понеділок, 27 січня 2014 р.

Ажурні млинці

Ажурні млинці



Інгредієнти:

200 мл молока;
2 яйця;
щіпка солі, можна додати трохи цукру (за смаком);
2 - 3 ст. л. рослинного масла;
40 - 50 г борошна (краще спочатку додати 40 г, а якщо здається рідкувате, то підсипати ще).

Рецепт:
Збиваємо яйця віночком, насипаємо борошно, сіль і цукор, потім додаємо молоко. Ретельно все розмішуємо, щоб не було грудочок, в останню чергу вливаємо олію.
Тепер починається найцікавіше. Беремо пластикову пляшку, знімаємо з неї кришку і проробляємо в ній дірочку (нам вистачило діаметра 2 - 3 мм). Знову загвинчуємо кришку - готово! Можна пекти.
Сковороду краще взяти з антипригарним покриттям. Справа в тому, що млинці виходять дуже ніжні, з досить тонкими перемичками, і на звичайній сковорідці їх важко буде перевертати. Масло у нас є в тісті, тому змащувати нічого не потрібно.
Проявіть фантазію! Млинчики-павутинки, сніжинки, машинки...
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці



Розливні млинці



Інгредієнти:
- 4 яйця
- 2 ст.л. цукру
- вершкове масло
- 1 склянка борошна
- сіль

4 жовтки розтерти з 2-3 столовими ложками вершкового масла (повинна вийти однорідна маса), додати 2 столових ложки цукру (краще цукрової пудри), розвести це усе 2 склянками молока і додати 1 склянку борошна. Тісто має вийти дуже рідким і головне без грудочок . Потім додати 4 збитих білка і сіль.
Піч треба дуже тонкі млинці. У мене вони виходять настільки тонкими що їх не треба перевертати (печу тільки з одного боку). Якщо я роблю млинці до десерту - додаю більше цукру, якщо з м'ясом, грибами і т.п. - додаю сіль або розтертий кубик Маггі (при цьому не кладу цукор).
Коли млинці трохи остигають, вони стають еластичними. Так як в тесті вже міститься досить масла, їх можна смажити практично не змащуючи сковорідку, але це залежить і від сковорідки :) Удачі!
Розливні млинці






Млинчики з сиром, запечені в сметані



Інгредієнти: Сир 100 г Молоко 130 мл Цукор-пісок 30 г Сметана 200 г

Розтерти сир з цукром. Додати в сирну масу молоко. Розмішати, поки маса не стане однородной.Выкладываем сир на середину заздалегідь спечених млинчиків. Можна додати 5-7 ягід вишні, малини або інших ягід. Звертаємо млинці рулетиками. Викладаємо у форму для запекания.Размешиваем молоко зі сметаною, заливаємо цим соусом млинці, щоб соус їх покривав. Запікати в духовці 20-30 хвилин при 180 градусах.
Млинчики з сиром, запечені в сметані



Оксамитові млинці



Рекомендую вам приготувати млинці ось за цим рецептом.
Ніжні як оксамит.
Тоненькі,м'які
3 яйця
3 склянки молока
1,5 склянки борошна
3 ст.л. рослинного масла
3 ст.л. цукру
щіпка солі

Яйця збити в стійку піну,додати одну склянку молока,сіль,цукор.
Поступово ввести в суміш борошно,перемішати до зникнення грудочок.
Додати молоко, що залишилося,перемішати і ввести рослинне масло.
(можна подати і так)
Зображення
Гарненько збити і випікати на розпеченій сковороді (я змащую олією сковорідку перед випіканням кожного млинця).
Готові млинці змастити вершковим маслом і насолоджуватися смакотою.
Оксамитові млинці






Розливні млинці



Інгредієнти:
- 4 яйця
- 2 ст.л. цукру
- вершкове масло
- 1 склянка борошна
- сіль

4 жовтки розтерти з 2-3 столовими ложками вершкового масла (повинна вийти однорідна маса), додати 2 столових ложки цукру (краще цукрової пудри), розвести це усе 2 склянками молока і додати 1 склянку борошна. Тісто має вийти дуже рідким і головне без грудочок . Потім додати 4 збитих білка і сіль.
Піч треба дуже тонкі млинці. У мене вони виходять настільки тонкими що їх не треба перевертати (печу тільки з одного боку). Якщо я роблю млинці до десерту - додаю більше цукру, якщо з м'ясом, грибами і т.п. - додаю сіль або розтертий кубик Маггі (при цьому не кладу цукор).
Коли млинці трохи остигають, вони стають еластичними. Так як в тесті вже міститься досить масла, їх можна смажити практично не змащуючи сковорідку, але це залежить і від сковорідки :) Удачі!
Розливні млинці



Млинці , тануть у роті



Інгредієнти:
-200 г молока,
-3 яйця,
-50 г пшеничного борошна ( або 2 ст.л. з великою гіркою),
-2 ч.л. вершкового масла (розтопленого),
-1 ст.л. цукру,
-щіпка солі,

Приготування:
Яйця, цукор і сіль покласти в миску
Збити віночком
Додати розтоплене масло і молоко
Додати борошно
Добре перемішати, щоб не було грудочок
Випікати на сковороді тонкими млинцями до золотистого кольору без масла (не пересмажувати, їм дуже мало треба...),
Їх можна їсти з варенням, а дітям начинити морозивом.
Можна полити малиновим сиропом.
Млинчиків виходить трохи, як раз на один раз .

Приємного чаювання!
Млинці , тануть у роті






Млинці з заварним кремом



Інгредієнти:
Для млинців:
500 мл молока
200 г борошна
2 яйця
2 ст.л. рослинної олії
1 ст.л. цукру
1 пакетик розпушувача
сіль
ванілін

Для заварного крему:
2,5 скл. молока
3 ст.л. борошна
1 склянка цукру
2 яйця
70 гр вершкового масла
Кокосова стружка для прикраси

Приготування:

Приготуйте млинці по цьому рецепту або вашим улюбленим рецептом) Заварний крем у мене залишився після приготування торта, приготувати його нескладно, от рецепт заварного крему.

Отже, все готово і тепер можна приступити до приготування млинчиків з заварним кремом. Млинець викладаємо на дощечку і обрізаємо з двох сторін. На край млинця викладаємо 2-3 ложки крему, трохи розподіляємо його по блинчику, але основна частина крему повинна залишитися на краю. Акуратно згортаємо млинці в трубочку.
Таким чином звертаємо всі млинці і акуратно складаємо їх на тарілку.
Посипте млинці кокосовою стружкою.
Млинці з заварним кремом

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика