четвер, 29 серпня 2013 р.

Горіхово-бісквітний тортик

Горіхово-бісквітний тортик


Для бісквіта:
6 яєць,
200 гр.сахара,
300 гр. борошна,
50 гр. соняшникової олії,
пачка розрыхлителя,
4 ложки теплої води
Горіховий коржик:
5 білків,
200 гр. цукру,
1пачка ванільного цукру,
45 гр. борошна
150 гр. горіхів
Крем:
500 мл молока,
300 гр. цукру,
2 яйця,
5 жовтків,
1 пачка ванільного цукру,
1 упаковка шоколадного пудингу,
400 гр. кулінарних вершків
Готуємо бісквіт:
Жовтки збити з соняшниковою олією і водою, борошно розмешать з розпушувачем і додати до жовткової маси. В кінці збити білки з поступовим додаванням цукру в міцну піну і додати в тісто (обережно змішуючи в однорідну масу. Виливаємо у форму для тортів діаметром 26 див печемо 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Остудити і розрезать навпіл.
Горіховий корж:
5 білків збиваємо в міцну піну, поступово додаючи цукор. Борошно, горіхи і ванільний цукор змішати і додати в білки, оснорожно перемішати і пекти при температурі 100 градусів до рум'яної скоринки (пріблезітельно 1 година)
Крем:
500 мл. молока збити з яйцамии жовтками, цукром, ванільним цукром і пудингом. Варити постійно збиваючи, поки не закипить. Зняти з вогню і дати охолонути. Збити вершки і додати до пудингового крему. Змастити коржі і дати постояти, щоб просочився.



Смачний бісквітний торт "Єлизавета"



Інгредієнти:

Бісквіт:
●цукор - 1 склянка;
●борошно - 1 склянка;
●яйце - 4 шт.;
●ванілін - на кінчику ножа.

Крем:
●жовток - 2 шт.;
●вода - 50 г;
●згущене молоко - 1 банка;
●вершкове масло - 400 г;

Приготування:

Готуємо бісквіт:
Відокремлюємо білки від жовтків, збиваємо білки в густу піну. Повільно по 1 ложці всипаємо цукор і збиваємо до білої повітряної маси.

Як тільки білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки (попередньо злегка збийте жовтки віночком), продовжуючи збивати білки.

Додаємо просіяне борошно з ваніліном. Важливо не місити тісто, акуратно вимішувати ложкою у напрямку знизу вгору. Тісто має бути дуже повітряним.

Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму, відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Бісквіт піднімається в 2-3 рази. Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки, інакше осяде.

Готовий бісквіт охолодити у формі 5 хвилин, перевертаємо на решітку і залишаємо на 3-4 години (я його пекла ввечері і залишила на ніч).

Бісквіт розрізаємо на 3 пласта.

Готуємо крем для смачного бісквітного торта:
З'єднуємо воду з жовтками і згущеним молоком. Суміш ставимо на слабкий вогонь і варимо, як англійський крем, до згущення. Якщо боїтеся, що пригорить, використовуйте водяну баню.Взбиваем масло з ванільним цукром.

Загуслу суміш охолоджуємо і додаємо в збите з ванільним цукром масло. Додаємо потроху, щоразу збиваючи.

Збираємо наш смачний бісквітний торт:
Промазуємо кожен шар бісквіта кремом.Украсьте бісквітний торт, як Вашій душі завгодно.

Відразу не їжте, дайте торту просочитися. Бісквітний торт вийшов ніжний, повітряний, смачний...

Приємного апетиту!
Смачний бісквітний торт "Єлизавета"






Бісквітний торт з шоколадною глазур'ю



Інгредієнти:

1 ¾ склянки борошна
2 чайн. ложки розпушувача
1 ¼ склянки молока (+3 ст. ложки)
1 склянку несолоного вершкового масла (+2 ст. ложки)
4 великих яйця
2 склянки цукру
½ чайн. ложки солі
5 чайн. ложок ваніліну
1 плитка чорного шоколаду
6 ¾ цукровій глазурі

Приготування:

Розігрійте духовку до 220 С. Викладіть деко пергаментним папером і трохи присипте борошном. У мисці змішайте борошно і розпушувач і поставте в бік. Розігрійте молоко до кипіння. Додайте до нього 2 ст. ложки олії і тримайте в теплі.

Візьміть велику миску, додайте туди яйця і збийте міксером, поки вони не запіняться. Додайте цукор, сіль, 2 чайн. ложки ваніліну, продовжуйте збивати протягом 5 хвилин. Потім акуратно залийте молоко з маслом. Додайте в отриману суміш борошно з розпушувачем і обережно вимісити тісто.

Змастіть маслом пергаментний папір, викладіть на нього тісто і випікайте 25-30 хвилин. Вимкніть духовку і дайте охолонути протягом 15 хвилин. Потім вийміть торт з духовки і поставте в бік. У цей час приготуйте глазур.

Глазур: візьміть склянку олії і плитку шоколадка, з'єднайте разом і розтопіть на повільному вогні. Перелийте в миску, додайте цукрову глазур і збийте міксером на повільній швидкості. Додайте решту 3 чайн. ложки ваніліну + 3 ст. ложки молока і продовжуйте збивати, поки суміш не стане однорідною.

Розріжте торт поперечно на 5 тонких пласта. Візьміть перший пласт, покладіть на тортницу і змастіть його шоколадною глазур'ю, покладіть зверху наступний пласт і т.д. Потім змастіть торт зверху і з боків. Зберігайте торт в холодильнику перед подачею.
Бісквітний торт з шоколадною глазур'ю



Бісквітний торт Тірамісу



Інгредієнти:

На 12 порцій:
8 яєць
125 г цукру
150 г борошна
1 чайн. ложка розпушувача
6 г желатину
80 г цукрової пудри
250 г маскарпоне або жирного сиру
1 пакетик ванільного цукру
100 мл холодної кави
60 мл амаретто (мигдального лікеру)
какао

Приготування:

Нагріти духовку до 180°. 5 яєць розділити на жовтки і білки. Жовтки розтерти дочиста з цукром. Білки збити в міцну піну і акуратно з'єднати з жовтковою масою. Просіяти на масу борошно з розпушувачем, перемішати.

Викласти тісто у змащену жиром жаростійку миску діаметром 20 см або роз'ємну форму діаметром 26 див Випікати бісквіт 30-35 хв, потім вийняти з духовки, дати повністю охолонути.

Желатин замочити. Залишилися яйця розділити на жовтки і білки. Жовтки збити з цукровою пудрою на гарячій водяній бані. Розчинити в масі желатин, додати сир, перемішати. Білки збити в піну з ванільним цукром, додати до крему.

Бісквіт розрізати горизонтально на три частини. Просочити бісквітні коржі сумішшю кави і лікеру. Миску, в якій випікався бісквіт, змочити холодною водою і вислати харчовою плівкою. Крем і бісквітні коржі шарами викласти в миску (верхній шар повинен бути бісквітним). Поставити торт в холодильник на 4 ч. Охолоджений десерт акуратно перевернути на блюдо і рівномірно посипати какао.

Приємного апетиту!
Бісквітний торт Тірамісу






Бісквітний торт з ягідним кремом



Інгредієнти:

Для тіста:

борошно 100 г
цукор 100 г
розпушувач 1 ч.л.
какао 1 ст.л.
яйця 2 шт.
размяченное вершкове масло 100 г

Для крему:

ягідний мікс 150 г
цукор 3-4 ст.л.
желатин 10 г
вода для замочування желатину 100 г
ягідний йогурт 450 г

Приготування:

1. Змастити форму для випічки (діаметр 24-26 см) вершковим маслом і присипати борошном. Розігріти духовку до 180 С.
2. Для тіста змішати віночком борошно і розпушувач. Додати просіяне какао, цукор, яйця, вершкове масло або маргарин. Вимішувати міксером близько 2 хвилин, послідовно перемикаючи швидкості від самої низької до високої. Тісто викласти у форму і розрівняти. Поставити на решітку в розігріту духовку. Випікати 20 хвилин.
3. Дістати форму з духовки. Через 5 хвилин акуратно викласти корж на кухонну решітку, попередньо выстеленную папером для випічки.
4. Ягоди розморозити, пюрировать і змішати з цукром.
5. Желатин замочити в холодній воді і відставити на 10 хвилин. Злегка віджати його і розігрівати в каструлі на слабкому вогні (не доводити до кипіння!), поки повністю не розчиниться. Поступово підмісити в желатин 3 ст. л. ягідного пюре і ввести масу залишився пюре. Додати йогурт. Залишився крем ягідний відставити.
5. Корж у формі розрізати навпіл. Нижню половину намазати ягідним кремом. Накрити зверху другою половиною коржа. Торт зверху і з боків намазати залишилися кремом і поставити на 3 години в холодильник. Готовий торт прикрасити кондитерської посипкою або свіжими ягодами.
Бісквітний торт з ягідним кремом

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика