Бісквіт на гарячому молоці
Спробувала приготувати бісквіт на гарячому молоці. Такої я ще не пробувала.
Результат сподобався! Але він щось середнє між бісквітом і кексом... І не кекс і ні бісквіт, щось середнє... от якось так...
Мої діти просто так його поїли з задоволенням... Але можна і тортик з нього спорудити.
Інгредієнти:
●120 гр молока,
●60 гр вершкового масла
●165 гр борошна слабкою (у мене була звичайна)
●6 гр розпушувача
●165 гр цукру
●3 середніх яйця кімнатної температури
●1 чайна ложка ванільного екстракту або пакетик ванільного цукру (тоді із загальної кількості цукру відняти вагу ванільного)
●щіпка солі(сіль не кладу)
Приготування:
Включити духовку розігріватися при 175 гр. Роз'ємну форму ( у мене 20 см в діаметрі) або звичайну вистелити окремо гуртком пергаментного паперу на дно і смужку по колу.
Борошно, розпушувач, сіль просіяти два рази.
Молоко і масло нагріти, щоб розтопити вершкове масло.
Яйця збити близько хвилини і, поступово додаючи цукор, збивати 10 хв до білої і повітряної маси. Це дуже важливо!
Тепер в три етапи домішуємо борошно до яєчної маси,
акуратно перемішуючи лопаткою рухами знизу вгору.
Ось така консистенція виходить
Молоко з маслом знову нагріти майже до кипіння, тобто до дуже гарячого стану, коли з'являються бульбашки на поверхні. Не треба кип'ятити! І в два етапи влити гаряче молоко з маслом в тісто.
Я після кожного вливання перемішую знизу вгору лопаткою рази три.
Викладаємо масу у форму, вона виходить середньої густоти, об'ємна, не обтяжена.
Випікати 25-30 хв при 175 гр. Дістати з духовки і перевернути догори дном форму з бісквітом на решітку, дати охолонути хвилин 15
і прибрати форму.
Ось такий бисквитик вийшов! Жовтий з-за яєць. У автора він біліше.
Я його посипала цукровою пудрою. Смачненький! М'який...
Джерело: Шедеври Кулінарії
Рекомендуємо підписатися
Медовий бісквіт
Дуже смачний ніжний бісквіт, в міру пахне медом, тане в роті! Відмінно піднімається, не обпадає, ні шапки, і максимально простий в приготуванні!
Інгредієнти:
- яйця 6 шт,
- цукор 160 гр,
- мед 2 ст л,
- борошно 190 гр.
Приготування:
Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно!
Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору. Випікати при Т 170-180С. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!
- Альтернативний спосіб приготування: -
Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору.
Тісто вилити у форму, застелену папером для випічки. Не забудьте прямо перед випічкою крутонути в яку-небудь сторону пару разів (щоб поверхня була рівною). Випікати в розігрітій до 170-180С духовці. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!
Потім проводимо ножем уздовж стінок і викладаємо бісквіт на стіл. Розрізати корж на 3 частини. Перемазати шкіри вареним згущеним молоком (можна згущене молоко збити з вершковим маслом (150 г) або зі сметаною).
Верхній корж не треба мазати кремом. Його заллємо шоколадною глазур'ю і в центр насыпем трохи горіхів. Чекати просочення не потрібно, можна їсти відразу.
Джерело:Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Просочення для бісквітів
Безумовно, вибір просочення залежить від виду торта і Ваших смакових уподобань. Пропоную Вашій увазі кілька видів просочення бісквіта, щоб було легше визначитися))
Дуже смачна просочення
-Горілка журавлинна "Фінляндія" прозора (червону краще не брати, вона з барвником) - 50 г,
-Домашнє Повидло грушеве - 2 ст.л.,
-Вода кип'ячена холодна - 250 мл
Всі інгредієнти змішати і поливати приготований бісквіт.
Сироп для просочення бісквітів
-Цукор - 5 ст. ложок
-Лікер, або настоянки, або Вода - 7 ст. ложок
-Коньяк - ложка
У каструлю насипати цукор, заливають водою. Помішуючи, сироп доводять до кипіння. Потім охолоджують його і вводять ароматичні речовини: будь-лікер або настойку, ванілін, коньяк, кавовий настій, будь-які фруктові есенції.
Шоколадна просочення
-Масло вершкове - 100 гр.,
-Какао - порошок-1 столова ложка ,
-Згущене молоко - пів банки
Просочення готується на водяній бані. Для цього потрібно у велику каструлю налити води, поставити її на вогонь. А всередину великої каструлі поставити каструлю меншого діаметру, в якій і готувати просочення.
Всі інгредієнти просочення покласти в меншу каструлю, масло порізати на шматочки, щоб швидше тануло.
Ретельно перемішати. Але не доводити до кипіння. Я використовую міксер. Просочувати торт гарячої просоченням, бажано теплий або гарячий корж.
Смородинова для просочення торта з варення
-0,5 склянки сиропу з смородини,
-2 столових ложки цукру,
-один стакан води.
Ця просочення йде для торта Негр в піні. Але її можна використовувати і в інших тортах у поєднанням зі сметанним кремом. Приготування просочення стандартне. Змішати всі інгредієнти, довести до кипіння і варити на малому вогні до розчинення цукру.
Просочення для торта
-250 г цукру,
250 мл води,
-2 ст. ложки кагору,
-1 ч. ложка лимонного соку,
-ванілін.
Воду закип'ятити в каструлі, всипати цукор, розмішати до повного розчинення.
Сироп довести до кипіння, додати ванілін і лимонний сік.
Готовий сироп охолодити.
Сироп кавовий
-Вода - 1 склянку
-Коньяк - 1 ст.л.
-Кава мелена - 2 ст.л.
-Цукор - 1 склянку
Цукор заливають водою (півсклянки) і нагрівають до розчинення цукрових крупинок; розчинений сироп доводять до кипіння, на останньому кількості води (півсклянки) варять каву, який ставлять на край плити для настою. Через 15-20 хвилин кави проціджують і чистий кавовий настій вливають разом з коньяком в цукровий сироп, який ретельно розмішують і охолоджують.
Просочення із зеленим чаєм і лимоном
Заварити зелений чай, додати туди сік лимона. Коли охолоне, просочити коржі.
Ананасова просочення
Робиться на сиропі з-під консервованих ананасів. Роблю на око. Сироп трохи розбавити водою, додати лимонний сік, трохи коньяку для аромату і на вогонь буквально на пару хвилин
Молочна просочення 1
Банку згущеного молока залити 3 склянками окропу. Додати ваніль, дати охолонути , і просочувати коржі дуже щедро.
Молочна просочення 2
3 ст молока довести до кипіння з 1 ст (250 мл) цукру
Лимонна просочення
1 склянку окропу + пів лимона, порізаного на дольки + 3 чайних ложки цукру + ваніль. Дала настоятися, як раз і охолов. Лимони сьела, використовувала рідина.
Апельсиновий сипроп
- дрібно нашинкованую шкірку одного апельсина
-1/2 чашки апельсинового соку
-1/4 часгки цукру
Поєднати все інгредієнти в каструльку. Варити на медленом вогні поки розійдеться цукор. Зменшити вогонь і відкритим готувати ще 15 хвилин, поки сироп не зменшиться на половину. Теплим просочити коржі.
Вишнева просочення
У чашку влити приблизно на 1/3 вишневого соку, додати 1-2 ст.л. цукру, 3-4 ст.л. коньяку і долити водою, щоб загальна кількість просочення було приблизно 1 чашка. Кількість просочення я расчитала на багатоповерховий шар, якщо ви робите один торт, вам можливо вистачить і пів порції.
Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Немає коментарів:
Дописати коментар