субота, 11 січня 2014 р.

Мигдальний бісквіт Джоконда

Мигдальний бісквіт Джоконда


Інгредієнти:
Мигдальні пластівці 50 г
Куряче яйце 2 шт.
Цукор 50 г
Борошно пшеничне 20 г
Масло вершкове 20 г
Яєчний білок 2 шт.

Якщо у вас немає мигдальної муки, то необхідно в чашу блендера всипати очищений мигдаль або мигдальні пластівці і подрібнити на високій швидкості до отримання мигдальної муки.
Мигдальна борошно готова!

У миску вбиваємо яйця і всипаємо цукор.

Збиваємо міксером до отримання світлої кремоподібної маси.

Всипаємо мигдалеву борошно.

Також всипаємо просіяне пшеничне борошно.

Акуратно вмішуємо в суміш цукру і яєць мигдальне і пшеничне борошно.

Вливаємо розтоплене вершкове масло, безперервно перемішуючи тісто.

Окремо збиваємо два білки до міцних піків. Білки повинні бути холодними, миска і віночки міксера чистими і сухими!
Розігріваємо духовку до 200 градусів.

Частинами, в два-три заходи, додаємо в тісто білки і їх акуратно вмішуємо дерев'яною або силіконової лопаткою рухом знизу-вгору.
Тісто готове.

Викладаємо тісто у форму (силіконову або іншу, змащену маслом і присипану борошном) і ставимо у вже розігріту духовку.
Випікаємо бісквіт 20 хвилин.

Готового бісквіту даємо повністю охолонути і використовуємо на свій розсуд.
Приємного апетиту!



Бісквіт-коврижка медова


Продукти:
Яйце - 3 шт
Цукор - 0,5 скл.
Мед - 2 ст. л.
Йогурт натуральний (сніжок)- 200 г
Борошно 200-250 г
Розпушувач тіста - 1 ч. л.
Кориця - 1,5 ч. л.
Імбир (мелений) - 1 ч. л.
Гвоздика (мелена) - 1/3 ч. л.
родзинки жменю
Розігріти духовку до 180 градусів.
Приготування:
Яйця добре збити з цукром до пишності. Додати мед, йогурт і ще трохи збити. Всипати борошно, змішане з розпушувачем і спеціями, додати родзинки. Тісто повинно вийти по консистенції як на оладки.
Суміш вилити на деко, застелене змазаним маслом пергамент для выпички. Випікати при 180 градусах 30-40 хв ( залежить від духовки), готовність перевіряти сірником.
Наверх можна полити чим-небудь смачненьким,у мене це був мед






Медовий бісквіт



Дуже смачний ніжний бісквіт, в міру пахне медом, тане в роті! Відмінно піднімається, не обпадає, ні шапки, і максимально простий в приготуванні!

Інгредієнти:

- яйця 6 шт,
- цукор 160 гр,
- мед 2 ст л,
- борошно 190 гр.

Приготування:

Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин.
В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно!
Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору. Випікати при Т 170-180С.
Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!

- Альтернативний спосіб приготування: -

Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору.

Тісто вилити у форму, застелену папером для випічки. Не забудьте прямо перед випічкою крутонути в яку-небудь сторону пару разів (щоб поверхня була рівною). Випікати в розігрітій до 170-180С духовці. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!

Потім проводимо ножем уздовж стінок і викладаємо бісквіт на стіл. Розрізати корж на 3 частини. Перемазати шкіри вареним згущеним молоком (можна згущене молоко збити з вершковим маслом (150 г) або зі сметаною).
Верхній корж не треба мазати кремом. Його заллємо шоколадною глазур'ю і в центр насыпем трохи горіхів. Чекати просочення не потрібно, можна їсти відразу.
Медовий бісквіт



Просочення для бісквітів



Безумовно, вибір просочення залежить від виду торта і Ваших смакових уподобань. Пропоную Вашій увазі кілька видів просочення бісквіта, щоб було легше визначитися))

Дуже смачна просочення
-Горілка журавлинна "Фінляндія" прозора (червону краще не брати, вона з барвником) - 50 г,
-Домашнє Повидло грушеве - 2 ст.л.,
-Вода кип'ячена холодна - 250 мл
Всі інгредієнти змішати і поливати приготований бісквіт.

Сироп для просочення бісквітів
-Цукор - 5 ст. ложок
-Лікер, або настоянки, або Вода - 7 ст. ложок
-Коньяк - ложка
У каструлю насипати цукор, заливають водою. Помішуючи, сироп доводять до кипіння. Потім охолоджують його і вводять ароматичні речовини: будь-лікер або настойку, ванілін, коньяк, кавовий настій, будь-які фруктові есенції.

Шоколадна просочення
-Масло вершкове - 100 гр.,
-Какао - порошок-1 столова ложка ,
-Згущене молоко - пів банки
Просочення готується на водяній бані. Для цього потрібно у велику каструлю налити води, поставити її на вогонь. А всередину великої каструлі поставити каструлю меншого діаметру, в якій і готувати просочення.
Всі інгредієнти просочення покласти в меншу каструлю, масло порізати на шматочки, щоб швидше тануло.
Ретельно перемішати. Але не доводити до кипіння. Я використовую міксер. Просочувати торт гарячої просоченням, бажано теплий або гарячий корж.

Смородинова для просочення торта з варення
-0,5 склянки сиропу з смородини,
-2 столових ложки цукру,
-один стакан води.
Ця просочення йде для торта Негр в піні. Але її можна використовувати і в інших тортах у поєднанням зі сметанним кремом. Приготування просочення стандартне. Змішати всі інгредієнти, довести до кипіння і варити на малому вогні до розчинення цукру.

Просочення для торта
-250 г цукру,
250 мл води,
-2 ст. ложки кагору,
-1 ч. ложка лимонного соку,
-ванілін.
Воду закип'ятити в каструлі, всипати цукор, розмішати до повного розчинення.
Сироп довести до кипіння, додати ванілін і лимонний сік.
Готовий сироп охолодити.

Сироп кавовий
-Вода - 1 склянку
-Коньяк - 1 ст.л.
-Кава мелена - 2 ст.л.
-Цукор - 1 склянку
Цукор заливають водою (півсклянки) і нагрівають до розчинення цукрових крупинок; розчинений сироп доводять до кипіння, на останньому кількості води (півсклянки) варять каву, який ставлять на край плити для настою. Через 15-20 хвилин кави проціджують і чистий кавовий настій вливають разом з коньяком в цукровий сироп, який ретельно розмішують і охолоджують.

Просочення із зеленим чаєм і лимоном
Заварити зелений чай, додати туди сік лимона. Коли охолоне, просочити коржі.

Ананасова просочення
Робиться на сиропі з-під консервованих ананасів. Роблю на око. Сироп трохи розбавити водою, додати лимонний сік, трохи коньяку для аромату і на вогонь буквально на пару хвилин

Молочна просочення 1
Банку згущеного молока залити 3 склянками окропу. Додати ваніль, дати охолонути , і просочувати коржі дуже щедро.

Молочна просочення 2
3 ст молока довести до кипіння з 1 ст (250 мл) цукру

Лимонна просочення
1 склянку окропу + пів лимона, порізаного на дольки + 3 чайних ложки цукру + ваніль. Дала настоятися, як раз і охолов. Лимони сьела, використовувала рідина.

Апельсиновий сипроп
- дрібно нашинкованую шкірку одного апельсина
-1/2 чашки апельсинового соку
-1/4 часгки цукру
Поєднати все інгредієнти в каструльку. Варити на медленом вогні поки розійдеться цукор. Зменшити вогонь і відкритим готувати ще 15 хвилин, поки сироп не зменшиться на половину. Теплим просочити коржі.

Вишнева просочення
У чашку влити приблизно на 1/3 вишневого соку, додати 1-2 ст.л. цукру, 3-4 ст.л. коньяку і долити водою, щоб загальна кількість просочення було приблизно 1 чашка. Кількість просочення я расчитала на багатоповерховий шар, якщо ви робите один торт, вам можливо вистачить і пів порції.
Просочення для бісквітів

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика