Медовий бісквіт
Дуже смачний ніжний бісквіт, в міру пахне медом, тане в роті! Відмінно піднімається, не обпадає, ні шапки, і максимально простий в приготуванні!
Інгредієнти:
- яйця 6 шт,
- цукор 160 гр,
- мед 2 ст л,
- борошно 190 гр.
Приготування:
Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно!
Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору. Випікати при Т 170-180С. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!
- Альтернативний спосіб приготування: -
Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору.
Тісто вилити у форму, застелену папером для випічки. Не забудьте прямо перед випічкою крутонути в яку-небудь сторону пару разів (щоб поверхня була рівною). Випікати в розігрітій до 170-180С духовці. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!
Потім проводимо ножем уздовж стінок і викладаємо бісквіт на стіл. Розрізати корж на 3 частини. Перемазати шкіри вареним згущеним молоком (можна згущене молоко збити з вершковим маслом (150 г) або зі сметаною).
Верхній корж не треба мазати кремом. Його заллємо шоколадною глазур'ю і в центр насыпем трохи горіхів. Чекати просочення не потрібно, можна їсти відразу.
Класичний бісквіт
Інгредієнти:
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
- ванілін на кінчику ножа
Приготування:
Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.
Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.
Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.
Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.
При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів. Даний екземпляр був знищений з чаєм без якої б то ні було просочення.
І вам удачі і приємного апетиту!
#выпечка@bon.appetit
Бісквіт
Інгредієнти:
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 100 г
- Борошно блинная - 100 г
- Крохмаль - 35 г
- Масло вершкове - 15 г
- Вода - 3 столові ложки
Приготування:
1. Розігріти духовку до 180 гр С. Змастити маслом форму.
2. Покласти яйця в миску і збивати 5 хвилин електричним міксером у пишну піну.
3. Поступово додати цукор і продовжувати збивати, поки суміш не буде густий, а цукор повністю не розчиниться.
4. Просіяти борошно і крохмаль в іншу миску.
5. Додати яєчну суміш і перемішати злегка. Розтопити масло.
6. Перелити його і воду в суміш і перемішати. Перелити в підготовлену форму і запікати 20 хвилин.
7. Дістати з духовки, дістати з форми, покласти на решітку і дати охолонути. Коли бісквіт охолоне, нарізати на 15 шматків.
Бісквіт з фруктовою начинкою
Інгредієнти для бісквіта:
250 г розм'якшеного вершкового масла
1 склянку цукрового піску
3 яйця
2 склянки просіяного борошна для млинців
2 столові ложки гарячої води
Інгредієнти для начинки:
1 склянку ( якщо не сильно любите солодке тоді 0,5 склянки) цукрової пудри
М'якоть фруктів (я взяла 2 банана, 2 ківі, виноград і манго)
Приготування:
1. Нагрійте духовку до 190 градусів.
2. Вершкове масло і цукор покладіть в миску і збити міксером, поки маса не стане густою.
3. Влийте яйця і розтирайте, поки не вийде однорідна маса.
4. Додайте борошно і гарячу воду.
5. Викладіть тісто у форму ложкою і вирівняйте поверхню.
6. Випікайте 30-45 хвилин. Перевірте готовність, протикаючи паличкою: вона повинна залишитися сухою.
7. Остудіть і розріжте торт на 3 коржа.
8. Щоб приготувати начинку, змішайте цукрову пудру і м'якоть фруктів до отримання однорідної маси.
9. Промажте кожен корж начинкою. Дайте вбратися.
10. За бажанням можна промахнутися і верхній корж.
Кількість порцій - 8-10
Час приготування - 2 години
Автор рецепта - Аня Яшкіна (a-yashkina.livejournal.com/)
Немає коментарів:
Дописати коментар