четвер, 22 серпня 2013 р.

Оксамитові млинці

Оксамитові млинці



Рекомендую вам приготувати млинці ось за цим рецептом.
Ніжні як оксамит.
Тоненькі,м'які
3 яйця
3 склянки молока
1,5 склянки борошна
3 ст.л. рослинного масла
3 ст.л. цукру
щіпка солі

Яйця збити в стійку піну,додати одну склянку молока,сіль,цукор.
Поступово ввести в суміш борошно,перемішати до зникнення грудочок.
Додати молоко, що залишилося,перемішати і ввести рослинне масло.
(можна подати і так)
Зображення
Гарненько збити і випікати на розпеченій сковороді (я змащую олією сковорідку перед випіканням кожного млинця).

Готові млинці змастити вершковим маслом і насолоджуватися смакотою.
Оксамитові млинці



Французькі апельсинові млинці



Молоко (для млинців) - 250 мл
Вода газована (для млинців) - 50 мл
Лікер (апельсиновий, 2 ст.л для млинців, ) - 2 ст. л.
Масло вершкове (40 г розтопити для млинців, 80 г для соусу) - 120 г
Лимон (для соусу) - 1 шт
Апельсин (для соусу) - 3 шт
Цукор кусковий (для соусу) - 6 шт
Сіль (щіпка для млинців і щіпка для соусу)
Ванільна есенція (в оригіналі ванільний цукор 11г., для млинців) - 1 ч. л.
Коньяк (можна взяти апельсиновий лікер, для соусу) - 3 ст. л.
Цукор (1ст.л. для млинців, 1 ст.л для соусу) - 2 ст. л.
Борошно пшеничне (для млинців) - 100 г
Яйце куряче (для млинців) - 3 шт

Замішуємо тісто для млинців з яєць, борошна, молока, води, цукру, дрібки солі і ванільною есенції. Лікер і масло вершкове залишаємо на потім. Даємо тісту відпочити 1 годину.

Поки тісто відпочиває готуємо соус. Для початку цитруси моєму і обполіскуємо гарячою водою. Про кожен апельсин з силою натираємо шматочок цукру усіма гранями.

Шматочки вберуть ефірні масла які знаходяться в шкірці цитрусових. У підсумку вийде 3 шматочка натертих про апельсини вони помітно відрізняються за кольором.
Цю процедуру краще проводити над ємністю в якій будемо варити соус, так як цукор починає трохи сипатися.

Потім цитруси для кращого відділення соку, обминаємо прокочуючи по столу і натискаючи, апельсини і лимон повинні стати м'якими як ніби злегка який опустив кульку. Вичавлюємо сік. Потім додаємо цукор 1 ст. л, шматочки цукру, щіпку солі, олію і спиртне.
(В оригінальному рецепті радять збити масло з 1 ст. л. цукру сіллю і коньяком. Я цього не стала робити так як соус все одно потрібно буде нагрівати.)

Ставимо на плиту і варимо соус на невеликому вогні до зменшення об'єму рідини в два рази.
Ось такого красивого кольору у мене вийшов готовий соус.
Запах при приготуванні на весь будинок був просто божественний.

У відпочиле млинцеве тісто вливаємо лікер. Потім при інтенсивному перемішуванні вливаємо розтоплене вершкове масло і гарненько збиваємо.
(В оригіналі після відпочинку пропонувалося тісто пропустити через сито)

Випікаємо тоненькі млинці. У мене на сковороді 24см вийшло 9 шт.

Готові млинчики змащуємо соусом звертаємо в четверо і подаємо до столу.
Французькі апельсинові млинці



Млинці з сиром і сухофруктами



Для млинців:
Молоко - 1.5ст
Окріп - 0.5ст
Яйця - 3шт.
Цукор - 2ст.л
Сіль - на кінчику ч.л.
Раст. масло - 2ст.л.
Борошно - по консистенції тесту
Для начинки:
Творог0%
Сухофрукти(курага, чорнослив, родзинки)
Мед

Приготування:
1. У миску влити 1 ст. молока, вбити яйця, додати цукор, сіль, раст. масло і поступово всипаючи борошно, довести тісто до однорідної консистенції густої сметани, потім 0.5 ст. молока розвести окропом і влити в тісто - воно повинно бути рідким (якщо треба додати ще трохи рідини) - все добре перемішати.
2. Смажити млинці на добре розігрітій сковороді з невеликою кількості раст. масла.
3. У сир додати мед, добре перемішати або збити блендером.
4. Сухофрукти добре промити і розпарити, дрібно нарізати, вмішати їх в сир.
5. Готові млинчики перекласти сирною начинкою - начинки покласти багато - адже вона смачна і корисна!
6. При подачі полити гарячим розтопленим вершковим маслом або сметаною.
Дуже смачний, ситний сніданок! Приємного чаювання!
Млинці з сиром і сухофруктами






Млинці з начинкою


Рулетики на сніданок

Інгредієнти:
8 ст.л. борошна з гіркою максимальної,
5 яєць,
літр і 200 гр. молока,
олії 3-4 ст.л.
Сіль цукор за смаком.

Приготування:
У борошно додаємо яйця розмішуємо(я блендером),потім вливаємо молоко, ретельно перемішати,сіль і цукор і масло додати,дати постояти хвилин 20 і пекти млинці!
Начинка-сир+ковбаска+огірок загортаємо в блін , режим на рулетики!
Приємного апетиту!
Млинці з начинкою



Заварні млинці.



Млинці виходять дуже смачні, в дрібну дірочку і дуже тоненькі, їх зручно фарширувати або подавати просто з варенням.

Інгредієнти:

400 мл. кефіру
200 мл. окропу
14 ст. л. борошна
2 яйця
1/2 ч.л. соди
2 ст.л. раст. масла
ст.л. цукру
сіль

Приготування:

Кефір, яйця, сіль, цукор і перемішуємо борошно в однорідну масу. Окріп повинен бути крутий, прямо з киплячого чайника налити в склянку, додати соду, швидко розмішати і вилити в тісто. Дати тісту постояти близько 5 хвилин, додати масло і випікати млинці на розпеченій сковороді.
Заварні млинці.






Оксамитові млинці



Рекомендую вам приготувати млинці ось за цим рецептом.
Ніжні як оксамит.
Тоненькі,м'які
3 яйця
3 склянки молока
1,5 склянки борошна
3 ст.л. рослинного масла
3 ст.л. цукру
щіпка солі

Яйця збити в стійку піну,додати одну склянку молока,сіль,цукор.
Поступово ввести в суміш борошно,перемішати до зникнення грудочок.
Додати молоко, що залишилося,перемішати і ввести рослинне масло.
(можна подати і так)
Зображення
Гарненько збити і випікати на розпеченій сковороді (я змащую олією сковорідку перед випіканням кожного млинця).
Готові млинці змастити вершковим маслом і насолоджуватися смакотою.
Оксамитові млинці



АЖУРНІ МЛИНЦІ - "ЦЕ БОМБА"



Ці млинці виходять дуже смачними, тонкими, ніжними. А які вони ажурні, і все-все в дірочках!
Навіть якщо ви ніколи не пекли млинці, по цьому рецепту вони виходять у всіх!
Млинці дуже смачні і незвичайно красиві! Спробуйте!

Інгредієнти:
- молоко (2,5% жирності) - 3 і 1/4 склянки
Показати повністю..
АЖУРНІ МЛИНЦІ - "ЦЕ БОМБА"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика