четвер, 30 січня 2014 р.

Медові пряники з начинкою і глазур'ю

Медові пряники з начинкою і глазур'ю



Мед - 3 ст.л.
Вершкове масло - 100 гр.
Борошно - 3 ст.
Цукровий пісок - 0,75 ст.
Тепла вода - ¼ ст.
Сода 1 ч.л.
Варення (густе)

Для глазурі:
70 гр цукру,
25 мл. води

Спосіб приготування
Тісто готується дуже просто. Цукор, мед, масло і воду потрібно розігріти на водяній бані, поки всі інгредієнти не розчиняться. Потім додаємо туди соду, перемішуємо і знімаємо з водяній бані. Висипаємо борошно і вимішуємо. Якщо тісто вийшло липким, то потрібно дати йому час настоятися, і тоді воно буде готове для ліплення.
Тісто тонко розкачуємо і вирізаємо рівні кружечки. На один викладаємо начинку, а накриваємо другим. І вирізаємо пряники.
Так як тісто солодке, то для начинки краще вибрати кисле варення або джем - їжа тоді вийде контрастною і більш цікавою на смак.
Ще, коли будете викладати начинку, майте на увазі, що пряники сильно збільшуються у розмірі.
Приготовлені пряники викладаємо на деко з папером для випікання. І відправляємо їх у духовку, розігріту до 200 градусів на 15-20 хвилин.
Готуємо глазур:
З'єднуємо цукор і воду і варимо сироп. Готові гарячі пряники опускаємо в сіром і перемішуємо викладаємо на блюдо, де вони охолонуть.

Приємного апетиту!!!!
Медові пряники з начинкою і глазур'ю



Ківі в шоколадній глазурі!



Склад:
Ківі 7-8 шт.,
Темний шоколад 100 гр.,
Слив. масло 50 гр.
Молоко 3 ст.л

Приготування:

Крок 1.
Ківі очистити і порізати кружальцями завтовшки 2 - 2.5 див. В кожен шматочок вставити паличку від ескімо. Прибрати в морозильник.
Крок 2.
Шоколад поламати на шматочки і розтопити на водяній бані, додавши масло і молоко. Охолодити до кімнатної температури.
Кожен скибочку ківі на паличці занурити в шоколадну глазур і прибрати в морозилку до застигання.
Ківі в шоколадній глазурі!






Мазурек з апельсинами



Час приготування: 50 хвилин
Порцій: 8

Вам буде потрібно:

Варені жовтки - три штуки
Ванільний цукор - одна чайна ложка
Цукрова пудра - 140 грам
Борошно - 300 грам
200 грам - вершкове масло

Для начинки і верхнього шару:
Смажений мигдаль
Цукор - 150 грам
Апельсини - три штуки
Терта цедра половинки апельсина
Яйця - шість штук
Цукор - 450 грам
Апельсиновий сік - 150 мілілітрів
Кукурудзяний крохмаль - дві столові ложки

Як готувати:

1. Варені жовтки ретельно розтерти разом з цукровою пудрою.

2. Розм'якшене вершкове масло необхідно добре перетерти з борошном до отримання крихт. Додати туди жовткову суміш і ванільний цукор, все ретельно перемішати. Якщо тісто вийде зовсім сухим, можна додати в нього одну-дві столові ложки води. Накрити тісто зверху серветкою і поставити на півгодини в холодильник.

3. На злегка присипаному борошном столі тонко розкачати тісто, їм викласти дно і боки трохи змащеній маслом формочки. Виделкою зробити кілька проколів, запікати треба 10-15 хвилин при 170°С.

4. Потім приготувати начинку. Жовтки треба відокремити від білків. Апельсиновий сік змішати з 300 грамами цукру, жовтками і цедрою. Білки добре збити і поступово ввести їх в суміш. Додати туди крохмаль, гарненько все перемішати.

5. До 180°С духовку розігріти. У формочку з запеченим тестом влити приготовану апельсинову масу і повернути ще на 20 хвилин у духовку.

6. Далі потрібно приготувати зацукровані апельсини. З одного апельсина вичавити сік. В кухлик всипати 150 грам цукру, влити 100 мл води і варити 10-15 хвилин, до отримання не зовсім густого сиропу, акуратно зняти пінку. Додати туди вичавлений сік і довести все до кипіння. Два апельсина нарізати на кружки товщиною половина сантиметри, залити зверху гарячим сиропом і варити десять хвилин, поки вони не будуть прозорими.

7. Акуратно викласти апельсини на сито, дати їм трохи охолонути. Пиріг потрібно прикрасити смаженим мигдалем і гуртками з апельсинів.

Приємного апетиту!
Мазурек з апельсинами



Готуємо ківі в шоколадній глазурі



Для цього вам знадобиться:

1. Ківі очистити і порізати кружальцями толшиной 2 - 2.5 див. В кожен шматочок вставити паличку від ескімо. Прибрати в морзильник.

2. Шоколад поламати на шматочки і розтопити на водяній бані, додавши масло і молоко. Охолодити до кімнатної температури.

3. Кожен скибочку ківі на паличці занурити в шоколадну глазур і прибрати в морозилку до застигання.

4. Насолоджуємося десертом!
Готуємо ківі в шоколадній глазурі






Полуничний коктейль в шоколадній глазурі



Інгредієнти:

Полуниця - 3,5 склянки
Ванільне морозиво - 2 склянки
Шоколадна глазур:
Вершкове масло - 70 г
Молочний шоколад - 80-100 г
Какао-порошок - 1/4 склянки

Приготування:

Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі. Шоколад дрібно наламайте або нарубаєте і змішайте з маслом так, щоб він розтопився. При необхідності знову поставте в мікрохвильовку для цього. Додайте какао і перемішайте до однорідної маси.
У блендері збийте полуницю з морозивом. При необхідності влийте трохи молока. Перелийте в келих і перед подачею залийте глазур'ю. Прикрасити полуницею.
Полуничний коктейль в шоколадній глазурі



Ванільні палички з шоколадною глазур'ю



Інгредієнти:
Борошно пшеничне 150 гр;
Крохмаль 75 гр;
Масло вершкове 180 гр;
Цукрова пудра 50 гр;
Ваніль 0.5 ч.л;
Шоколад 100 гр;
Сіль 1 щіпка;

В чашу кухонного комбайна насипати борошно, крохмаль, цукрову пудру, ваніль, сіль і розм'якшене вершкове масло. Ретельно перемішати, замісити тісто.

З тіста руками сформувати печиво-палички (7-8 см в довжину). Викласти їх на деко, застелене пергаментом.

Печиво випікати протягом 12-15 хвилин при 180 градусах. Повністю остудити, полити розтопленим шоколадом. Дати глазурі застигнути.
Ванільні палички з шоколадною глазур'ю






Для розумної господині - мудрі поради.



- До суміші сиру яйця борошна для сирників додати трохи рослинного масла. Вони виходять пишніше і смачніше .

- Секрет борщу: буряк для борщу потрібно почистити і варити в бульйоні весь час поки вариться бульйон. Потім м'ясо і буряк вийняти, бульйон процідити і варити борщ як зазвичай тільки в самому кінці приготування варений буряк потерти на крупній тертці, покласти в готовий борщ. Дати закипіти і вимкнути. Смак особливий, а колір відмінний.

- Шкурки з сала добре додати при варінні холодцю з будь-якого м'яса( при обробленні м'яса срезть і заморозити). Холодець виходить густий в шкірці багато желирующих речовин.

- Щі і борщ будуть більш насиченою і смачніше, якщо в них зварити целиковую картоплину, а потім розім'яти. Розминати в каструлі або на сковороді з засмажкою.

- Якщо піч відкритий пиріг з фруктовою або ягідною начинкою сік під час випічки тікає і підгорає на деку. Але є вихід: застроміть в начинку вертикально кілька макаронин з отвором. Киплячий сік піднімається з цим трубочках, а з пирога не виливається. З готового пирога макаронини, вийняти.

- Ніколи не викидайте сало пожелтевшее або заветренное . Пропустіть його через м'ясорубку і зберігайте в холодильнику в банку при необхідності додавати в щі або борщ. Для цього взяти сальце додати часник розтерти часник разом з салом у ступці або чашці незвичайний смак забезпечений. Вилийте цю заправку в борщ коли він вже готовий розмішайте і вимкніть вогонь.

- Гіркі огірки можна опустити на деякий час в молоко додавши трохи цукру. Гіркота зникне.

- Що б у рисової крупи не завелися жучки, покладіть в неї кілька металевих пробок від пляшок.

- Якщо любите розсипчасту кашу тоді на склянку крупи треба брати 2 склянки рідини. Варити розсипчасті каші можна на бульйоні або на воді, крупу треба засипати в окріп.

- Якщо в розсіл з солоними огірками додати трохи сухої гірчиці, вони стануть смачніше і довше зберігаються.

- Скибочка цибулі, покладений в холодильник, допоможе знищити всі неприємні запахи.

- Для прянощів шкідливі: світло, висока температура, підвищена вологість. Зберігати треба в щільно закритих непрозорих керамічних, фарфорових або з темного скла банках, кожну пряність в окремій ємності подалі від плити.

- Не можна сипати спеції з баночки, в якій вони зберігаються, безпосередньо в каструлю з киплячим стравою - вони поглинуть вологу з пари і втратять свою якість.

- У посуд з м'ясом для гасіння покласти гілочки вишні для запаху, аромату і непередаваного смаку.

- Шкурки від банана допомагають розварюватися м'яса. У каструлю з м'ясом покласти шкірку від банана. Вас приємно здивує отриманий результат . М'ясо буде м'яким, соковитим і запашним.

- У фарш завжди додавайте цукор (на 1 кг фаршу столову ложку). Ваші котлети, біляші, чебуреки та інші вироби з котлетної маси завжди будуть дуже соковитими. Кладіть у фарш, плюс до основних спецій (сіль, перець) сухий селера - він покращує смак м'яса.
Для розумної господині - мудрі поради.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика