четвер, 23 січня 2014 р.

Смачний бісквітний торт "Єлизавета"

Смачний бісквітний торт "Єлизавета"


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:

Бісквіт:
цукор - 1 склянка;
борошно - 1 склянка;
яйце - 4 шт.;
ванілін - на кінчику ножа.

Крем:
жовток - 2 шт.;
вода - 50 г;
згущене молоко - 1 банка;
вершкове масло - 400 г;

Приготування:

Готуємо бісквіт:
Відокремлюємо білки від жовтків, збиваємо білки в густу піну. Повільно по 1 ложці всипаємо цукор і збиваємо до білої повітряної маси.

Як тільки білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки (попередньо злегка збийте жовтки віночком), продовжуючи збивати білки.

Додаємо просіяне борошно з ваніліном. Важливо не місити тісто, акуратно вимішувати ложкою у напрямку знизу вгору. Тісто має бути дуже повітряним.

Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму, відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Бісквіт піднімається в 2-3 рази. Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки, інакше осяде.
Готовий бісквіт охолодити у формі 5 хвилин, перевертаємо на решітку і залишаємо на 3-4 години (я його пекла ввечері і залишила на ніч).

Бісквіт розрізаємо на 3 пласта.

Готуємо крем для смачного бісквітного торта:
З'єднуємо воду з жовтками і згущеним молоком. Суміш ставимо на слабкий вогонь і варимо, як англійський крем, до згущення. Якщо боїтеся, що пригорить, використовуйте водяну баню.Взбиваем масло з ванільним цукром.

Загуслу суміш охолоджуємо і додаємо в збите з ванільним цукром масло. Додаємо потроху, щоразу збиваючи.

Збираємо наш смачний бісквітний торт:
Промазуємо кожен шар бісквіта кремом.Украсьте бісквітний торт, як Вашій душі завгодно.

Відразу не їжте, дайте торту просочитися. Бісквітний торт вийшов ніжний, повітряний, смачний...

Приємного апетиту!
Смачний бісквітний торт "Єлизавета"



Смачний бісквітний торт "Єлизавета"


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:

Бісквіт:
●цукор - 1 склянка;
●борошно - 1 склянка;
●яйце - 4 шт.;
●ванілін - на кінчику ножа.

Крем:
●жовток - 2 шт.;
●вода - 50 г;
●згущене молоко - 1 банка;
●вершкове масло - 400 г;

Приготування:

Готуємо бісквіт:
Відокремлюємо білки від жовтків, збиваємо білки в густу піну. Повільно по 1 ложці всипаємо цукор і збиваємо до білої повітряної маси.

Як тільки білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки (попередньо злегка збийте жовтки віночком), продовжуючи збивати білки.

Додаємо просіяне борошно з ваніліном. Важливо не місити тісто, акуратно вимішувати ложкою у напрямку знизу вгору. Тісто має бути дуже повітряним.

Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму, відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Бісквіт піднімається в 2-3 рази. Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки, інакше осяде.

Готовий бісквіт охолодити у формі 5 хвилин, перевертаємо на решітку і залишаємо на 3-4 години (я його пекла ввечері і залишила на ніч).

Бісквіт розрізаємо на 3 пласта.

Готуємо крем для смачного бісквітного торта:
З'єднуємо воду з жовтками і згущеним молоком. Суміш ставимо на слабкий вогонь і варимо, як англійський крем, до згущення. Якщо боїтеся, що пригорить, використовуйте водяну баню.Взбиваем масло з ванільним цукром.

Загуслу суміш охолоджуємо і додаємо в збите з ванільним цукром масло. Додаємо потроху, щоразу збиваючи.

Збираємо наш смачний бісквітний торт:
Промазуємо кожен шар бісквіта кремом.Украсьте бісквітний торт, як Вашій душі завгодно.

Відразу не їжте, дайте торту просочитися. Бісквітний торт вийшов ніжний, повітряний, смачний...

Приємного апетиту!
Смачний бісквітний торт "Єлизавета"






Шоколадний бісквітний торт



Для приготування бісквітного торта вам потрібно:
● Яйця - 6 штук
● Борошно - 200 грам
● Крохмаль картопляний - 60 грам
● Цукор - 200 грам
● Масло вершкове розм'якшене - 100 грам
● Какао-порошок - 2 ст.ложки
● Вино (будь-яке) - 40 гр
● Трохи соди
● Молоко - 1 стакан
● Трохи ваніліну

Спосіб приготування:
В окремій ємності з'єднуємо просіяне борошно і картопляний крохмаль. Яйця (не всі, а тільки чотири штуки) розтираємо з цукром. Гасимо трохи соди оцтом і відправляємо в яєчну масу. Ретельно збиваємо міксером або блендером до міцної білої піни. Тепер вводимо борошно. Робимо це дуже акуратно невеликими порціями, ретельно перемішуючи, розбиваючи грудочки.
Отримане вливаємо тісто у форму для випічки. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Випікаємо бісквітну основу протягом 20-30 хвилин. Приступаємо до приготування крему. Два яйця збиваємо з цукром. Отриману масу перелити в каструлю і ставимо на плиту.
На повільному вогні доводимо суміш до кипіння, попередньо додавши в каструлю столову ложку борошна і стільки ж какао-порошку. Не відходимо від плити. Постійно інтенсивно помішуємо і доводимо суміш до кипіння. Готовий крем необхідно остудити. Бісквітну основу розрізаємо горизонтально на два рівних кола. Нижній акуратно скроплюємо вином.
Змащуємо тонким шаром крему і накриваємо верхньою половиною. Тепер приготуємо глазур. У сотейнику змішати молоко і какао в рівних частках. Додаємо рівну частку цукру. Ставимо на самий маленький вогонь. Коли глазур закипить, додаємо в сотейник м'яке вершкове масло.b Суміш повинна вийти однорідною. Змащуємо постигла глазур'ю верхній бісквітний корж торта. Щоб торт просочився, поставимо його на ніч у холодильник. Шоколадний бісквітний торт готовий.

Приємного вам апетиту!
Funny Chef
Шоколадний бісквітний торт



Бісквітний торт



Інгредієнти:

● 4 яйця
● 120 г цукру
● 120 г борошна
● 200 г вершкового масла
● 380 г згущеного молока (1 баночка)
● 100 г арахісу (не солоного)

Час приготування: 1 год.

Приготування:

Духовку нагрійте до 180С.
Заздалегідь підготуйте форму для випічки: добре змастіть дно і стінки вершковим маслом і присипте борошном. Просто крутите форму, як би "прокотивши" борошно з боків і дна.
Відставте в сторону - нехай чекає свого "часу" :)
Спочатку готуємо бісквіт. Білки відокремити від жовтків.
У жовтки, всипати половину цукру (60г=3 ст. ложки) і збити до утворення міцної білої піни (жовтки "побіліють" від того, що розчиниться цукор).
Тепер збийте в піну білки.
Правила: щоб легше взбивались, білки повинні бути охолодженими. Тобто відокремили їх від жовтків і прибрали в холодильник. Посуд для збивання повинна бути чистою, так само, як і віночок (міксер) Ще: миску беріть побільше, щоб для збивання "простір" був, ну і щоб всю кухню не заляпати.
Спочатку збиваємо тільки білки до утворення повітряної піни.
Поступово білкова піна почне густіти і збільшуватися в об'ємі.
На цьому етапі додайте цукор, що залишився (60г=3 ст. ложки) і продовжуйте збивати.
Білок стане густим, глянсовим і дуже щільним. Такий нам і потрібен.
Жовтки акуратно, краще всього - дерев'яною лопаткою або ложкою вмішайте до білків. Інтенсивно перемішувати не можна - білок "опаде", ніякої легкості не вийде.
Тепер всипайте сюди борошно. Бажано, знову ж таки - для більшої легкості бісквіта - її просіяти.
Акуратно перемішайте (лопаткою або міксером на самій низькій швидкості).
Вилити в підготовлену форму і ставте у вже розігріту духовку.
Випікати будемо 25-30 хвилин.
Бісквітне тісто - штука ніжна, так що і поводитися з нею треба належним чином. Акуратно поставте форму в духовку, намагайтеся не трясти. Акуратно закривайте кришку духової шафи - ніяких ударів! І, вже тим більше, перші 20 хвилин не відкривайте дверцята - бісквіт опаде.
Перевіряємо на готовність сірником або зубочисткою. Застроміть її в центр випеченого бісквітного коржа і відразу вийміть. Якщо сірник суха - бісквіт готовий. Мокра - надішліть ще ненадовго в духовку.
Остуджувати бісквіт коштує в 2 етапу - 15 хвилин після випічки - у вимкненій духовці,а потім, вийнявши з форми - на решітці.
Розрізати бісквіт на коржі краще всього спеціальної струною. У мене струни немає, ріжу тонким гострим ножем. В цей раз розрізала на 3 коржа (повторю - ріжемо тільки вже остиглий бісквіт!)
Поки бісквіт буде остигати, готуйте крем.
Вершкове масло повинно бути м'яким, тому тримайте його при кімнатній температурі.
Близько 5 хвилин збивайте його міксером на середній швидкості, а потім поступово вливайте згущене молоко, продовжуючи збивати.
Цілком ймовірно, що спочатку крем у вас розшарується - ось так:
Не лякайтеся, просто продовжуйте збивати - будете винагороджені повітряним кремом!
Збираємо торт (не дивуйтеся моїй "тарілці" - це "похідна" форма для торта - я, як зазвичай, його в гості потім повезла :)).
На тарілку кладіть один корж, змащуйте кремом.
Другий корж - змастити кремом.
Третій корж - на нього весь залишився крем. Не забудьте про боках торта.
Тепер арахіс. Це поєднання для мене - якесь дуже з дитинства знайоме, дуже домашнє і затишне. Ви ж можете присипати торт будь-якими іншими горіхами, прикрасити кондитерськими посипками, як я тут зробила.
Для цього торта арахіс розмолоти в дрібну крихту (в блендері) і присипати зверху і з боків.
Тепер нехай торт постоїть хоча б годину (не в холодильнику!), трохи просочиться.

Приємного чапития!
Funny Chef
Бісквітний торт

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика