пʼятниця, 3 січня 2014 р.

Реберця в медовій глазурі

Реберця в медовій глазурі



реберця свинячі з м'якоттю - 1,5 кілограм
вино червоне сухе - 1 склянка
масло рослинне - 6 столових ложок
чебрець сушений - дві столові ложки
перець чорний мелений, сіль за смаком
цибуля зелена дрібно рубаний - дві столові ложки
часник рубаний - 2 зубчики
цедра 1 лимона терта
перець червоний мелений - 1/2 ч. ложки
кетчуп - дві столові ложки
мед - дві столові ложки

Спосіб приготування рецепту

Разрежем м'якоть між ребрами, укладемо їх у посуд, що не окислюється, заллємо вином, маслом, посиплемо сіллю, перцем і чебрецем. Маринуємо близько 12 годин в холодильнику.
Реберця обсмажимо в духовці при 220 °С протягом 30 хвилин.
Змішаємо інгредієнти глазурі (часник, цедру, перець червоний мелений, кетчуп, дві столові ложки олії, мед). Виймемо реберця з духовки, змастимо глазур'ю і смажимо ще близько 15 хвилин.
При подачі посиплемо реберця зеленою цибулею.
Реберця в медовій глазурі



Як за допомогою лука зробити ідеально круглу яєчню

Як за допомогою лука зробити ідеально круглу яєчню
Як за допомогою лука зробити ідеально круглу яєчню






Азу М'ясне



Інгредієнти:

М'ясо яловичина, свинина і навіть курка (будь-яке)

150 гр. маринованого огірка або соленного
150 гр. Помідори або томатна паста
100 гр. моркви
Велика головка цибулі ріпчастої.
3 зубчики часнику
Перець, лаврове листя, приправа для м'яса.

Приготування:

М'ясо нарізаю поздовжніми шматочками, кидаю в розігріту сковороду і смажу. Поки м'ясо смажиться. Тим часом чищу овочі, кладу в міні комбайн цибулю і огірки разом всі шаткую. У подрумяненное м'ясо додаю цибулю і огірок, потім нашатковану моркву, томати. Якщо з томатів вийшло мало соусу, додати кип'яченої води, змішаної з невеликою кількістю борошна. Зменшити вогонь і ще трохи загасити
Коли азу майже готове, приправляємо часником, перцем, лавровим листом, щіпку приправи. На гарнір я люблю макарони або спагетті, бо макаронні вироби добре поєднуються з томатами.
Азу М'ясне



Арахіс в цукровій глазурі



Інгредієнти:
-арахіс очищений - 200г
-мед - 1ст. ложка
-цукор - 200 г
-рослинна олія - 1 ст. ложка.

Як приготувати арахіс в цукровій глазурі:
1. Затверділий мед протягом декількох секунд розтопити в мікрохвильовій печі. Додати очищений від лушпиння арахіс (не смажений і без добавок) і ретельно перемішати, щоб всі горішки були в меду. Всипати половину цукру (100 г) і знову перемішати.
2. У сковорідку налити олію і нагріти. Перекласти арахіс в цукрово-медової «шубці». Готувати на середньому вогні, поки цукор не розтане і арахіс не буде в карамельної глазурі. 3. За цей час він придбає красивий колір. Бажано під час готування постійно перемішувати вміст сковорідки, щоб арахіс рівномірно просмажився.
4. У глибоку миску насипати цукор, що залишився (100 г). Поки глазурований арахіс ще гарячий, невеликими порціями покласти його в цукор.
Обваляти горішки в цукрі, щоб вони були з усіх боків «огорнуті» кристалами цукру. При цьому потрібно намагатися, щоб арахіс не збирався грудками, а окремо, горішок до горішку.
Арахіс в цукровій глазурі перекласти в один шар на блюдо або піднос до повного охолодження. До цього часу він затвердіє.
5. Солодкий десерт готовий і можна насолоджуватися його смаком. Арахіс в цукровій глазурі є пісною стравою, тому він може замінити під час посту солодощі. Зберігати глазуровані горішки у відкритій посуді (якщо ще щось залишиться для зберігання).
Приємного солодкого задоволення!
Арахіс в цукровій глазурі






Азу по-татарськи



Інгредієнти:
- м'ясо - 500 г,
- цибуля ріпчаста - 1-2 шт,
- огірки солоні - 1-2 шт,
- картопля - 6-8 шт,
- часник - 1-2 часточки,
- томатна паста чи кетчуп - 1-2 ст. л,
-лавровий лист,
- сіль,
- перець

Спосіб приготування:
1. М'ясо промити, нарізати соломкою і злегка обсмажити в казані в розігрітому рослинному маслі.
Додати порізану тонкими півкільцями цибулю і обсмажувати м'ясо c цибулею до м'якості цибулі.
2. Додати томатну пасту, дрібно порізані або терті на крупній тертці огірки і трохи води або бульйону і тушкувати під кришкою до готовності м'яса.
3. В окремій сковороді обсмажити нарізаний соломкою картоплю.
4. Коли картопля буде майже готова, перекласти його в казан c тушкованим м'ясом, додати сіль, перець, лавровий лист і пропущений через чесноковыжималку або дрібно порізаний часник.
5. Обережно перемішати і тушкувати картопля c м'ясом до готовності.
Азу по-татарськи



"Азу по-татарськи"



Інгредієнти:
- 500 г м'яса
- 1 - 2 головки ріпчастої цибулі
- 1 - 2 солоних огірка
- 6 - 8 картоплин
- 1 - 2 зубчики часнику
- 1 - 2 ст.л. томатної пасти або кетчупу
- лавровий лист
- сіль
- перець

Приготування:
1. М'ясо промити, нарізати соломкою і злегка обсмажити в казані в розігрітому рослинному маслі.
2. Додати порізану тонкими півкільцями цибулю і обсмажувати м'ясо c цибулею до м'якості цибулі.
3. Додати томатну пасту, дрібно порізані або терті на крупній тертці огірки і трохи води або бульйону і тушкувати під кришкою до готовності м'яса.
4. В окремій сковороді обсмажити нарізаний соломкою картоплю.
5. Коли картопля буде майже готова, перекласти його в казан c тушкованим м'ясом, додати сіль, перець, лавровий лист і пропущений через чесноковыжималку або дрібно порізаний часник.
6. Обережно перемішати і тушкувати картопля c м'ясом до готовності.
"Азу по-татарськи"






Полуничний коктейль в шоколадній глазурі



Інгредієнти:
Полуниця - 3,5 склянки
Ванільне морозиво - 2 склянки
Шоколадна глазур:
Вершкове масло - 70 г
Молочний шоколад - 80-100 г
Какао-порошок - 1/4 склянки

Приготування:
1. Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі.
2. Шоколад дрібно наламайте або нарубаєте і змішайте з маслом так, щоб він розтопився.
3. При необхідності знову поставте в мікрохвильовку для цього. Додайте какао і перемішайте до однорідної маси.
4. У блендері збийте полуницю з морозивом. При необхідності влийте трохи молока.
5. Перелийте в келих і перед подачею залийте глазур'ю. Прикрасити полуницею.
Полуничний коктейль в шоколадній глазурі
Полуничний коктейль в шоколадній глазурі
Полуничний коктейль в шоколадній глазурі
Полуничний коктейль в шоколадній глазурі
Полуничний коктейль в шоколадній глазурі

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика