субота, 5 жовтня 2013 р.

Чайний бісквітний торт

Чайний бісквітний торт



Для чайного бісквіта:
яйця - 6 шт
цукор - 180г
розчинний чай - 2ч.л.
борошно - 180г
вершкове масло - 80г
какао-порошок - 20г

Для глазурі з молочного шоколаду:
вершки 20% - 120мл
молоко - 60мл
молочний шоколад - 250г

Для чайного пуншу:
5г або 2 пакетики хорошого чаю
цукор - 130г
вода - 220мл

1. Чайний бісквіт
У мисці збийте вінчиком яйця з цукровим піском і чаєм. Розігрійте цю суміш на водяній бані (близько 45град С), постійно помішуючи віночком, після чого остудіть, збиваючи міксером протягом 10-15хв. суміш повинна збільшитися в об'ємі вдвічі.
У цей час розтопити вершкове масло.

Просійте разом борошно і како-порошок і всипте цю суміш у збиті яйця, обережно перемішуючи шумівкою. потім обережно введіть розтоплене вершкове масло, стежачи за тим, щоб тісто не осіло.
Влийте тісто у форму, попередньо змащену вершковим маслом і посипану борошном, і випікайте в духовці при температурі 200град З 5-7хв, а потім при 180град З ще 30хв.
Готовий бісквіт вийміть з форми на грати для торта і остудіть.

2. Глазур з молочного шоколаду
Дрібно порубаєте молочний шоколад і покладіть його в миску. Закип'ятіть молоко з вершками. Як тільки суміш закипить, влийте її в шоколад. Добре перемішайте, поки шоколад повністю не розтопиться.

3. Чайний пунш
Поставте на вогонь 220мл води і, як тільки вона почне закипати, опустіть 2 пакетики чаю. Дайте настоятися ококло 5хв. Вийміть пакетики з чаєм, додайте цукор і закип'ятіть, після чого перелийте в миску і остудіть.

4. Оформлення торта
Бісквіт розріжте вздовж, щоб вийшли пласти товщиною близько 1см. Покрийте перший пласт тонким шаром розтопленого шоколаду і покладіть його цією стороною на тарілку такого ж розміру.
Зверху змастіть пласт пуншем, використовуючи для цього пензлик, а потім покрийте тонким шаром глазурі.

Повторіть цю операцію з усіма іншими пластами бісквіта і поставте для застигання у холодильник (на 3-5хвилин).
Зверху покрийте торт глазур'ю, що залишилась, підігрітої на водяній бані. Глазур вирівняйте зверху лопаткою, посипте како-порошком або цукровою пудрою, застроміть мигдаль і подавайте.
Чайний бісквітний торт



Бісквітний торт з сирним кремом



Інгредієнти:

Яйце - 4 шт
Цукор ( бісквіт) - 120 г
Ванільний цукор - 1 пакет.
Борошно - 80 г
Крохмаль - 50 г
Вишня ( заспиртована) - 500 г
Желатин ( пластинки) - 6 шт
Сир - 400 г
Вершки - 400 г
Цукрова пудра ( в крем) - 5 ст. л.
Лимон ( цедра і сік) - 1/2 шт
Шоколад чорний - 100 г



1.Для основи торта нам потрібен бісквіт. Для цього ми 4 білки зіб'ємо в піну, жовтки окремо розітремо з цукром і ванільним цукром. Борошно змішати з крохмалем і ввести в жовтки, постійно перемішуючи. Додати частинами білки і акуратно перемішати лопаткою.

2.Тесто викласти у форму діаметром 25см і випікати при температурі 170* хвилин 20-25.

3.Дать бісквіту злегка охолонути і вийняти з форми.

4.Остудить бісквіт на решітці.

5. для крему желатин замочити в холодній воді. Якщо у вас желатин в порошку, розчиняти його потрібно в теплій воді.

6.Творог змішати з цукровою пудрою, лимонною цедрою і
лимонним соком.

7.Сливки збити в щільну масу. У мене були вершки домашні. Ви можете брати вершки з високим відсотком жирності.

8.Листки желатину віджати, підігріти і розмішати. 3 ст.л. сирної маси поступово додати до желатину, а потім всю цю масу додати до решти сиру. Додати половину збитих вершків до сиру і добре розмішати.

9.Отложите в бік 16 вишеньок. Сирний крем змішати з рештою вишнею. У мене була заспиртована вишня з лікеру. Автор рецепта радить брати вишню консервовану або свіжу.

10.Бисквит розріжте на 2 частини по горизонталі. Укладіть першу частину в роз'ємну форму. Викладіть на неї половину сирно-вишневого крему. Накрийте другою половиною бісквіта і викладіть зверху решті крем .Уберите торт хвилин на 30-40 в холодильник.

11.Растопите в мікрохвильовій печі шоколад. Покладіть в нього 16 вишень.

12. Вишні акуратно потрібно витягнути, розкласти на папері для випічки і прибрати в морозильник хвилин на 10. Або в холодильник, поки шоколад не застигне.

13.Снимите роз'ємну форму з торта. Верх і боки покрийте рештою вершками. Можна провести хвилясті смужки.

14.Украсьте торт вишнями в шоколаді, мигдальними пластівцями, шоколадом.
Бісквітний торт з сирним кремом
Бісквітний торт з сирним кремом
Бісквітний торт з сирним кремом
Бісквітний торт з сирним кремом
Бісквітний торт з сирним кремом
Бісквітний торт з сирним кремом
Бісквітний торт з сирним кремом
Бісквітний торт з сирним кремом
Бісквітний торт з сирним кремом
Бісквітний торт з сирним кремом






Швидкий шоколадний бісквітний торт в мікрохвильовій печі



Знадобиться: 1-2 яйця, 10ст.л. молока, 8 ст.л. цукру та борошна пшеничного, 6 ст.л. рослинного масла, 3-4 ст.л. какао-порошку, 2 ч.л. розпушувача для тіста, помадка - 6 ст.л. цукру, 3 ст.л. молока і какао, 1 ст.л. вершкового масла.

Як приготувати швидкий бісквітний торт. Збити на самій низькій швидкості міксера яйця з цукром, всипати какао, збити, всипати перемішану з розпушувачем борошно, збити до однорідності, влити в тісто молоко і масло, перемішати, вилити його у форму (придатну для СВЧ-печі - краще силіконову, яку не потрібно змащувати). Готувати бісквіт на максимальній потужності 5 хв - перевірте готовність дерев'яною зубочисткою (вона повинна виходити сухою). Всі продукти для помадка перемішати, довести до кипіння на слабкому вогні, відразу полити торт, дати йому охолонути і подати до чаю.

Якщо хочете щоб тортик був ще смачніше, зробіть просочення з будь-якого крему з коньяком або ромом, бісквіт розріжте на 2-3 коржа і просочити кремом.
Швидкий шоколадний бісквітний торт в мікрохвильовій печі

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика