понеділок, 27 січня 2014 р.

Млинці "Ажурні"

Млинці "Ажурні"



Ці млинці виходять дуже смачними, тонкими, ніжними. А які вони ажурні, і все-все в дірочках!
Навіть якщо ви ніколи не пекли млинці, по цьому рецепту вони виходять у всіх!
Млинці дуже смачні і незвичайно красиві! Спробуйте!

Інгредієнти:

0,5 л кефіру (півлітра)
1 стакан молока
1-2 яйця
1,5 ст. борошна
1 ст.л. цукру
0.5 ч.л. солі
1 ч.л. соди
рослинна олія

Приготування:

1. У каструлю вилити кефір і трохи підігріти (повинен бути теплим, але не гарячим).
2. Додаємо яйце (якщо велика - одне, дрібне - два), цукор, сіль, соду і перемішуємо.
3. Кладемо борошно (приблизно 1.5 склянки), кладемо стільки, щоб маса була, як гарна густа сметана, тепер все ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
4. Молоко доводимо до кипіння і тоненькою цівкою вливаємо в масу, весь час помішуючи (так ми заварюємо наше тісто!).
5. Якщо тісто вийшло рідким на ваш погляд, додайте трохи борошна (не хвилюйтеся, основна маса вже «зварилися»).
6. Додаємо 1-2 ст.л. рослинної олії, перемішуємо, тісто для випічки млинців готове!
7. Печіть млинці, якщо є можливість, на чавунній сковороді (за старою звичкою, я перед випіканням змащую сковороду ростить. маслом, незалежно від того, є чи у тесті масло або ні)



Австрійські млинці з сиром



Інгредієнти:

Тісто:
140 г борошна
2 яйця
1 жовток
1/2 пакетика ванільного цукру
щіпка солі
250 мл молока
раст. масло для смаження млинців

Начинка:
50 г слив. масла
30 г сах. пудри
½ пакетики ванільного цукру
цедра лимона
3 білка
3 жовтки
125 мл сметани
250 г сиру (10%)
40 г цукру
30 г родзинок

Підлива:
125 мл молока
1 яйце
1 жовток
30 г цукру
3 ст.л. сметани

Приготувати тісто: змішати трохи молока, яйце, жовток, борошно, сіль і ванільний цукор, розмішати, щоб не було грудочок. Ввести інше молоко, тісто повинне мати досить рідку консистенцію. Залишити на 20 хвилин, потім спекти млинці(у мене вийшло 8 шт). Масло змішати з пудрою, ванільним цукром і цедрою, збити. Додати жовтки, сметану і розтертий сир. Білки збити з цукром, з'єднати з сиром, додати родзинки. Млинці змастити начинкою (вона досить плинна, але при запіканні схопиться), згорнути в трубочку, розрізати навпіл і викласти в змащену маслом форму розрізами наверх, як черепицю. Духовку розігріти до 180С.Поставить млинці запікатися на 10 хвилин. За цей час приготувати заливку: всі інгредієнти змішати і збити. Залити млинці і запікати ще 15 хвилин. Перед подачею посипати цукровою пудрою.
Австрійські млинці з сиром






Печінкові млинці з начинкою



Інгредієнти:

400-500 гр. печінки (краще курячої, тоді млинці будуть ніжніше, так і колір у них буде приємніше, на фото млинці зі свинячої печінки)
0,5 літра молока
3 яйця
3 ст. ложки борошна
сіль за смаком
Для начинки.
3 моркви
3 великі цибулини
3 яйця
трохи майонезу

Приготування:
1. Овочі для начинки миємо, чистимо. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо кубиками.
2. В рослинному маслі обсмажуємо цибулю. Як тільки він стане прозорим - додаємо моркву. 3. Всі разом обсмажуємо приблизно 15 хвилин (поки морква не зарум'яниться).
4. Яйця відварюємо круто, чистимо і натираємо на крупній тертці.
5. З'єднуємо всі складові для начинки і якщо заправляємо майонезом.
6. Печінку ріжемо невеликими шматочками, прокручуємо на м'ясорубку або подрібнюємо в кухонному комбайні.
7. В печінковий фарш додаємо яйця, молоко, сіль, борошно і гарненько перемішуємо. Я, як правило, відразу закидаю в блендер печінка, порізану шматочками, яйця, сіль, частину молока і борошно і подрібнюю все в ньому.
8. Потім додаю решту молока і перемішую.
Даємо тісту 5 хвилин постояти і приступаємо до випікання млинців.
9. Смажимо, як звичайні тонкі млинці на розігрітій сковорідці злегка змащеній олією.
10. Потім кожен млинець змащуємо начинкою, звертаємо рулетиком і розрізаємо на три або більше частин. Смачно їх є як теплими, так і холодними.
Печінкові млинці з начинкою



Млинці з маком



Інгредієнти:
Для млинців
- 4-5 ст. л. борошна
- 4 яйця
- 200 мл молока
- 100 мл вершків жирністю 20-25%
- 2 ст. л. світлого пива
- 3 ст. л. цукру
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 2 ст. л. будь-якого горіхового масла
- 1/4 ч. л. солі
- олія для смаження
- вершкове масло для змащування

Для начинки
- 1 склянка маку
- 0,5 склянки молока
- 50 р. вершкового масла
- 0,5 склянки рідкого меду
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 0,5 склянки родзинок
- сік і цедра половини лимона
- 1 ст. л. коньяку
- 1 склянку будь-яких очищених горіхів

Для соусу
- 200 гшоколада (70% какао)
- 3-4 ст. л. вершків жирністю 20-25%

Для подачі
- 100 г абрикосового джему

Приготування:

Всі продукти для млинцевого тесту, крім пива, збити разом міксером до отримання однорідного рідкого тіста. Додати пиво, перемішати і залишити в холодильнику мінімум на 1 годину.
Випекти млинці. Готові млинчики змащувати розтопленим вершковим маслом і укладати один на одного стопкою, кожен раз щільно накриваючи кришкою (12 - 14 млинців).
Для начинки мак залити окропом і залишити на 1 годину. Відкинути мак на сито, дати стекти воді. Мак розтерти в глибокій ступці або пропустити через м'ясорубку.
Обшпарити окропом ізюм, дати стекти воді, подрібнити ножем або блендером.
Обсмажити горіхи на сухій сковороді, подрібнити у блендері.
Змішати в сотейнику мак, молоко, ванільний цукор, олію, мед і варити на слабкому вогні, часто помішуючи, до легкого загусання.
Додати родзинки, лимонний сік, цедру, коньяк і горіхи. Остудити.
Нафарширувати млинці. Викласти у термостійку посуд і поставити в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 5 хвилин.
Для соусу розтопити шоколад з вершками на водяній бані, перекласти в соусник і поставити в тепле місце.
Змішати абрикосовий джем з 1 ст. л. води і на слабкому вогні довести до кипіння. За допомогою пензлика змастити млинці гарячими джемом. Подавати з шоколадним соусом.
Млинці з маком
Млинці з маком
Млинці з маком
Млинці з маком






Млинці на кефірі з "Нутеллою"



Для приготування тонких млинців на кефірі знадобиться:
Кефір - 1 ст;
Вода - 1 ст;
Яйце - 2 шт;
Борошно - 1 ст;
Сода - на кінчику ножа;
Сіль - 1/2 год л;
Цукор - 1 ст л;
Масло рослинне - 3 ст. л;
Вершкове масло - 50 гр.

Рецепт приготування тонких млинців на кефірі:
1. Збити яйця до появи піни. Додати сіль.
2. Влити склянку окропу. При цьому потрібно постійно збивати масу.
3. Додати склянку кефіру.
4. Борошно просіяти і додати соду. Маленькими порція додавати борошно в тісто, продовжуючи збивати, щоб не утворювалися грудочки.
5. Додати цукор і соняшникова олія.
А тепер випікаємо тонкі млинчики. Далі акуратно, поки гарячі млинці, наносимо тонким шаром "Нутеллу" і звертаємо млинці в трубочку.
Смак виходить дивовижний, а млинці дуже ніжні і солодкі!
Млинці на кефірі з "Нутеллою"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика