неділя, 5 січня 2014 р.

Що впало, то стомлено :)

Що впало, то стомлено :)

Що впало, то стомлено :)



Кожний новий ранок... Доброго ранку! Прекрасних, чудових, яскравих вихідних! :)

Кожний новий ранок... Доброго ранку! Прекрасних, чудових, яскравих вихідних! :)



Посмішок Вам! :)

Посмішок Вам! :)



Гарна нарізка :)

Гарна нарізка :)
Гарна нарізка :)
Гарна нарізка :)
Гарна нарізка :)
Гарна нарізка :)
Гарна нарізка :)
Гарна нарізка :)






Найсмачніша - ШИФОНОВА ПРАГА :))



До складу шифонових бісквітів обов'язково входить розпушувач і рослинне масло, які надають бісквіту зовсім особливу, дуже легку, розсипчасто - вологе структуру. До складу шоколадно-шифонової бісквіта входить ще і велика кількість какао, що і обумовлює його насичений шоколадний смак і колір.

СКЛАД:

На форму 26 см вам знадобиться:(якщо ви будете готувати бісквіт у формі 20 - 24 см, то цілком достатньо половини норми)

Борошно - 200 г
Какао - порошок - 60 г
Розчинна кава - 1 1/3 столової ложки
Яєчні білки - 8 штук
Яєчні жовтки - 5 штук
Розпушувач - 2 чайні ложки
Сода - ¼ чайної ложки
Сіль - ¼ чайної ложки
Цукор - 180 г + 45 г
Вода - 175 мл
Рослинна олія - 125 мл

ПРИГОТУВАННЯ:

Змішайте какао і розчинну каву. Додайте необхідну за рецептом кількість теплої води і розмішайте до розчинення, до однорідності.
Розділіть яйця на білки і жовтки. Дуже бажано, щоб яйця були кімнатної температури тому далі ми будемо збивати білки, а білки кімнатної температури і збиваються легше, і дають більш стійку структуру. Слідкуйте за тим, щоб у процесі розподілу в білки не потрапило ні краплі жовтка, оскільки наявність жиру дуже ускладнює, якщо не унеможливлює, процес збивання.
Збийте жовтки з 180 г цукру до утворення пишної однорідної маси. Обережно, малими порціями, щоразу добре промешівая, введіть потрібну кількість рослинного масла.

Так само акуратно і поступово вмішайте розчин какао - кави.
Змішайте борошно, розпушувач і соду і просійте в миску з тестом. Вмішайте борошно в тісто, домігшись однорідної маси.

Додайте до білків сіль. Почніть збивання на малих оборотах міксера, збільшуючи швидкість у міру збільшення обсягу збитих білків. У добре збиті білки додайте 45 г цукру і збивайте до стійких піків, тобто до такого стану, щоб сформований на поверхні збитих білків пік не ламався, не гнувся, а стійко тримав форму.

По ходу нагадаю, що дуже важливо, щоб при збиванні білків у них не потрапило ні найменшого кількості жиру. Я це до того, що, якщо у вас один комплект лопатей для збивання, і ви користувалися ним при замішуванні тіста, то перед початком збивання білків обов'язково гарненько промийте лопаті з знежирюючим засобом, наприклад, фэри.
Дуже обережно введіть збиті білки в тісто. Особливо акуратно і дбайливо вмешивайте перші порції білка тому на самому початку білки і тісто мають різну консистенцію, яка поступово, в процесі вмешивания білків, вирівнюється. Вмешивайте білки складывающими рухами, зверху - вниз.

Вилийте тісто у форму і випікайте в попередньо розігрітій до 160 С духовці до проби на суху паличку (приблизно 50 хвилин). У процесі випічки (а особливо в перші 30 хвилин) дверцята духовки не відкривати! Інакше дуже висока ймовірність того, що бісквіт осяде.
Дістаньте бісквіт з духовки. Дуже бажано шифонові бісквіти охолоджувати в перевернутому стані. Для цієї мети я використовую 4 однакові за висотою чашки. Перевертаю форму з бісквітом і встановлюю її з опорою на краєчки чашок.

Даю бісквіту повністю охолонути і дістаю з форми.

Автор: Анжела Сон

Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій! Найсмачніша - ШИФОНОВА ПРАГА :))
Найсмачніша - ШИФОНОВА ПРАГА :))



Набираємося сил перед понеділком :)

Набираємося сил перед понеділком :)






Доброго ранку! Прекрасної робочого дня! :)

Доброго ранку! Прекрасної робочого дня! :)



Пийте діти молоко :)

Пийте діти молоко :)






Ми Вас любимо! :)

Ми Вас любимо! :)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика