середа, 29 січня 2014 р.

Ажурні млинці

Ажурні млинці



Інгредієнти:

200 мл молока;
2 яйця;
щіпка солі, можна додати трохи цукру (за смаком);
2 - 3 ст. л. рослинного масла;
40 - 50 г борошна (краще спочатку додати 40 г, а якщо здається рідкувате, то підсипати ще).

Приготування:

Збиваємо яйця віночком, насипаємо борошно, сіль і цукор, потім додаємо молоко. Ретельно все розмішуємо, щоб не було грудочок, в останню чергу вливаємо олію.
Тепер починається найцікавіше. Беремо пластикову пляшку, знімаємо з неї кришку і проробляємо в ній дірочку (нам вистачило діаметра 2 - 3 мм). Знову загвинчуємо кришку - готово! Можна пекти.
Сковороду краще взяти з антипригарним покриттям. Справа в тому, що млинці виходять дуже ніжні, з досить тонкими перемичками, і на звичайній скорододке їх важко буде перевертати. Масло у нас є в тісті, тому змащувати нічого не потрібно.
Проявіть фантазію! Млинчики-павутинки, сніжинки, машинки...
Ажурні млинці



Млинці з сиром



Інгредієнти:
Млинці:
Вода - 1 стакан
Молоко - ¾ склянки
Яйце - 3 шт
Вершкове масло - 5 столових ложки
Сіль - ½ чайної ложки
Борошно - 1,5 склянки
Начинка:
Сир - 450 г
Рікотта - 425 г
Яйце - 1 шт
Ванілін - 1 чайна ложка
Цедра - 2 чайних ложки
Цукор - 2 столових ложки

Приготування:
Всі інгредієнти для млинців збийте і замісіть тісто. Поставте в холодильник на годину, а потім обсмажте тонкі млинці на сковороді.
Начинка. Сир з рікоттою викладіть в друшляк і підвісьте на 1,5 -2 години, придавлюючи періодично. Потім всі інгредієнти для начинки збийте в блендері.
Начиніть млинці сирною масою і загорніть їх. Обсмажте млинці до золотистої скоринки з обох сторін. Прикрасьте полуницею і подавайте з полуничним варенням.
Млинці з сиром






Млинці на пиві



Інгредієнти:

Яйце куряче - 2 шт
Сіль½ - чайної ложки
Цукор-пісок - 5 грамів
Молоко - 200 мл
Борошно пшеничне - 160 грамів
Пиво світле - 250 мл
Рослинна олія - 30 мл

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 6
Калорійність: 214 кКал на порцію

Приготування:

1. Яйця злегка збийте виделкою з сіллю і цукром. Додайте молоко.
2. Просійте в миску борошно, ретельно перемішайте, щоб не було грудок.
3. Додайте в тісто пиво і рослинне масло, перемішайте до однорідності.
4. Розігрійте сковороду на середньому вогні, злегка змастіть маслом для першого млинця. Наливайте тісто на сковороду тонким шаром, нахиляючи її в різні сторони, щоб тісто рівномірно розподілилася. Смажте з обох боків до рум'яного, золотисто-коричневого кольору.
5. Bon Appétit!
Млинці на пиві



Манно-вівсяні млинці. БЕЗ БОРОШНА!



Інгредієнти:

1 ст. вівсяних пластівців
1 ст. манної крупи
500 мл кефіру
3 яйця
2 ст. л. цукру
1/2 ч. л. соди
1/2 ч.л. солі
3 ст. л. рослинного масла.

Приготування:

1) Змішуємо в мисці манну крупу і вівсяні пластівці.

2) Заливаємо їх кефіром,перемішуємо і залишаємо на 2 години

3) Яйця збиваємо,додаємо в миску

4) Додаємо сіль,цукор і соду

5) Вливаємо масло,перемішуємо. Тісто виходить не дуже густе І смажимо млинці
Манно-вівсяні млинці. БЕЗ БОРОШНА!






Млинці "Ажурні"



Ці млинці виходять дуже смачними, тонкими, ніжними. А які вони ажурні, і все-все в дірочках!
Навіть якщо ви ніколи не пекли млинці, по цьому рецепту вони виходять у всіх!
Млинці дуже смачні і незвичайно красиві! Спробуйте!

Інгредієнти:

0,5 л кефіру (півлітра)
1 стакан молока
1-2 яйця
1,5 ст. борошна
1 ст.л. цукру
0.5 ч.л. солі
1 ч.л. соди
рослинна олія

Приготування:

1. У каструлю вилити кефір і трохи підігріти (повинен бути теплим, але не гарячим).
2. Додаємо яйце (якщо велика - одне, дрібне - два), цукор, сіль, соду і перемішуємо.
3. Кладемо борошно (приблизно 1.5 склянки), кладемо стільки, щоб маса була, як гарна густа сметана, тепер все ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
4. Молоко доводимо до кипіння і тоненькою цівкою вливаємо в масу, весь час помішуючи (так ми заварюємо наше тісто!).
5. Якщо тісто вийшло рідким на ваш погляд, додайте трохи борошна (не хвилюйтеся, основна маса вже «зварилися»).
6. Додаємо 1-2 ст.л. рослинної олії, перемішуємо, тісто для випічки млинців готове!
7. Печіть млинці, якщо є можливість, на чавунній сковороді (за старою звичкою, я перед випіканням змащую сковороду ростить. маслом, незалежно від того, є чи у тесті масло або ні)
Млинці "Ажурні"



Заварні млинці на кефірі



Інгредієнти:

2 ст. кефіру (краще брати не жирний)
2 ст. борошна
2 яйця
1/2 ч. л. соди
2-3 ст. л. рослинного масла
сіль, цукор за смаком

Приготування:

Кефір, яйця, борошно, сіль, цукор перемішати, злегка збити віночком.
У склянку окропу кинути 1/2 ч. л. соди, швидко розмішати і вилити в тісто, перемішати,
дати постояти 5 хв.
Додати 2-3 ст. л. рослинного масла, перемішати
і смажити млинці))
Теж тонкі і дуже дірчасті млинці виходять) За рецепт дякую Марфуша)
Обов'язково піч на дуже розпеченій сковороді і тоді дірочок буде значно більше)
Заварні млинці на кефірі






Млинці на пиві



Інгредієнти:

Яйце куряче - 2 шт
Сіль½ - чайної ложки
Цукор-пісок - 5 грамів
Молоко - 200 мл
Борошно пшеничне - 160 грамів
Пиво світле - 250 мл
Рослинна олія - 30 мл

Час приготування: 30 хвилин
Порцій: 6
Калорійність: 214 кКал на порцію

Приготування:

1. Яйця злегка збийте виделкою з сіллю і цукром. Додайте молоко.
2. Просійте в миску борошно, ретельно перемішайте, щоб не було грудок.
3. Додайте в тісто пиво і рослинне масло, перемішайте до однорідності.
4. Розігрійте сковороду на середньому вогні, злегка змастіть маслом для першого млинця. Наливайте тісто на сковороду тонким шаром, нахиляючи її в різні сторони, щоб тісто рівномірно розподілилася. Смажте з обох боків до рум'яного, золотисто-коричневого кольору.
5. Bon Appétit!
Млинці на пиві

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика