неділя, 18 серпня 2013 р.

Гарячі млинці з глазур'ю

Гарячі млинці з глазур'ю



Інгредієнти:
Цукрова пудра 0,5 ст.
Ванілін 0,5 ч. л.
Молоко 2 ст. л.
Борошно 1 ст.
Цукор-пісок 1 ст. л.
Кориця 1 ч. л.
Гвоздика мелена 0,3 ч. л.
Мускатний горіх тертий 0,3 ч. л.
Цедра лимонна терта 0,3 ч. л.
Дріжджі сухі швидкодіючі 4 ч. л.
Сіль 0,5 ч. л.
Родзинки 0,5 ст.
Молоко 1 ст.
Яйця 2 шт.
Масло вершкове 0,3 ст.

Ванільна глазур:
Змішайте цукрову пудру, ванілін і 2 столові ложки молока.
Для потрібної консистенції можна влити ще трохи молока.
Змішайте борошно і цукор.
Додайте корицю, гвоздику, мускатний горіх, цедру апельсина, дріжджі і сіль.
Всипте родзинки.
Збийте молоко і яйця.
Розтопіть масло і додайте в молоко, помішуючи.
Змішайте всі і замісіть тісто.
Виливайте ложкою тісто на розігріту сковорідку.
Підсмажуйте 2-3 хвилини з одного боку і 2 хвилини з іншого.
Залийте млинці глазур'ю у формі хреста.
Подавайте відразу.
Гарячі млинці з глазур'ю
Гарячі млинці з глазур'ю
Гарячі млинці з глазур'ю



Несолодкі млинці з сирно-часниковою начинкою



Інгредієнти:
2 яйця
1 склянка борошна
1 стакан молока
соняшникова олія
щіпка солі
1-2 пучка дрібно нарізаної петрушки (можна більше)

Начинка:

100г сирної пасти
6 вяленных помідорів, дрібно нарізати
3-5 столових ложок оливкової олії
1-2 чайні ложки кмину
1-2 зубчики часнику видавити
1-2 моркви, відварити або запекти, потім нарізати
сіль і перець

Приготування:
Змішайте і збийте інгредієнти для млинців, крім олії. Потім почніть поступово підливати масло, доводячи суміш до однорідної консистенції.
З отриманого тесту обсмажте тонкі млинці і залиште їх на тарілці поки будете готувати начинку.
Для начинки збийте ручним блендером всі інгредієнти для начинки. Викладіть невелику кількість отриманої сирної маси на блін, скрутіть і злегка притисніть. Повторіть цю процедуру з іншою начинкою та млинцями. Млинці готові!
Несолодкі млинці з сирно-часниковою начинкою
Несолодкі млинці з сирно-часниковою начинкою






Млинці, тануть у роті



Інгредієнти:
-200 г молока,
-3 яйця,
-50 г пшеничного борошна ( або 2 ст.л. з великою гіркою),
-2 ч.л. вершкового масла (розтопленого),
-1 ст.л. цукру,
-щіпка солі,

Приготування:

Яйця, цукор і сіль покласти в миску

Збити віночком

Додати розтоплене масло і молоко

Додати борошно

Добре перемішати, щоб не було грудочок

Випікати на сковороді тонкими млинцями до золотистого кольору без масла (я змащувала)

(не пересмажувати, їм дуже мало треба...),

Я їла з Лабне та полуничним варенням. Смакота!

А дітям морозивом начинила

Малиновим топпінгом полила

Млинчиків виходить трохи, як раз на один раз нам вистачило!

Спробуйте ці смачні млинці хоч один раз! Може вам вони сподобаються так само, як і мені!

Приємного чаювання!
Млинці, тануть у роті



Млинці з червоною ікрою на масляну!



Інгредієнти:

1 склянка борошна
3 яйця
2 склянки молока
1/2 ч.л. солі
4 ст.л. цукру
3 ст.л. оливкової олії
150 г ікри

Приготування:

1. Молоко збити з яйцями, цукром і сіллю.

2.Постепенно додати борошно, збити міксером, щоб не було грудочок.

3. Додати до тесту оливкова олія.

4.Жарить млинці на добре розігрітій сковороді.

5.После того як млинці злегка охолонуть, викласти ікру.

Автор рецепта - Альона Ельдара ( www-alenaonline.blogspot.com/)






Пишні млинці на молоці на масляну



Інгредієнти:

2 яйця
300 мл молока
2 ст.л. цукру
щіпка солі
300 г борошна
2,5 ч.л. розпушувача
60 г розтопленого вершкового масла



Карамельні млинці з яблуками на масляну



Інгредієнти.

Для тіста:

120 гр борошна
250 мл молока
125 мл води
50 гр цукру-піску
2 яйця
щіпка солі

Для начинки:

6 яблук
20 мл лимонного соку
1 чайна ложка цедри лимона
½ чайної ложки кориці
2 столових ложки вершкового масла
70 гр цукру
250 мл сметани
3 столові ложки цукрової пудри






Гречані млинці



Інгредієнти (приблизно 20-25 маленьких млинців):

- 75 р. гречаного борошна;
- 50 р. цільнозерновий борошна;
- 1/4 ч.л. розпушувача;
- 150 мл теплого молока;
- 120 мл гарячої води;
- 2 маленьких яйця (1 велике);
- 2 ст.л. рослинного масла.

Приготування:

Змішуємо два види борошна і розпушувач.

Окремо збиваємо яйця, масло і молоко. Вливаємо в суху суміш тонкою цівкою, добре розмішуємо, щоб не було грудочок. Вливаємо воду. При необхідності додаємо ще води або молока. Тісто має відносно повільно, але легко, стікати з ложки.

Випікаємо на добре розігрітій сковороді.

Автор рецепта - Альона Коготкова ( alenakogotkova.livejournal.com/)



Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою



Інгредієнти:

Яблука (160 г) 2 шт.
Вершкове масло 20 г
Цукор-пісок 75 г
Мінеральна вода 45 мл
Кориця мелена ½ ч.л.
Гвоздика-2 шт.
Лимонний сік 5 мл
Борошно пшеничне 100 г
Яйце куряче 2 шт.
Молоко 175 мл
Сіль 1 ч.л.
Рослинна олія 45 мл

Почнемо з соусу. Почистіть яблука, видаліть серцевину, наріжте. У сотейнику розтопіть вершкове масло, всипте скибочки яблук. Додайте цукор, воду, лимонний сік. Помішуючи, тримати на невеликому вогні. Через пару хвилин додайте спеції і алкоголь, якщо хочете. Продовжуючи помішувати, дочекайтеся, коли яблука стануть м'якими, а рідина трохи випарується.

З млинцями все дуже просто: змішайте яйця з цукром і сіллю (збиваю міксером). Влийте молоко і всипте борошно. Ще раз розмішайте, в тесті не повинно бути грудочок.
Влийте в тісто рослинне масло, перемішайте. Прогрійте сковороду на сильному вогні (потримайте так кілька хвилин). В блюдце налийте трохи олії, половину цибулини (або половину картоплини) очистіть і наколіть на вилку. Це потрібно, що б не лити зайвого масла на сковороду. Занурте цибулину в масло і швидко змастіть нею сковороду (повторюйте по мірі необхідності). На підготовлену сковороду вилийте трохи тіста і дайте йому розтектися так, що б вийшов акуратний блін ( для цього повертайте сковорідку, що б тісто розподілилося рівномірно). Печіть, поки на поверхні млинця з'являться бульбашки. Переверніть на іншу сторону.

Подавайте гарячі млинці з яблучним соусом. Пора до столу!
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика