середа, 29 січня 2014 р.

Паска з фісташками в зеленій глазурі.

Паска з фісташками в зеленій глазурі.



Сучасне бачення традиційного великоднього страви.

Час приготування: 3,5 години
Порцій: 3-4
Складність страви: #d5_из_5
Схожі рецепти: #готовим_кулич #из_фисташек

Вам буде потрібно:

яйце - 6 шт.
просеянная борошно - 600-700 г
цукор - 400 г
пахта - 200 мл
фісташки очищені - 180 г
дріжджі сухі - 1 ст. л.
олія - для змащування форми
сіль - щіпка
вершки жирністю 20% - 100 мл
фініки без кісточок - 100 г

Для глазурі:

пудра цукрова - 200 г
фісташки очищені - 100 г
шпинат - 200 г
сіль морська - 0,5 ч. л.
лимон (сік і цедра) - 1/4 шт.

Як готувати:

1. Дріжджі залити 2 ст. л. теплих вершків, залишити на 10 хвилин.

2. Сколотини і вершки нагріти до 38-40°С. Всипати борошно, ретельно розмішати, дати молочної суміші охолонути до 35-36°С. Ввести вспенившиеся дріжджі і 1 яйце, перемішати. Тісто накрити рушником і залишити в теплі на 1,5 години.

3. Решта яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки розтерти з половиною цукру. Білки збити з дрібкою солі і цукром в стійку піну.

4. Піднялося тісто обім'яти, з'єднати з жовтками. Акуратно ввести збиті білки, перемішати. Тісто вимісити, знову накрити і залишити в теплі ще на 1 годину. Після закінчення цього часу тісто ще раз обім'яти.

5. Фісташки і фініки дрібно нарізати, перемішати. Взяти 3-4 середні циліндричні форми для паски, застелити їх пергаментом так, щоб верхній край паперу виступав на 3 см, змастити рослинним маслом пергамент. Тісто розділити на частини за кількістю форм. Зліпити з тіста коржа, у центр кожного покласти по жмені суміші фісташок і фініків, згорнути в кулі, розкласти по формах - при цьому тісто повинне заповнити не більше половини обсягу. Дати піднятися протягом 30 хвилин.

6. Випікати паски при 180°С 25-30 хвилин. Готові паски вийняти з форми, остудити на рушник, у процесі охолодження перевертаючи їх кожні 5-7 хвилин.

7. Для глазурі фісташки, сіль і цедру дрібно стовкти, додати цукор, лимонний сік. Шпинат залити гарячою водою, довести до кипіння, відкинути на сито, віджати (зберігши рідина), протерти через сито, додати до фісташкової масі. Якщо вийшло занадто "круто", влити 1-2 ст. л. води від шпинату.

8. Паска прикрасити глазур'ю.

Приємного апетиту!

Академія кулінарії - ми навчимо Вас готувати!
Паска з фісташками в зеленій глазурі.



"-- Доброго ранку, синку! З Днем Захисника Вітчизни тебе!!! -- Тат, мам, ну що ви відразу! Може я ще зроблю..."

"-- Доброго ранку, синку! З Днем Захисника Вітчизни тебе!!! -- Тат, мам, ну що ви відразу! Може я ще зроблю..."






 Азу по-татарськи Азу по-татарськи



Склад: 500гр яловичини, а краще телятини, 5-6шт картоплі, 1 ріпчаста цибуля, 3 солоних огірка, 2ст. л томат пасти, 2 зубчики часнику, лавровий лист, сіль і перець за смаком.
Приготування: М'ясо промиваємо та нарізаємо соломкою, цибулю нарізаємо півкільцями, солоні огірки нарізаємо соломкою. У розігріте рослинне масло кладемо м'ясо і обсмажуємо. Як тільки м'ясо схопиться зі всіх сторін , додаємо цибулю і обсмажуємо все разом до м'якості цибулі. Додаємо томат пасту і огірки. Перемішуємо. Додаємо трохи води або бульйону і тушкуємо до готовності м'яса. Якщо хочете, щоб побільше вийшло юшечки, додайте побільше води. Пам'ятайте, що картопля потім вбере частина рідини. В окремій сковороді обсмажуємо нарізану брусочками картоплю майже до готовності. Перекладаємо картоплю в сковороду до тушкованого м'яса. Солимо, перчимо, додаємо лавровий лист і часник, пропущений через часникодавку, акуратно перемішуємо і доводимо до готовності. Приємного апетиту!!!

Автор: Наталія Подоляко
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія
 Азу по-татарськи



"Каструля починає смажити картоплю відразу після того, як закінчує її варити." (с)

"Каструля починає смажити картоплю відразу після того, як закінчує її варити." (с)






Навчіть робити кляр, будь ласка. А то в мене непорозуміння одне!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика