середа, 22 січня 2014 р.

Ргаиф - марокканські листкові млинці

Ргаиф - марокканські листкові млинці



Тісто:
500 г борошна
5 г дріжджів швидкодіючих
1 ч.л. солі
250-300 мл теплої води
50 г розтопленого вершкового масла
50 мл оливкової олії
Начинка:
300 г курячого фаршу
2 середні цибулини
2-3 зубці часнику
2-3 ч.л. порошку паприки
2 ч.л. кмину
2 ч.л. коріандру
невеликий пучок петрушки
сіль, перець
Спосіб приготування
Теплу воду налити в глибоку миску і розвести в ньому дріжджі. Потім у воду додати сіль і просіяти борошно. Замісити м'яке, не липнущее до рук тісто. Розділити тісто на 16-20 частин і кожну скачати в кульку. Прикрити тісто рушником і прибрати в тепле місце на 30-40 хвилин.
Цибулю очистити і нарізати великими кубиками, часник подрібнити. На олії обсмажити цибулю і часник з додаванням розтертих у ступці спецій. Фарш викласти на цибулю і добре розім'яти його вилкою. Обсмажити суміш 5-7 хвилин, посолити, поперчити і присипати подрібненою зеленню. перекласти начинку зі сковороди і трохи остудити. Начинку розділити на 8-10 частин (1/2 від кількості кульок тесту).
Розігріти духовку до 200 *С. У невеликій мисці змішати рослинне і вершкове масло. Взяти одну кульку тесту в руку і повністю занурити його в масло.
Покласти шматок змоченого в олії тесту на робочий стіл і розім'яти його пальцями. Потім долонею і пальцями, злегка натискаючи на тісто, розгладити тісто по столу до дуже тонкого млинчика. Якщо поверхню млинця виявиться недостатньо масляною, можна змочити пальці в маслі і розмазати його по млинцю.
У центр млинця викласти начинку.
Скласти лівий, а потім правий край тіста, періодично пальцями трохи змащуючи тісто олією.
Потім скласти нижній край тіста, видаляючи повітря з складок тіста і накрити його верхнім краєм, знову ж таки трохи змащуючи маслом. Трохи притиснути пиріжок долонею і відкласти його убік, перевернувши швом вниз.
Ще один кульку тесту занурити в олію і розгладити його так само, як перший. На середину другого млинця викласти перший млинець з начинкою швом вниз.
Скласти краю другого млинчика так само, як і попереднього: лівий край, потім правий, низ і верх. Таку операцію проробити з усіма кульками тесту.
Готові пиріжки викласти на змащене маслом деко швом вгору. Змастити поверхню пиріжків залишилися олією. Дати пиріжкам відстоятися протягом 5-7 хвилин. Потім трохи притиснути їх долонею і поставити в духовку на 35-40 хвилин або до рум'яної шаруватої скоринки.

Автор: Yandolina Alina Yandolina Alina()
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Ргаиф - марокканські листкові млинці



Незвичайні мигдальні блинчики.Невероятно смачні і корисні!



Потрібно: 3 склянки пшеничного борошна ,3 ч. л. соди, 1 ст. л. морської солі,3 склянки горіхового молока (краще всього сюди підійде мигдальне),0,5 ч. л. ванілі, 2 ст. л. меленого насіння льону, 3 ст. л. води,2 ст. л. рослинного масла виноградних кісточок)+для смаження.
Приготування: Готуємо суміш мелених насіння льону і води, залишаємо її на 3-5 хвилин набухати. У великій мисці змішуємо борошно, соду і сіль. Домішуємо горіхове молоко, ваніль, рослинне масло і суміш з льону. Збиваємо до повної однорідності. Розігріваємо сковороду , злегка промазуємо маслом і наливаємо невеликий шар суміші. Випікаємо 1-2 хвилини з кожного стороны.Кушаем ,полив улюбленим сиропом.Приятного апетиту!!!!

Автор: Варвара Цанских
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Незвичайні мигдальні блинчики.Невероятно смачні і корисні!






Млинці з гречки і печінки



Інгредієнти на 4-5 порцій:
300 г яловичої(телячої печінки
120 гр гречки
4 яйця (якщо великі,то 3)
кілька пір'я зеленої цибулі,20 грам
сіль,перець
Спосіб приготування:
Гречку відварити в підсоленій воді
Печінку посолити,поперчит,обсмажити до готовности.Не забуваємо,що печінка смажиться дуже швидко і чим довше ви її тримаєте на сковороді,тим жорсткіше вона становится.Пропустить її разом з цибулею через мясорубку.Туда ж додати гречку,яйця,дрібно порізану цибулю і ще злегка посолити і поперчити
Смажимо на олії,на середньому вогні,по кілька хвилин з кожного стороны.Выкладывать по столовій ложці і не робити їх дуже тонкими.Переворачиваем акуратно,не виделкою а лопаткою,щоб не розвалити.
Варіанти гарніру(мій рейтинг за спаданням):
1. Квашена(кисла) капуста
2. мариновані гриби з цибулею і сметаною
3. грибний соус на вершках або сметані
4. квашені(мариновані) огірки
5 сметана із зеленню і часником
Приємного апетиту!
Млинці з гречки і печінки



Гречані міні млинці



Для млинців:
150 г гречаної муки
1 яйце
400 мл води (або молока)
Щіпка солі
У глибоку миску просіяти борошно, додати яйце і перемішати. Додати сіль і тонкою цівкою, постійно помішуючи, влити воду. Перемішати до отримання гладкого однорідного тіста. Сковороду нагріти, змастити невеликою кількістю рослинної олії. Вилити 1 ополоник тесту і випікати млинці по 2 хвилини з кожного боку. Сковороду краще брати невеликого розміру, щоб млинці виходили однакові.
Гречані міні млинці






Пісні млинці з яблуками



Потрібно взяти 1,2л. мінеральної води з газами і налити в миску половину потрібного кількості +1,5 ч.л. солі + 6 стол.л. цукру-збити міксером і продовжуючи збивати, поступово всипати приблизно 700 грам борошна, потім поступово , продовжуючи збивати, влити в тісто решту мінералку. Залишити тісто при кімнатній температурі приблизно на годину. Через годину додати в тісто 6-8 стол.л. раст. масла , перемешеть все і випікати.
Начинка: яблука очистити і натерти на крупній тертці. Додати до них цукор, перемішати і згасити на слабкому вогні до готовності ( близько 10 хвилин). Можна додати корицю.
Приємного всім апетиту!

Автор: Євгенія Трохимець
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Пісні млинці з яблуками

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика