вівторок, 15 жовтня 2013 р.

Американські млинці або панкейкі

Американські млинці або панкейкі



Інгредієнти:
- склянка молока
- склянка борошна
- 3 яйця
- 2 столових ложки цукру
- щіпка солі
- розпушувач для борошна
- 2 столові ложки рослинної олії

Приготування:

Білки відокремити від жовтків і відставити у бік. У мисці міксером змішати молоко, борошно, цукор, жовтки і розпушувач. В окремому посуді збити білки і ложкою акуратно, НЕ МІКСЕРОМ! ввести їх в загальну масу. Тісто виходить, як збита сметана - легким і повітряним. Додати 2 ложки олії, злегка перемішати і відразу ж випікати на гарячій сковорідці. Змащуємо сковорідку олією тільки перед першою порцією, потім випікаємо млинці на сухій сковорідці - вистачає того масла, що додано в тісто. Головне не позіхати і під-час перевертати млинці. Вони виходять пишними, високими і абсолютно сухими як бісквітне тесто.Едим з варенням чи сметаною. Млинці складаються стопкою на тарілку.
Традиційно млинчики поливають кленовим сиропом, а можна замінити на мед, джем або шоколадний соус.
Американські млинці або панкейкі



Ажурні млинці




Інгредієнти:


200 мл молока;
2 яйця;
щіпка солі, можна додати трохи цукру (за смаком);
2 - 3 ст. л. рослинного масла;
40 - 50 г борошна (краще спочатку додати 40 г, а якщо здається рідкувате, то підсипати ще).


Рецепт:
Збиваємо яйця віночком, насипаємо борошно, сіль і цукор, потім додаємо молоко. Ретельно все розмішуємо, щоб не було грудочок, в останню чергу вливаємо олію.
Тепер починається найцікавіше. Беремо пластикову пляшку, знімаємо з неї кришку і проробляємо в ній дірочку (нам вистачило діаметра 2 - 3 мм). Знову загвинчуємо кришку - готово! Можна пекти.
Сковороду краще взяти з антипригарним покриттям. Справа в тому, що млинці виходять дуже ніжні, з досить тонкими перемичками, і на звичайній скорододке їх важко буде перевертати. Масло у нас є в тісті, тому змащувати нічого не потрібно.
Проявіть фантазію! Млинчики-павутинки, сніжинки, машинки...






Млинці з маком



Інгредієнти:
Для млинців
- 4-5 ст. л. борошна
- 4 яйця
- 200 мл молока
- 100 мл вершків жирністю 20-25%
- 2 ст. л. світлого пива
- 3 ст. л. цукру
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 2 ст. л. будь-якого горіхового масла
- 1/4 ч. л. солі
- олія для смаження
- вершкове масло для змащування

Для начинки
- 1 склянка маку
- 0,5 склянки молока
- 50 р. вершкового масла
- 0,5 склянки рідкого меду
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 0,5 склянки родзинок
- сік і цедра половини лимона
- 1 ст. л. коньяку
- 1 склянку будь-яких очищених горіхів

Для соусу
- 200 гшоколада (70% какао)
- 3-4 ст. л. вершків жирністю 20-25%

Для подачі
- 100 г абрикосового джему

Приготування:

Всі продукти для млинцевого тесту, крім пива, збити разом міксером до отримання однорідного рідкого тіста. Додати пиво, перемішати і залишити в холодильнику мінімум на 1 годину.
Випекти млинці. Готові млинчики змащувати розтопленим вершковим маслом і укладати один на одного стопкою, кожен раз щільно накриваючи кришкою (12 - 14 млинців).
Для начинки мак залити окропом і залишити на 1 годину. Відкинути мак на сито, дати стекти воді. Мак розтерти в глибокій ступці або пропустити через м'ясорубку.
Обшпарити окропом ізюм, дати стекти воді, подрібнити ножем або блендером.
Обсмажити горіхи на сухій сковороді, подрібнити у блендері.
Змішати в сотейнику мак, молоко, ванільний цукор, олію, мед і варити на слабкому вогні, часто помішуючи, до легкого загусання.
Додати родзинки, лимонний сік, цедру, коньяк і горіхи. Остудити.
Нафарширувати млинці. Викласти у термостійку посуд і поставити в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 5 хвилин.
Для соусу розтопити шоколад з вершками на водяній бані, перекласти в соусник і поставити в тепле місце.
Змішати абрикосовий джем з 1 ст. л. води і на слабкому вогні довести до кипіння. За допомогою пензлика змастити млинці гарячими джемом. Подавати з шоколадним соусом.



Млинці "Ажурні"



Ці млинці виходять дуже смачними, тонкими, ніжними. А які вони ажурні, і все-все в дірочках!
Навіть якщо ви ніколи не пекли млинці, по цьому рецепту вони виходять у всіх!
Млинці дуже смачні і незвичайно красиві! Спробуйте!

Інгредієнти:

0,5 л кефіру (півлітра)
1 стакан молока
1-2 яйця
1,5 ст. борошна
1 ст.л. цукру
0.5 ч.л. солі
1 ч.л. соди
рослинна олія

Приготування:

1. У каструлю вилити кефір і трохи підігріти (повинен бути теплим, але не гарячим).
2. Додаємо яйце (якщо велика - одне, дрібне - два), цукор, сіль, соду і перемішуємо.
3. Кладемо борошно (приблизно 1.5 склянки), кладемо стільки, щоб маса була, як гарна густа сметана, тепер все ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
4. Молоко доводимо до кипіння і тоненькою цівкою вливаємо в масу, весь час помішуючи (так ми заварюємо наше тісто!).
5. Якщо тісто вийшло рідким на ваш погляд, додайте трохи борошна (не хвилюйтеся, основна маса вже «зварилися»).
6. Додаємо 1-2 ст.л. рослинної олії, перемішуємо, тісто для випічки млинців готове!
7. Печіть млинці, якщо є можливість, на чавунній сковороді (за старою звичкою, я перед випіканням змащую сковороду ростить. маслом, незалежно від того, є чи у тесті масло або ні)
Млинці "Ажурні"






Заварні млинці на кефірі



Інгредієнти:
- 2 ст. кефіру (краще брати не жирний)
- 2 ст. борошна
- 2 яйця
- 1/2 ч. л. соди
- 2-3 ст. л. рослинного масла
- сіль, цукор за смаком

Приготування:

Кефір, яйця, борошно, сіль, цукор перемішати, злегка збити віночком.
У склянку окропу кинути 1/2 ч. л. соди, швидко розмішати і вилити в тісто, перемішати,
дати постояти 5 хв.
Додати 2-3 ст. л. рослинного масла, перемішати
і смажити млинці)
Теж тонкі і дуже дірчасті млинці виходять) За рецепт дякую Марфуша)
Обов'язково піч на дуже розпеченій сковороді і тоді дірочок буде значно більше)
Заварні млинці на кефірі
Заварні млинці на кефірі



Готуємо млинці з коханим джемом



Інгредієнти:
- Борошно - 130 г
- Яйця - 2 шт
- Молоко - 125 мл
- Цукор - 50 г
- Сіль - 1/4 чайної ложки
- Рослинна олія - 7 столових ложок
- Джем

Приготування:

Борошно, яйця, молоко, цукор і сіль збийте до консинстенции рідкої сметани.
На розігріту і смазаную маслом сковороду вилийте 100 мл тіста.
Швидко розподіліть млинець на сковороді. Обсмажте з двох сторін по 40 секунд.
Кожен млинець змастіть столовою ложкою улюбленого джему.
Поверніть блін трубочкою. Можна прикрасити ягодами з листочком м'яти.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика