субота, 25 січня 2014 р.

Бісквіт "Ніжність"

Бісквіт "Ніжність"



Бісквіти - це європейський вигляд тортів. Просочені простим сиропом або ароматизаторами, вони чудові. Рецепт цього бісквіта я взяла з книги On Cooking, в оригіналі рецепта була апельсинова просочення, але я вирішила зробити звичайну, зі згущеного молока і нежирної сметани. Текстура цього бісквіта виходить ніжна і дуже повітряна. Так як бісквіт дуже добре піднімається, він чудово підійде і як основа для будь-яких бісквітних тортів.

Інгредієнти:
Для бісквіта:
-400 гр борошна
-300-450 гр цукру
-1 чашка молока,
-5 яєць,
-100 г несолоного вершкового масла,
-10 г розпушувача тіста,
-щіпка солі,
для просочення:
-250 гр нежирної сметани,
-350 гр згущеного молока,
-1 ст.л. ванільної есенції.

Приготування:
1. Розігріваємо духовку до 180 градусів. У миску просіваємо борошно, розпушувач і сіль. Прибираємо в бік.
2. На маленькому вогні в каструлі розігріваємо молоко з маслом, нам треба тільки, щоб розтануло масло.
3. У більш глибокій каструлі збиваємо яйця з цукром до однорідності, до тих пір, поки маса трохи не посвітлішає, приблизно хвилин 5.
4. Потім поступово і по черзі починаємо додавати борошно і молоко. По ложці борошна.
5. І 1/4 чашки молочної суміші.
6. Збиваємо все разом до однорідної маси. Знімну форму змащуємо маслом і присипаємо злегка борошном. Виливаємо в неї тісто і прибираємо вдуховку на 40-50 хвилин. У мене пішло 55 хвилин рівно.
7. Готовий бісквіт повинен вийде рум'яний і пружний. Даємо йому трохи охолонути.
8. А поки робимо просочення: збиваємо згущене молоко, сметану і ванільну есенцію в блендері до однорідної маси.
9. Виймаємо бісквіт з форми.
10. І перекладаємо його в глибоку ємність, каструлі типу, яка трохи ширше в діаметрі. Глибоко протикаємо бісквіт по всій поверхні гострим ножем або виделкою.
11. Повільно заливаємо його просоченням.
12. І залишаємо його просякати, накривши кришкою, годин на 5, а краще всього на ніч, так він пропитаеся набагато краще. Текстура бісквіта, як губка, за цей час повинна ввібрати в себе всю просочення.
13. Все! Бісквіт абсолютно готовий. Виразно було легко, але я вважаю, що так буває з усіма рецептами бісквітів. Цей смачний ніжний, вологий, і вже не такий лекгий, а більш щільний, з-за солодкої молочної просочення, бісквіт, просто тане в роті і прекрасно підійде до традиційної чашки чаю або кави.



БІСКВІТ ЗА 10 ХВИЛИН



Інгредієнти
* цукор - 150 гр
* борошно - 150 гр
* яйця - 3 шт
* вода - 2 ст.л
* кориця, ваніль за смаком
* родзинки - 75-80 гр
* подрібнений мигдаль - 75-80 гр
(інші горіхи за смаком)

Приготування
* Відокремити білки від жовтків. Білки помістити в холод. Жовтки розтерти дочиста з цукром. Додати за смаком корицю, ваніль, родзинки і подрібнений мигдаль (або інші горіхи за смаком), перемішати.

* Збити В міцну піну білки, обережно ввести їх в основну масу,додати 2 ст.л води, акуратно перемішати тісто. Помістити тісто у змащену форму для випічки (МІКРОХВИЛЬОВІ печі), поставити в піч на 100% потужність, запікати 8-10 хвилин. Дати настоятися формі, остудити на решітці.

* Готовий бісквіт можна використовувати як окрему випічку, доповнивши глазур'ю або різними присипками, або ж готувати з нього торти, тістечка і т.д

Приємного апетиту!






Швидкий бісквіт до сніданку



Інгредієнти:

1 яйце збити, додаючи по черзі 3 ст.л. цукру, 3 ч. л. какао, 3 ст. л. борошна, трохи розпушувача, 3 год..л. раст.масла, 2 ст.л. молока. Вийде рідке тісто.

Приготування:

В невелику чашку або відповідну форму викласти порізане дрібними кубиками маленьке яблучко (можна інші фрукти-ягоди), залити зверху тісто і в мікрохвильовку на 3 хв. на макс.потужність.

Подавати у формі (чашці) на сніданок до чаю-кави
Швидкий бісквіт до сніданку



Три секрети повітряного бісквіта



Випікати повітряний, смачний бісквіт вміють, на жаль, не всі. А адже все не так складно. Якщо застосувати кілька невеликих секретів, то все вийде.

Вам знадобиться: 5 яєць, 1 склянка цукру, 1 склянка борошна, щіпка соди, пергамент для випічки.

Секрет перший. Для бісквіта яйця повинні бути добре охолоджено. Перед приготуванням їх необхідно витримати в морозилці 15 хвилин. Яйця розбиваємо в глибоку, зручну для збивання миску, щоб вміст в ній не разбрызгивалось. Збиває міксером на максимальній потужності.

Секрет другий. При збиванні миску необхідно злегка нахилити, а міксер тримати так, щоб віночки збивали яйця біля поверхні, тобто сильно поглиблювати їх не можна. Періодично поглиблюємо міксер для перемішування усієї маси. Збита яєчна маса повинна бути дуже пружною і збільшитися в об'ємі в 4-5 разів. Поступово, невеликими порціями всипаємо цукор, продовжуючи збивати і перемішувати масу міксером. Міксер вимикаємо.

Всипаємо борошно, акуратно перемішуючи. Додаємо дрібку соди. Тісто готове. Готуємо форму для випічки. Краще, щоб вона була роз'ємна. Вистилаємо дно форми пергаментом і посипаємо борошном. Попередньо розігріваємо духовку до 250 градусів. Тісто виливаємо у форму, ставимо випікати.

Секрет третій. Ні в якому разі не можна відкривати дверцята духовки, поки печеться бісквіт. В іншому випадку він просто опуститься. При діаметрі форми 25 см, час випічки приблизно 40-45 хвилин. Готовий бісквіт дістаємо з духовки, охолодити у формі і тільки потім виймаємо з неї. Ось і все!
Три секрети повітряного бісквіта






Бісквіт на кефірі



Інгредієнти:

Масло або маргарин - 100 гр.
Цукор - 0,5 ст.
Яйце - 1 шт.
Борошно - 2 ст.
Кефір - 0,5 л.
Сода - 0,5 ч.л.
Сіль, ванілін, родзинки.

Приготування:

Масло або маргарин в охолодженому вигляді натираємо на крупній тертці, потім перетираємо з цукром і додаємо яйце. Солимо, поступово вводимо муку і перетираємо все до однорідної маси. Ретельне перемішування - запорука хорошої якості бісквіта. Вливаємо кефір і доводимо тісно до консистенції густої сметани. Додаємо соду, промитий і заварений в окропі родзинки. Форму змащуємо маргарином або маслом і посипаємо манною крупою або панірувальними сухарями. Тим, що є під рукою. Випікаємо при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин. Для повільного остигання залишаємо в духовці ще хвилин на п'ять.
Після того, як бісквіт охолоне, його можна розрізати на два коржі змастити джемом або кремом. Зверху посипаємо цукровою пудрою
Бісквіт на кефірі

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика