Горіхово-бісквітний тортик
Для бісквіта:
6 яєць,
200 гр.сахара,
300 гр. борошна,
50 гр. соняшникової олії,
пачка розрыхлителя,
4 ложки теплої води
Горіховий коржик:
5 білків,
200 гр. цукру,
1пачка ванільного цукру,
45 гр. борошна
150 гр. горіхів
Крем:
500 мл молока,
300 гр. цукру,
2 яйця,
5 жовтків,
1 пачка ванільного цукру,
1 упаковка шоколадного пудингу,
400 гр. кулінарних вершків
Готуємо бісквіт:
Жовтки збити з соняшниковою олією і водою, борошно розмешать з розпушувачем і додати до жовткової маси. В кінці збити білки з поступовим додаванням цукру в міцну піну і додати в тісто (обережно змішуючи в однорідну масу. Виливаємо у форму для тортів діаметром 26 див печемо 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Остудити і розрезать навпіл.
Горіховий корж:
5 білків збиваємо в міцну піну, поступово додаючи цукор. Борошно, горіхи і ванільний цукор змішати і додати в білки, оснорожно перемішати і пекти при температурі 100 градусів до рум'яної скоринки (пріблезітельно 1 година)
Крем:
500 мл. молока збити з яйцамии жовтками, цукром, ванільним цукром і пудингом. Варити постійно збиваючи, поки не закипить. Зняти з вогню і дати охолонути. Збити вершки і додати до пудингового крему. Змастити коржі і дати постояти, щоб просочився.
Смачний бісквітний торт "Єлизавета"
Інгредієнти:
Бісквіт:
●цукор - 1 склянка;
●борошно - 1 склянка;
●яйце - 4 шт.;
●ванілін - на кінчику ножа.
Крем:
●жовток - 2 шт.;
●вода - 50 г;
●згущене молоко - 1 банка;
●вершкове масло - 400 г;
Приготування:
Готуємо бісквіт:
Відокремлюємо білки від жовтків, збиваємо білки в густу піну. Повільно по 1 ложці всипаємо цукор і збиваємо до білої повітряної маси.
Як тільки білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки (попередньо злегка збийте жовтки віночком), продовжуючи збивати білки.
Додаємо просіяне борошно з ваніліном. Важливо не місити тісто, акуратно вимішувати ложкою у напрямку знизу вгору. Тісто має бути дуже повітряним.
Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму, відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Бісквіт піднімається в 2-3 рази. Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки, інакше осяде.
Готовий бісквіт охолодити у формі 5 хвилин, перевертаємо на решітку і залишаємо на 3-4 години (я його пекла ввечері і залишила на ніч).
Бісквіт розрізаємо на 3 пласта.
Готуємо крем для смачного бісквітного торта:
З'єднуємо воду з жовтками і згущеним молоком. Суміш ставимо на слабкий вогонь і варимо, як англійський крем, до згущення. Якщо боїтеся, що пригорить, використовуйте водяну баню.Взбиваем масло з ванільним цукром.
Загуслу суміш охолоджуємо і додаємо в збите з ванільним цукром масло. Додаємо потроху, щоразу збиваючи.
Збираємо наш смачний бісквітний торт:
Промазуємо кожен шар бісквіта кремом.Украсьте бісквітний торт, як Вашій душі завгодно.
Відразу не їжте, дайте торту просочитися. Бісквітний торт вийшов ніжний, повітряний, смачний...
Приємного апетиту!
Бісквітний торт з шоколадною глазур'ю
Інгредієнти:
1 ¾ склянки борошна
2 чайн. ложки розпушувача
1 ¼ склянки молока (+3 ст. ложки)
1 склянку несолоного вершкового масла (+2 ст. ложки)
4 великих яйця
2 склянки цукру
½ чайн. ложки солі
5 чайн. ложок ваніліну
1 плитка чорного шоколаду
6 ¾ цукровій глазурі
Приготування:
Розігрійте духовку до 220 С. Викладіть деко пергаментним папером і трохи присипте борошном. У мисці змішайте борошно і розпушувач і поставте в бік. Розігрійте молоко до кипіння. Додайте до нього 2 ст. ложки олії і тримайте в теплі.
Візьміть велику миску, додайте туди яйця і збийте міксером, поки вони не запіняться. Додайте цукор, сіль, 2 чайн. ложки ваніліну, продовжуйте збивати протягом 5 хвилин. Потім акуратно залийте молоко з маслом. Додайте в отриману суміш борошно з розпушувачем і обережно вимісити тісто.
Змастіть маслом пергаментний папір, викладіть на нього тісто і випікайте 25-30 хвилин. Вимкніть духовку і дайте охолонути протягом 15 хвилин. Потім вийміть торт з духовки і поставте в бік. У цей час приготуйте глазур.
Глазур: візьміть склянку олії і плитку шоколадка, з'єднайте разом і розтопіть на повільному вогні. Перелийте в миску, додайте цукрову глазур і збийте міксером на повільній швидкості. Додайте решту 3 чайн. ложки ваніліну + 3 ст. ложки молока і продовжуйте збивати, поки суміш не стане однорідною.
Розріжте торт поперечно на 5 тонких пласта. Візьміть перший пласт, покладіть на тортницу і змастіть його шоколадною глазур'ю, покладіть зверху наступний пласт і т.д. Потім змастіть торт зверху і з боків. Зберігайте торт в холодильнику перед подачею.
Бісквітний торт Тірамісу
Інгредієнти:
На 12 порцій:
8 яєць
125 г цукру
150 г борошна
1 чайн. ложка розпушувача
6 г желатину
80 г цукрової пудри
250 г маскарпоне або жирного сиру
1 пакетик ванільного цукру
100 мл холодної кави
60 мл амаретто (мигдального лікеру)
какао
Приготування:
Нагріти духовку до 180°. 5 яєць розділити на жовтки і білки. Жовтки розтерти дочиста з цукром. Білки збити в міцну піну і акуратно з'єднати з жовтковою масою. Просіяти на масу борошно з розпушувачем, перемішати.
Викласти тісто у змащену жиром жаростійку миску діаметром 20 см або роз'ємну форму діаметром 26 див Випікати бісквіт 30-35 хв, потім вийняти з духовки, дати повністю охолонути.
Желатин замочити. Залишилися яйця розділити на жовтки і білки. Жовтки збити з цукровою пудрою на гарячій водяній бані. Розчинити в масі желатин, додати сир, перемішати. Білки збити в піну з ванільним цукром, додати до крему.
Бісквіт розрізати горизонтально на три частини. Просочити бісквітні коржі сумішшю кави і лікеру. Миску, в якій випікався бісквіт, змочити холодною водою і вислати харчовою плівкою. Крем і бісквітні коржі шарами викласти в миску (верхній шар повинен бути бісквітним). Поставити торт в холодильник на 4 ч. Охолоджений десерт акуратно перевернути на блюдо і рівномірно посипати какао.
Приємного апетиту!
Бісквітний торт з ягідним кремом
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно 100 г
цукор 100 г
розпушувач 1 ч.л.
какао 1 ст.л.
яйця 2 шт.
размяченное вершкове масло 100 г
Для крему:
ягідний мікс 150 г
цукор 3-4 ст.л.
желатин 10 г
вода для замочування желатину 100 г
ягідний йогурт 450 г
Приготування:
1. Змастити форму для випічки (діаметр 24-26 см) вершковим маслом і присипати борошном. Розігріти духовку до 180 С.
2. Для тіста змішати віночком борошно і розпушувач. Додати просіяне какао, цукор, яйця, вершкове масло або маргарин. Вимішувати міксером близько 2 хвилин, послідовно перемикаючи швидкості від самої низької до високої. Тісто викласти у форму і розрівняти. Поставити на решітку в розігріту духовку. Випікати 20 хвилин.
3. Дістати форму з духовки. Через 5 хвилин акуратно викласти корж на кухонну решітку, попередньо выстеленную папером для випічки.
4. Ягоди розморозити, пюрировать і змішати з цукром.
5. Желатин замочити в холодній воді і відставити на 10 хвилин. Злегка віджати його і розігрівати в каструлі на слабкому вогні (не доводити до кипіння!), поки повністю не розчиниться. Поступово підмісити в желатин 3 ст. л. ягідного пюре і ввести масу залишився пюре. Додати йогурт. Залишився крем ягідний відставити.
5. Корж у формі розрізати навпіл. Нижню половину намазати ягідним кремом. Накрити зверху другою половиною коржа. Торт зверху і з боків намазати залишилися кремом і поставити на 3 години в холодильник. Готовий торт прикрасити кондитерської посипкою або свіжими ягодами.
Немає коментарів:
Дописати коментар