пʼятниця, 24 січня 2014 р.

Ажурні млинці

Ажурні млинці



Інгредієнти:

1яйцо
1 ст. ложка цукор
1ст. ложка сухого молока
1 ст. ложка рослинного масла
100-150 мл. води
розпушувач на кінчику ножа
2-3 ложки борошна

Приготування:

Всі продукти збити,
вилити в спеціальну пляшку,
на гарячу сковороду наливати візерунками.
Сіточкою, навскоси або просто колами
Налила в цю пляшечку
І на сковороді зробити візерунки, які в голову прийшли.
Можна сіточкою, можна навскоси
Можна колами
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці
Ажурні млинці



Самі тоненькі млинці.



Інгредієнти:
350 мл молока
10 ст.л. борошна
3 яйця
2 ст.л. фруктози (можна замінити цукром, краще тростинним)
щіпка розпушувача
щіпка солі
пакетик ваніліну 1,5 г
1 ст.л. оливкової олії

Приготування

1. У великій мисці змішуємо спочатку всі сухі інгредієнти і яйця.
2. Додаємо гаряче молоко, збиваємо, додаємо масло, знову як слід збиваємо.
3. Розігріту сковороду змащуємо оливковою олією і виливаємо на неї полполовничка суміші. Не потрібно брати дуже багато! Сковорідка повинна бути вкрита тоненьким шаром, тоді буде смачно. Смажимо хвилину з одного боку і півхвилинки з іншого.
4. Подавати млинці можна з ягідним соусом, смаженими фруктами, морозивом або маскарпоне, що дуже і дуже смачно.

Автор рецепта - Katerina
Самі тоненькі млинці.
Самі тоненькі млинці.






Заварні млинці на кефірі



Інгредієнти:

2 ст. кефіру (краще брати не жирний)
2 ст. борошна
2 яйця
1/2 ч. л. соди
2-3 ст. л. рослинного масла
сіль, цукор за смаком

Приготування:

Кефір, яйця, борошно, сіль, цукор перемішати, злегка збити віночком.
У склянку окропу кинути 1/2 ч. л. соди, швидко розмішати і вилити в тісто, перемішати,
дати постояти 5 хв.
Додати 2-3 ст. л. рослинного масла, перемішати
і смажити млинці))
Теж тонкі і дуже дірчасті млинці виходять) За рецепт дякую Марфуша)
Обов'язково піч на дуже розпеченій сковороді і тоді дірочок буде значно більше)
Заварні млинці на кефірі
Заварні млинці на кефірі



Млинці з сиром


Інгредієнти:
Млинці:
Вода - 1 стакан
Молоко - ¾ склянки
Яйце - 3 шт
Вершкове масло - 5 столових ложки
Сіль - ½ чайної ложки
Борошно - 1,5 склянки
Начинка:
Сир - 450 г
Рікотта - 425 г
Яйце - 1 шт
Ванілін - 1 чайна ложка
Цедра - 2 чайних ложки
Цукор - 2 столових ложки

Приготування:
Всі інгредієнти для млинців збийте і замісіть тісто. Поставте в холодильник на годину, а потім обсмажте тонкі млинці на сковороді.
Начинка. Сир з рікоттою викладіть в друшляк і підвісьте на 1,5 -2 години, придавлюючи періодично. Потім всі інгредієнти для начинки збийте в блендері.
Начиніть млинці сирною масою і загорніть їх. Обсмажте млинці до золотистої скоринки з обох сторін. Прикрасьте полуницею і подавайте з полуничним варенням.
Млинці з сиром
Млинці з сиром
Млинці з сиром
Млинці з сиром
Млинці з сиром
Млинці з сиром
Млинці з сиром
Млинці з сиром






Манні млинці



Інгредієнти:

100 г Манна крупа
500 г Молоко
50 г Цукор
4 Яйця
50 г Масло вершкове
Терта цедра
Сіль

Приготування:

Покласти масло в молоко, довести до кипіння. Поступово помішуючи, всипати манну крупу і варити на слабкому вогні до тих пір, поки маса не відставатиме від стінок каструлі. Потім охолодити, додати яєчні жовтки, цукор, лимонну цедру, сіль і збиті в густу піну білки. Ретельно розмішати і смажити млинці.
Манні млинці

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика