вівторок, 28 січня 2014 р.

Медовий бісквіт

Медовий бісквіт



Дуже смачний ніжний бісквіт, в міру пахне медом, тане в роті! Відмінно піднімається, не обпадає, ні шапки, і максимально простий в приготуванні!

Інгредієнти:

- яйця 6 шт,
- цукор 160 гр,
- мед 2 ст л,
- борошно 190 гр.

Приготування:

Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно!
Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору. Випікати при Т 170-180С. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!

- Альтернативний спосіб приготування: -

Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору.

Тісто вилити у форму, застелену папером для випічки. Не забудьте прямо перед випічкою крутонути в яку-небудь сторону пару разів (щоб поверхня була рівною). Випікати в розігрітій до 170-180С духовці. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!

Потім проводимо ножем уздовж стінок і викладаємо бісквіт на стіл. Розрізати корж на 3 частини. Перемазати шкіри вареним згущеним молоком (можна згущене молоко збити з вершковим маслом (150 г) або зі сметаною).
Верхній корж не треба мазати кремом. Його заллємо шоколадною глазур'ю і в центр насыпем трохи горіхів. Чекати просочення не потрібно, можна їсти відразу.
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт
Медовий бісквіт



Класичний бісквіт



Інгредієнти:
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
- ванілін на кінчику ножа

Приготування:

Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.

Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.

Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.

Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.

При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів. Даний екземпляр був знищений з чаєм без якої б то ні було просочення.

І вам удачі і приємного апетиту!

#выпечка@bon.appetit
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт






Бісквіт



Інгредієнти:

- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 100 г
- Борошно блинная - 100 г
- Крохмаль - 35 г
- Масло вершкове - 15 г
- Вода - 3 столові ложки

Приготування:

1. Розігріти духовку до 180 гр С. Змастити маслом форму.
2. Покласти яйця в миску і збивати 5 хвилин електричним міксером у пишну піну.
3. Поступово додати цукор і продовжувати збивати, поки суміш не буде густий, а цукор повністю не розчиниться.
4. Просіяти борошно і крохмаль в іншу миску.
5. Додати яєчну суміш і перемішати злегка. Розтопити масло.
6. Перелити його і воду в суміш і перемішати. Перелити в підготовлену форму і запікати 20 хвилин.
7. Дістати з духовки, дістати з форми, покласти на решітку і дати охолонути. Коли бісквіт охолоне, нарізати на 15 шматків.
Бісквіт



Бісквіт з фруктовою начинкою



Інгредієнти для бісквіта:

250 г розм'якшеного вершкового масла
1 склянку цукрового піску
3 яйця
2 склянки просіяного борошна для млинців
2 столові ложки гарячої води

Інгредієнти для начинки:

1 склянку ( якщо не сильно любите солодке тоді 0,5 склянки) цукрової пудри
М'якоть фруктів (я взяла 2 банана, 2 ківі, виноград і манго)

Приготування:

1. Нагрійте духовку до 190 градусів.

2. Вершкове масло і цукор покладіть в миску і збити міксером, поки маса не стане густою.

3. Влийте яйця і розтирайте, поки не вийде однорідна маса.

4. Додайте борошно і гарячу воду.

5. Викладіть тісто у форму ложкою і вирівняйте поверхню.

6. Випікайте 30-45 хвилин. Перевірте готовність, протикаючи паличкою: вона повинна залишитися сухою.

7. Остудіть і розріжте торт на 3 коржа.

8. Щоб приготувати начинку, змішайте цукрову пудру і м'якоть фруктів до отримання однорідної маси.

9. Промажте кожен корж начинкою. Дайте вбратися.

10. За бажанням можна промахнутися і верхній корж.

Кількість порцій - 8-10
Час приготування - 2 години

Автор рецепта - Аня Яшкіна (a-yashkina.livejournal.com/)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика