середа, 23 жовтня 2013 р.

Готуємо локшину в коробочках :) з нашими друзями Їмо ТБ.

Готуємо локшину в коробочках :) з нашими друзями Їмо ТБ.




Цезар рол :)



Інгредієнти:

майонез - 1/3 стак.
гірчиця - 1/2 ч. л.
часник(роздавлений) - 1 зуб.
філе куряче (готове, подрібнене) скл.
Пармезан(тертий) - 30 г
Салат (Кресс-салат, у мене рукола, можна простою зелений салат, кількість за смаком)
Лаваш(тонкий, 1-2 аркуша)

Приготування:

Змішайте майонез, гірчицю і часник. Майонез я роблю сама.

Добре перемішайте з куркою, пармезаном і салатом.
Помістіть суміш на лаваш, скрутіть, поріжте на невеликі роли.
Приємного апетиту!

#закуска@cook_good
#курка@cook_good
#лаваш@cook_good
Цезар рол :)



Хлопці, налітай! :)

Хлопці, налітай! :)






Круасани як в Парижі :)



7 г. сухих дріжджів
1 столова ложка солі
254 р. холодного вершкового масла
Далі всі інгредієнти вказані в мілілітрах, тому перекладала з американських cups
442 мл борошна + ще одна столова ложка для масла
40 мл. цукру
118 мл молока
1 яйце + 1 столова ложка холодної води для змащування
Вихід: 10-12 великих круасанів

Приготування

1. Просіваємо борошно з дріжджами, додаємо сіль, цукор, молоко, перемішуємо.
2. Беремо міксер з насадками для тіста (якщо таких немає, що ж, доведеться вимішувати руками, просто повозитися доведеться трошки довше) і вимішуємо на самій повільній швидкості пару хвилин. Якщо здається, що тісто сухе, додайте трохи молока (по одній столовій ложці за раз; більше трьох ложок звичайно не потрібно). Перемикаємо міксер на високу швидкість і вимішуємо ще 4 хвилини, до тих пір, поки воно не стане еластичним, м'яким і нелипким.
Загортаємо тісто спочатку в плівку, а потім ще раз - у поліетиленовий пакет. Нещільно і нетуго, залишаючи трохи місця для розширення. Даємо тісту відпочити півгодини при кімнатній температурі, а потім відправляємо в холодильник не менше, ніж на 8 годин (на ніч).
3. Над вершковим маслом теж потрібно трохи потрудитися, щоб надалі з ним було зручно працювати. Дістаємо з холодильника і крупно рубаємо. Додаємо борошно (вона необхідна для абсорбування вологи). І вимішуємо на високій швидкості до м'якості, пару хвилин, щоб масло размягчилось, але залишалося холодним. Пощупайте масу руками - якщо відчуєте тверді шматочки, пропустіть їх між пальців. Дійте швидко, масло не повинне почати танути. Сгребаем масло руками в ком, формуємо коржик приблизно 16х10 см, пошлепываем, щоб випустити повітря. Загортаємо у плівку і кладемо в холодильник (на ніч).
4. Настав час розкочування тіста з маслом. Вранці дістаємо тісто з холодильника і розгортаємо в прямокутник товщиною 6-7 мм (пропорції довжини-ширини особливого значення не мають, але при бажанні можна підглянути в ролику). Щоб тісто дотримувалися більш-менш прямокутної форми, подравнивайте краю качалкою.
5. Дістаємо масло з холодильника (тісто і масло повинні бути приблизно однієї температури, тому тісто теж повинно бути холодним), кладемо на лист тіста поперек і посередині. Накриваємо спочатку однією стороною, а потім другий, обережно натягуючи краю і притискаючи пальцями кінці, щоб вийшов ось такий добре запечатаний "пакет".
6. Тепер масло доведеться гарненько побити :) Притримуючи тісто рукою з одного боку, б'ємо масло з тестом качалкою в інший :) Починаємо з центру і до одного краю, спостерігаючи, як масло переміщається і заповнює собою майже усе тісто. Потім так само працюємо від центру до другого краю. В результаті в нас має вийти ось такий прямокутник приблизно в 3 см завтовшки. Прокатуємо пару раз качалкою, щоб масло краще розподілилося, викладаємо на пергамент (а краще - ще й на деко/плоске блюдо, щоб виключити ризик деформування), зверху загортаємо плівкою і відправляємо в холодильник на 1-2 години.
7. Перший поворот :) Викладаємо тісто довгою стороною до себе і розгортаємо в прямокутник товщиною близько 6 мм, довгою стороною до себе. Не забуваємо гарненько припылять борошном робочу поверхню і саме тісто, щоб не липло. Стряхиваем надлишки борошна і знову складаємо тісто, як конверт: спочатку одну третину, потім другу, обережно натягуючи краю. Легенько прокатуємо качалкою - і в холодильник на 2 години.
8. Другий поворот. Через 2 години повністю повторюємо п. 7 (і відправляємо в холодильник на 2 години). Під час другого і третього повороту тісто може подекуди потріскатися, а масло вийти назовні; нічого страшного, це нормально, просто присипте ці місця борошном і продовжуйте.
9. Третій поворот. Дістаємо тісто з холодильника, довгою стороною до себе, знову розгортаємо в прямокутник товщиною близько 6 мм (і товщина, довжина-ширина приблизно однакові на протязі пунктів 7-9). І складаємо, як гаманець: спочатку складаємо праву і ліву сторони до центру, залишаючи між ними небагато місця, а потім закриваємо, як книгу. Відправляємо в холодильник на 2 години (або на всю ніч). Не забуваємо накривати плівкою. На цьому етапі тісто можна заморозити на строк до 1 місяця; перед приготуванням розморозити (все ще в плівці) в холодильнику за ніч.
10. Дістаємо тісто, маємо короткою стороною до себе. Щоб було легше працювати, розрізаємо впоперек навпіл - і поки працюємо з однією половиною, другу тримаємо в холодильнику. Розкачуємо в прямокутник близько 50х25, товщиною близько 4 мм, довгою стороною до себе. Стряхиваем надлишки борошна. І гострим ножем (а ще краще круглим ножем для піци) нарізаємо трикутники для круасанів з підставою близько 10 див. Ріжемо завжди від підстави до вершини, щоб не деформувати тісто.
Найкраще поділити тісто на уявні прямокутники, які потрібно розрізати по діагоналі. І починати різати не з косою, а з прямої лінії. Ось так :)) Залишки тіста не викидаємо.
11. Тепер наші заготовки потрібно трохи розтягнути, щоб при загвинчуванні в круасани було побільше "рівнів" і всі побачили наші шари :) Для цього спочатку трохи розтягуємо підставу в сторони, а потім, притримуючи його на ваги однією рукою, інший делікатно розтягуємо по довжині - зверху вниз. Щоб довжина збільшилася приблизно вдвічі. Ось так.

Відщипуємо невеликий шматочок від залишків нашого тесту, кладемо в середину (щоб зробити круассану "черевце"), загортаємо, злегка защипуємо краю і продовжуємо загортати - тильними сторонами долонь. У сформованого круасана повинно бути як мінімум шість "сегментів".
12. Викладаємо круасани (не впритул, з розрахунком, що вони збільшаться як мінімум удвічі) на деко, вистелений пергаментом. Змащуємо яйцем, збитим з водою. І залишаємо підходити при кімнатній температурі 3-4 години. У нас в квартирі зараз холодно, тому я послухалася поради Джулії і Естер. Вони рекомендують поставити круасани на 3 години в холодну духовку з встановленою на дні каструлею трохи підігрітої води (не повторюйте моєї дурної помилки: я поставила буквально окріп, і масло з круасанів благополучно витекло :)) вода повинна бути просто дуже теплою). Коли круасани збільшаться в розмірі в два-три рази, а кінці на дотик будуть ніби порожнисті всередині - змащуємо яйцем ще раз і пора випікати.
13. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо спочатку 12 хвилин, потім розгортаємо деко зліва направо (якщо вимагає духовка) і печемо ще хвилини 4-6, до впевненого золотистого кольору. Даємо їм трохи охолонути і подаємо. Круасани краще всього в перший день, навіть перші півдня, після випічки. Втім, довше вони навряд чи залежатся :)

#сладкая_выпечка@cook_good
#дрожжевое_тесто@cook_good
Круасани як в Парижі :)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика