Спосіб приготування
Теплу воду налити в глибоку миску і розвести в ньому дріжджі. Потім у воду додати сіль і просіяти борошно. Замісити м'яке, не липнущее до рук тісто. Розділити тісто на 16-20 частин і кожну скачати в кульку. Прикрити тісто рушником і прибрати в тепле місце на 30-40 хвилин.
Цибулю очистити і нарізати великими кубиками, часник подрібнити. На олії обсмажити цибулю і часник з додаванням розтертих у ступці спецій. Фарш викласти на цибулю і добре розім'яти його вилкою. Обсмажити суміш 5-7 хвилин, посолити, поперчити і присипати подрібненою зеленню. перекласти начинку зі сковороди і трохи остудити. Начинку розділити на 8-10 частин (1/2 від кількості кульок тесту).
Розігріти духовку до 200 *С. У невеликій мисці змішати рослинне і вершкове масло. Взяти одну кульку тесту в руку і повністю занурити його в масло.
Покласти шматок змоченого в олії тесту на робочий стіл і розім'яти його пальцями. Потім долонею і пальцями, злегка натискаючи на тісто, розгладити тісто по столу до дуже тонкого млинчика. Якщо поверхню млинця виявиться недостатньо масляною, можна змочити пальці в маслі і розмазати його по млинцю.
У центр млинця викласти начинку.
Скласти лівий, а потім правий край тіста, періодично пальцями трохи змащуючи тісто олією.
Потім скласти нижній край тіста, видаляючи повітря з складок тіста і накрити його верхнім краєм, знову ж таки трохи змащуючи маслом. Трохи притиснути пиріжок долонею і відкласти його убік, перевернувши швом вниз.
Ще один кульку тесту занурити в олію і розгладити його так само, як перший. На середину другого млинця викласти перший млинець з начинкою швом вниз.
Скласти краю другого млинчика так само, як і попереднього: лівий край, потім правий, низ і верх. Таку операцію проробити з усіма кульками тесту.
Готові пиріжки викласти на змащене маслом деко швом вгору. Змастити поверхню пиріжків залишилися олією. Дати пиріжкам відстоятися протягом 5-7 хвилин. Потім трохи притиснути їх долонею і поставити в духовку на 35-40 хвилин або до рум'яної шаруватої скоринки

Автор: Yandolina Alina
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Ргаиф - марокканські листкові млинці

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика