неділя, 19 січня 2014 р.

Ледачі біляші

Ледачі біляші



Інгредієнти:
Для тіста:
• 2 склянки кефіру
• 0,5 ч. ложки соди
• 0,5 ч. ложки солі
• 0,5 ч. ложки цукру
• борошно до отримання густоти тесту, як для оладок

Для начинки:
• фарш м'ясний
• цибуля
• часник
• сіль, перець
• по-бажанням можна додати зелену цибулю і зелень

Кефір підігріти до теплого стану (28-30 гр. З), покласти соду, розмішати, додати сіль, цукор і знову розмішати, залишити постояти одну хвилину.
Потім поступово додати борошно, постійно вимішуючи, щоб густота тіста, як у домашньої сметани (тісто має бути густим в міру).
На сковороді розігріти рослинне масло, налите шаром товщиною 0,5-1 см, ложкою викласти тісто, на тісто - фарш, на фарш - ще трохи тесту. Накриваємо фарш тістом так, щоб залишилися невеликі отвори. Все це робимо швидко.
Смажимо на середньому вогні з одного боку, потім - з іншого до красивого золотистого кольору.
Гарячими подаємо на стіл.



Ледачі біляші



Інгредієнти:
Для тіста:
• 2 склянки кефіру
• 0,5 ч. ложки соди
• 0,5 ч. ложки солі
• 0,5 ч. ложки цукру
• борошно до отримання густоти тесту, як для оладок

Для начинки:
• фарш м'ясний
• цибуля
• часник
• сіль, перець
• по-бажанням можна додати зелену цибулю і зелень

Кефір підігріти до теплого стану (28-30 гр. З), покласти соду, розмішати, додати сіль, цукор і знову розмішати, залишити постояти одну хвилину.
Потім поступово додати борошно, постійно вимішуючи, щоб густота тіста, як у домашньої сметани (тісто має бути густим в міру).
На сковороді розігріти рослинне масло, налите шаром товщиною 0,5-1 см, ложкою викласти тісто, на тісто - фарш, на фарш - ще трохи тесту. Накриваємо фарш тістом так, щоб залишилися невеликі отвори. Все це робимо швидко.
Смажимо на середньому вогні з одного боку, потім - з іншого до красивого золотистого кольору.
Гарячими подаємо на стіл.
Ледачі біляші



Біляші



Інгредієнти:

Для тіста:
- 1/2 склянки теплої води
- пакетик сухих дріжджів (7г)
- 1 ч. ложка цукру
- 1 склянку молока (3,5%)
- 100 г вершкового масла
- 2 ч. ложки солимука (скільки візьме)

Для начинки:
- 500 г фаршу (у мене змішаний)
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 100-150 мл вершків (33%)
- спеції: сіль, перець, перець кайєн, спеції для фаршу
- олія для смаження

Приготування:

Спочатку зробити тісто:
У теплій воді розчинити цукор і всипати дріжджі.
Перемішати і відставити хвилин на 15, до появи шапки.
До теплого молока влити розтоплене вершкове масло і сіль.
Додати дріжджову суміш і перемішати.
Поступово підсипаючи борошно, замісити тісто.
Коли тісто можна буде взяти в руки, дістати його і продовжуючи підсипати борошно, вимісити в гладке тісто на столі.
У каструлю налити пару ст. ложок раст. масла і розмазати по дну і стінкам.
Перекласти туди тісто, обкатати в олії, накрити і поставити в тепло на 1,5-2 години.
У цей час приготувати начинку:
До фаршу видавити часник.
Додати дрібно порізану цибулю
Додати спеції і перемішати.
Влити вершки і знову перемішати.
Ліпимо і смажимо:
Тісто обім'яти і змазаними раст. маслом руками сформувати кульки.
Дати їм постояти хвилин 10.
З фаршу теж наліпити таку ж кількість кульок.
На присипаному борошном столі, кулька з тіста приплюснути долонькою (тісто дуже м'яке і податливе - качалка не потрібна.)
В серединку покласти кульку-начинку і защипати тісто навколо начинки, залишаючи серединку відкритою.
Дати постояти хвилин 15.
Смажити на сковороді у великій кількості розпеченого раст. олії з двох боків до золотистої скоринки, спочатку відкритою стороною вниз, потім перевертаємо.
Готові біляші складати на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
І відразу подавати, дуже смачно зі сметанкою.
Ось і все!
Біляші
Біляші
Біляші






Біляші



Інгредієнти:

для тіста:
1 пакетик сухих дріжджів (11 гр);
1,5 склянки молока; 3
ст. л. цукру;
1 ч. л. солі;
1 яйце;
6 ст. л. рослинного масла;
борошно.

для начинки:
500 гр. фаршу; ( у мене змішаний свинина+яловичина)
1 середню головку ріпчастої цибулі;
сіль,перець за смаком;
2-3 ст. л. холодної води;

Приготування:

1) Готуємо фарш :
* у фарш додати різаний лук,сіль перець,добре розмішати.
* для соковитості і м'якості фаршу можна додати холодну воду.
* відбити. (для цього збираємо фарш в кому і 15 разів (а то й більше) кидаємо назад у миску)
* поставити в холодильник на годину.

2) Готуємо тісто:
* розвести дріжджі в теплій воді,дати трохи піднятися
* взяти миску,де будете розмішувати тісто, налити туди теплого молока, додати дріжджову суміш, сіль, цукор, яйце, рослинного масла,х орошенько розмішати.
* розмішуючи, поступово додавати борошно,і замістити тісто. тісто має бути еластичним, щоб не прилипало до рук і до робочої начиння (для цього зовсім не варто додавати велику кількість борошна,а всього лише довго і наполегливо вимішувати тісто, (замешивал тісто чоловік,у мене терпіння не вистачило))
* поставити в тепле місце і дати піднятися 2 рази.

3) Готуємо біляші:
* У глибоку сковороду налити рослинне масло ( масло повинно бути у великому кол-ве, так щоб рівень масла при викладання біляша,доходило до його середини.) дати розжариться.
* Викласти біляші отвором вниз,дати йому підрум'яниться, обсмажити з двох сторін
Біляші



Курячі біляші



Біляш (від башк. бәлеш,тат. бәлеш, bәleş) - Являє собою смажений пиріжок з прісного або дріжджового тіста з м'ясним фаршем або дрібно порізаним м'ясом, круглої форми, поширену в Росії назва башкирського і татарського перемяча.
Ці біляші не менш смачні, ніж з м'ясним фаршем. Тісто добре підходить і для чебуреків! Насолоджуйтесь! Приємного апетиту!

Інгредієнти:
Для тіста:
- 4,5 склянки борошна
- 1,5 склянки кефіру 3.2% жирності
- 75 грам вершкового масла
- 1/2 ч.л. солі
Для начинки:
- 1 курка (потрошимо її від шкіри кісток і використовуємо всі м'ясо і темне, і біле)
- 6 картоплин
- 1 цибулина
- 5-6 лаврових листочків
- 1 жовток
- 1/2 склянки курячого бульйону або води
- сіль, перець

Приготування:
Спочатку займемося тестом. З борошна, кефіру, масла і 1/2 ч.л. солі потрібно замісити круте тест. Загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин. Курку і картоплю порізати кубиками, я ріжу як можна дрібніше, я так більше люблю. Цибулю дрібно порубати. Лаврові листочки поламати на дрібні шматочки. З'єднуємо курку, картоплю, цибулю, лавровий лист, сіль і перець. Тісто дістаємо з холодильника і ділимо на рівні невеликі кульки. З кожного шматочка тіста розкачуємо тонкий коржик. У центр кладемо начинку і пальцями прищипываем тісто до центру, так що б залишилася маленька дірочка. У цю маленьку дірочку кладемо шматочок вершкового масла, зовсім невеликий. Потім змащуємо вак-біляші збитим жовтком. Випікаємо 40-50 хвилин при температурі 180 градусів духовці. Як тільки вак-біляші будуть готові, в ту ж саму дірочку, в яку ми клали вершкове масло, вливаємо по одній столовій ложці бульйону, для соковитості.
Курячі біляші

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика