четвер, 2 січня 2014 р.

Швидкий бісквіт до чаю

Швидкий бісквіт до чаю



Інгредієнти:

●Яйце куряче - 2 шт
●Молоко - 10 ст. л.
●Масло рослинне - 4 ст. л.
●Какао порошок - 3 ст. л.
●Цукор - 8 ст. л.
●Борошно пшеничне - 6 ст. л.
●Розпушувач тіста - 1 ч. л. (або сода, погашена оцтом)

Приготування:

1. Збиваємо яйця з цукром.
2. Додаємо какао і акуратно перемішуємо.
3. До шоколадної суміші додаємо борошно і розпушувач тіста і все ретельно перемішуємо.
4. До отриманої досить густого тесту додаємо рослинне масло і молоко, добре вимішуємо.
5. Виливаємо тісто у форму змащену маслом (примітка - я використовувала звичайну ємність для підігріву в мікрохвильовці, пластикову, без змазування маслом) і відправляємо в мікрохвильову піч на максимальну потужність (примітка - у мене потужність 850, готувався 4 хвилини). Якщо потужність 1000, то на 3 хвилини, якщо 800 - то на 3,5 хвилини.
6. Через 4 хвилини у нас виходить ось такий чудовий бісквіт
Швидкий бісквіт до чаю



Медовий бісквіт



Дуже смачний ніжний бісквіт, в міру пахне медом, тане в роті! Відмінно піднімається, не обпадає, ні шапки, і максимально простий в приготуванні!

Інгредієнти:
- яйця 6 шт,
- цукор 160 гр,
- мед 2 ст л,
- борошно 190 гр.

Приготування:

Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору. Випікати при Т 170-180С. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!

- Альтернативний спосіб приготування: -

Збиваємо яйця, цукор і мед до щільної білої маси. Не менше 10 хвилин. В обсязі має збільшитися в 4 рази приблизно! Потім акуратно додаємо борошно і перемішати знизу вгору.

Тісто вилити у форму, застелену папером для випічки. Не забудьте прямо перед випічкою крутонути в яку-небудь сторону пару разів (щоб поверхня була рівною). Випікати в розігрітій до 170-180С духовці. Готовність визначаємо шпажкою. Охолодити у формі!

Потім проводимо ножем уздовж стінок і викладаємо бісквіт на стіл. Розрізати корж на 3 частини. Перемазати шкіри вареним згущеним молоком (можна згущене молоко збити з вершковим маслом (150 г) або зі сметаною).
Верхній корж не треба мазати кремом. Його заллємо шоколадною глазур'ю і в центр насыпем трохи горіхів. Чекати просочення не потрібно, можна їсти відразу.

Приємного чаювання!
Медовий бісквіт






Індійський бісквіт


Індійський бісквіт без яєць готується з наступних інгредієнтів (на 4 порції):
• 300 г борошна
• 200 мл молока
• 200 мл натурального йогурту
• 150 г цукру або цукрової пудри
• 100 мл рослинного масла
• 1/2 ч. ложки ваніліну (ванільною есенції або ванільного цукру)
• 3 ч. ложки пекарського порошку

Індійський бісквіт готується наступним чином:
1. Змішати масло з йогуртом, цукром і ваніліном і як слід збити міксером, блендером або міксером, щоб вийшла однорідна біла піниста маса.
2. Додати в цю масу борошно, змішану з пекарським порошком, додати молоко і збивати тісто ложкою протягом 1 хвилини.
3. Приготовану форму для випічки змастити маслом і посипати борошном. Можна використовувати дві круглі форми діаметром 25 см або одну глибоку.
4. У підготовлену форму (форми) викласти тісто і випікати протягом 25-30 хв. в духовці, попередньо розігрітій до 190°С.
5. Вийняти коржі з духовки, охолодити і змастити згущеним молоком.
6. Прикрасити індійський бісквіт тонко нарізаними кружальцями ківі, половинками полуниці або будь-якими іншими фруктами та ягодами, а також горішками.

Приємного апетиту!



орт з бісквіту "Простіше не буває"



1 скл. цукру
3 яйця
Збити міксером, міксер відставити і ложкою додати 1 скл. борошна, розмішуючи тільки в одному напрямку від краю до центру. Можна додати борошно 0.5 ч.л. розпушувача. Спекти бісквіт.

КРЕМ:
400 г сиру
1 скл. цукру
100 р слив. масла
збити і додати розчинений желатин ( 2 чайні ложки на 100 мл води)
Розрізати бісквіт і переслоить сирним кремом.
Зверху покрити желе. Щоб вийшло шматочками, я поставила застигнути желе, а потім разломала і трохи підігріла. Шматочки не повністю розплавилися.
орт з бісквіту "Простіше не буває"






Як правильно спекти бісквіт



Пишний, жовтий, легкий, повітряний, що тане... Але таким він стає тільки в руках вмілої господині. В іншої він буде вередувати, сідати, ставати гумовим - словом, робити все, щоб тільки зіпсувати настрій і вихідний. А насправді приборкати норовливого нескладно - треба знати всього три секрету.

Секрет перший - яйця потрібно збивати з цукром на самій високій швидкості міксера і досить довго, щоб маса збільшилася не менш ніж в 3 рази. Іноді білки збивають окремо, але це насправді необов'язково. Легкість і обсяг тесту скоріше залежать від часу збивання і температури продуктів.

Секрет другий - борошно підмішують тільки вручну (від міксера піна осяде!), не поспішаючи, протягом 3-5 хвилин; піна повинна ввібрати її цілком, а маса - вийти однорідною.

Секрет третій (що стосується випічки в цілому, а не тільки бісквіта) - під час випічки не заглядати нескінченно в духовку, не носитися по кухні і не стукати дверцятами шаф. Так ви вбережете свій бісквіт від опадання. Діставши з духовки, відразу ставте форму на вологий рушник - так бісквіт легше відійде від країв.

Для бісквіта вам знадобиться: 4 яйця, 120 г цукрової пудри, 120 г просіяного борошна, дрібка солі. Яйця розбити в велику жароміцну миску, додати цукор. Збивати кілька секунд, щоб трохи розмішати яйця з цукром. Далі збивати міксером, поки суміш стане досить щільною, щоб не розтікатися. В ідеалі миску з тестом на початку збивання потрібно поставити в сковороду з гарячою водою, а потім припинити нагрівання посуду і продовжувати збивати ще 3-5 хвилин. Додати борошно невеликими порціями за допомогою дерев'яної лопатки. Розмішувати обережно, щоб маса не осіла.
Якщо потрібно, щоб бісквіт був більш жирним і соковитим, додати в нього розтоплене масло - після борошна, поступово, теж збиваючи.
Тісто швидко перелити в підготовлену форму, дно якої змащене маслом. Випікати бісквіт в розігрітій до 200°С духовці. Пропечений бісквіт має добре піднятися, бути досить пружним при натисканні і мати золотистий колір.

Щоб готовий торт виглядав красиво, корж необхідно акуратно розрізати. Щоб його краї не кришилися, спочатку маленьким ножем роблять 10-12 вертикальних насічок по колу коржа. Потім ножем з зубчастим лезом пиляючими рухами корж розрізають на 2-3 шари. Шари змащують цукровим сиропом і просочують лікером. При складанні бісквітних коржів в торт нижній корж завжди кладуть зверху: у нього сама рівна поверхня.

Як подавати.
Простий бісквіт просочують фруктовим сиропом або лікером, прикрашають збитими вершками, джемом, свіжим фруктовим пюре, а також посипають цукровою пудрою.
Як правильно спекти бісквіт

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика