понеділок, 7 жовтня 2013 р.

Солодка шоколадна глазур для паски

Солодка шоколадна глазур для паски



Інгредієнти:

Шоколад темний - 90 г
Сік апельсиновий - 3 столові ложки
Масло вершкове - 3 столові ложки
Цукор - 3 столові ложки

Приготування:
У невеликому сотейнику змішати шоколад, апельсиновий сік, вершкове масло і цукор. Поставте на дуже маленький вогонь і нагрівайте, перемішуючи, поки маса не стане однорідною і густий. Охолодіть 5 хвилин.
Цією глазур'ю можна змащувати паски і пироги.
Солодка шоколадна глазур для паски



Паска з кешью і шоколадною глазур'ю



борошно 3 склянки
цукор 0,75 склянки
молоко 0,5 склянки
сухі дріжджі 11 г (1 упаковка)
яйця 4 шт.
вершкове масло 150 г
куркума 1 ч. л.
ванільний цукор 1 ч. л.
терта цедра 1 лимона
смажені горіхи кешью 0,75 склянки
щіпка солі
цукрова пудра 100 г
шоколад 100 г
рослинна олія 1 ст. л.
цукати 1 склянку

Куркуму залити 2 ст. л. окропу. Дріжджі розвести в теплому молоці, додати 1 ч. л. цукру 2 ст. л. борошна. Відставити на 30 хв, поки суміш не запіниться. Горіхи нарізати ножем.
У одного яйця відокремити жовток від білка. Жовток і 3 яйця розтерти з цукром у великій мисці. Поступово всипати 1 склянку борошна і добре розмішати. Покласти в миску розм'якшене до кімнатної температури вершкове масло, ванільний цукор, цедру лимона, сіль і куркуму. Збити суміш до однорідності. Додати дріжджі, всипати 1,5 склянки борошна і вимішувати тісто до однорідної консистенції. Миску накрити і поставити в тепле місце на 1,5 ч. Потім тісто обім'яти і повернути в тепло ще на 1-1,5 ч.
Форму для паски змастити олією, обсипати борошном, застелити дно пергаментом. Додати в тісто борошно, цукати і 2/3 порції горіхів, розмішати змазаними маслом руками.
Викласти тісто у форму так, щоб воно заповнило її на 1/3 об'єму, і поставити в тепле місце на 30 хв. Акуратно переставити форму з тістом в духовку і випікати 50-60 хв. при 180°с. Якщо шкоринка у паски почне дуже швидко зарумяниваться, її слід прикрити аркушем фольги.
Приготувати глазур. Шоколад поламати на шматочки і розтопити на водяній бані. Влити 3 ст. л. води, покласти масло і цукрову пудру розтерти до отримання однорідної суміші. Готову паску полити глазур'ю і посипати рештою горіхів.
Паска з кешью і шоколадною глазур'ю



Мазурка



борошно пшеничне - 2 склянки
масло вершкове - 6 ст. ложок
яйця - 12 шт.
дріжджі - 40 г
сметана - 3/4 склянки
цукор - 3 ст. ложки
цедра лимона терта - 1 ст. ложка
родзинки - 2 ст. ложки
горіхи - 150 г
цукор - 1 склянка
ванілін - 1/8 ч. ложки
цедра апельсина терта - 1 ст. ложка
сіль

Спосіб приготування:
У просіяне борошно покладіть розм'якшене вершкове масло, яєчні жовтки, сметану, сіль і перемішайте. Додайте дріжджі, цукор, цедру лимона і ванілін, швидко замісіть тісто і залиште його на півгодини.

Готове тісто розкачати в корж товщиною 2 см, укладіть на змащене маслом деко з невисоким бортиком, зверху викладіть збиті з частиною цукру яєчні білки, посипте цукром, родзинками, рубаними горіхами і апельсиновою цедрою. Поставте пиріг на 15 хвилин у тепле місце для вистоювання, потім випікайте при помірній температурі при 160 °С.

Пиріг злегка охолодіть, зніміть з дека і наріжте прямокутниками.
Мазурка






Шоколадний крем-глазур



Інгредієнти:
Жирні вершки - 2 склянки
Гіркий шоколад - 425 г

Нагрійте вершки на середньому вогні майже довівши до кипіння. Шоколад наламайте і викладіть в термостійку миску, залийте його гарячими вершки. Залиште на пару хвилин, а потім перемішайте, щоб шоколад повністю розтопився. Поки крем ще теплий використовуйте його як глазур.
Шоколадний крем-глазур



Новорічна глазур



Для покриття 12 печива,
підготовка:
15 хв
1 склянка цукрової пудри
2 ч.л. молока
2 ч.л. цукрового сиропу (кукурудзяного або інвертного)
1/4 ч.л. мигдального екстракту (не обов'язково)харчові барвники

1. У невеликій мисці змішайте цукрову пудру з молоком до пастоподібного стану. Додайте цукровий сироп і мигдальний екстракт і збивайте, поки глазур не стане гладкою і блискучою. Якщо глазур вийшла дуже густа, додайте ще трохи цукрового сиропу.

2.Разложите глазур з різних чашках. У кожну чашку додайте харчовий барвник, щоб отримати різні кольори. Інтенсивність кольору буде залежати від кількості барвника. Умочіть печиво в глазур або нанесіть глазур пензликом.
Новорічна глазур






Азу по-татарськи



Інгредієнти:
- м'ясо - 500 г,
- цибуля ріпчаста - 1-2 шт,
- огірки солоні - 1-2 шт,
- картопля - 6-8 шт,
- часник - 1-2 часточки,
- томатна паста чи кетчуп - 1-2 ст. л,
-лавровий лист,
- сіль,
- перець

Спосіб приготування:
М'ясо промити, нарізати соломкою і злегка обсмажити в казані в розігрітому рослинному маслі.
Додати порізану тонкими півкільцями цибулю і обсмажувати м'ясо c цибулею до м'якості цибулі.
Додати томатну пасту, дрібно порізані або терті на крупній тертці огірки і трохи води або бульйону і тушкувати під кришкою до готовності м'яса.
В окремій сковороді обсмажити нарізаний соломкою картоплю.
Коли картопля буде майже готова, перекласти його в казан c тушкованим м'ясом, додати сіль, перець, лавровий лист і пропущений через чесноковыжималку або дрібно порізаний часник.
Обережно перемішати і тушкувати картопля c м'ясом до готовності.
Азу по-татарськи



Азу по-татарськи



Інгредієнти:

- м'ясо - 500 г,
- цибуля ріпчаста - 1-2 шт,
- огірки солоні - 1-2 шт,
- картопля - 6-8 шт,
- часник - 1-2 часточки,
- томатна паста чи кетчуп - 1-2 ст. л,
-лавровий лист,
- сіль,
- перець

Приготування:

М'ясо промити, нарізати соломкою і злегка обсмажити в казані в розігрітому рослинному маслі.
Додати порізану тонкими півкільцями цибулю і обсмажувати м'ясо c цибулею до м'якості цибулі.
Додати томатну пасту, дрібно порізані або терті на крупній тертці огірки і трохи води або бульйону і тушкувати під кришкою до готовності м'яса.
В окремій сковороді обсмажити нарізаний соломкою картоплю.
Коли картопля буде майже готова, перекласти його в казан c тушкованим м'ясом, додати сіль, перець, лавровий лист і пропущений через чесноковыжималку або дрібно порізаний часник.
Обережно перемішати і тушкувати картопля c м'ясом до готовності.
Азу по-татарськи

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика