Млинці "Ажурні"
Ці млинці виходять дуже смачними, тонкими, ніжними. А які вони ажурні, і все-все в дірочках!
Навіть якщо ви ніколи не пекли млинці, по цьому рецепту вони виходять у всіх!
Млинці дуже смачні і незвичайно красиві! Спробуйте!
Інгредієнти:
0,5 л кефіру (півлітра)
1 стакан молока
1-2 яйця
1,5 ст. борошна
1 ст.л. цукру
0.5 ч.л. солі
1 ч.л. соди
рослинна олія
Приготування:
1. У каструлю вилити кефір і трохи підігріти (повинен бути теплим, але не гарячим).
2. Додаємо яйце (якщо велика - одне, дрібне - два), цукор, сіль, соду і перемішуємо.
3. Кладемо борошно (приблизно 1.5 склянки), кладемо стільки, щоб маса була, як гарна густа сметана, тепер все ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
4. Молоко доводимо до кипіння і тоненькою цівкою вливаємо в масу, весь час помішуючи (так ми заварюємо наше тісто!).
5. Якщо тісто вийшло рідким на ваш погляд, додайте трохи борошна (не хвилюйтеся, основна маса вже «зварилися»).
6. Додаємо 1-2 ст.л. рослинної олії, перемішуємо, тісто для випічки млинців готове!
7. Печіть млинці, якщо є можливість, на чавунній сковороді (за старою звичкою, я перед випіканням змащую сковороду ростить. маслом, незалежно від того, є чи у тесті масло чи ні :)
Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Млинці
Склад:
молоко - 500 мл,
яйця - 3 шт,
борошно - 280 г,
цукор - 1-2 столових ложки,
сіль - 1 чайна ложка (без гірки),
рослинна олія - 3 столових ложки,
вершкове масло для змазування готових млинчиків
Приготування:
У миску розбити яйця, додати сіль і цукор.
Перемішати вінчиком або виделкою до однорідності (збивати не потрібно).
Рада. Якщо готувати солодкі млинці - до них можна додати 2-2,5 столових ложки цукру, для несолодких млинців буде достатньо 1 столової ложки.
Влити до яєць близько 200 мл молока і перемішати.
Додати борошно і перемішати до однорідності (по консистенції тісто як густа сметана).
Влити молоко, що залишилося (приблизно 300 мл), перемішати.
Тісто повинне вийти рідким і легко ллється.
Рада. Якщо додати в тісто, 0,5-1 стакан крутого окропу, млинці вийдуть ніжними, тонкими і ажурними.
Влити рослинне масло.
Тісто перемішати і дати постояти 15-20 хвилин.
Добре розігріти сковороду для млинців (бажано чавунну) і змастити її тонким шаром рослинного масла.
Рада. Можна змащувати сковороду, змоченою в олії, половинкою очищеної цибулини або картоплини, насадженої на вилку.
Ще більш зручний варіант - змащувати сковороду чистої поролоновою губкою, змоченою в олії.
В центр сковороди вилити полчерпака або черпак тесту (в залежності від діаметру сковороди) й швидко розподілити по всій поверхні тонким шаром, трохи повертаючи сковороду.
Коли краї тіста почнуть підсихати і злегка рум'янитися - підчепити млинець тонкої широкої лопаткою і акуратно перевернути.
Дати блинчику трохи підрум'янитися з іншого боку.
За допомогою лопатки зняти млинець зі сковороди, перекласти на тарілку і рясно змастити розтопленим вершковим маслом.
Рада. Щоб млинці не остигали, тарілку з млинцями можна поставити в нагріту до 80-90°C духовку.
Млинці подавати гарячими, з червоною або чорною ікрою, слабосоленої сьомгою, фореллю, оселедцем і т.п.
В млинці можна загорнути будь-яку начинку - як несолодке (м'ясну, рибну, грибну або овочеву), так і солодку (сирну, фруктову, ягідну).
Солодкі млинці можна полити медом, згущеним молоком, варенням або розтопленим шоколадом.
Приємного Вам апетиту!
Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Манно-вівсяні млинці
Дуже ніжні і смачні млинці-оладки. Робляться без борошна, тому ще й дуже корисні. Можна навіть на святковий стіл подати. А можна на сніданок для свого улюбленого захисника Вітчизни. Та й діти з задоволенням будуть їх наминати.
Олія (для смаження.)
Сода - 0,5 ч. л.
Сіль - 0,5 ч. л.
Кефір - 500 мл
Яйце куряче - 2 шт
Цукор - 2 ст. л.
Сир (мякий) - 100 г
Крупа манна - 1 скл.
Пластівці вівсяні - 1 скл.
Змішати манку і вівсяні пластівці.
Залити кефіром. І прибрати в холодильник на 2 години. Можна навіть на ніч.
Дістаємо, додаємо сир, яйця, сіль, цукор, соду і добре перемішуємо.
У сковороді розігріваємо масло і випікаємо млинці з двох сторін до хрусткої золотистої скоринки.
Подаємо зі сметаною.
Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Німецькі млинці з начинкою
Інгредієнти:
Молоко - 1 стакан
Яйця - 6 шт
Борошно - 1 склянка
Сіль - 1/2 чайної ложки
Ваніль - 1 чайна ложка
Апельсинова цедра - 1 чайна ложка
Розтоплене вершкове масло - 1/4 склянки
начинка на ваш смак (варення, джем, ягоди...)
Приготування
1. Змішайте в блендері всі інгредієнти, крім олії.
2. Потім додайте масло і знову перемішайте все.
3. Змастіть форму для мафінів (24 шт) і наповніть її тестом.
4. Запікайте млинці близько 15 хвилин при 200 градусах.
5. Подавайте з будь-якою начинкою на ваш смак
Смачного Вам настрою!
Млинці "Ажурні"
Ці млинці виходять дуже смачними, тонкими, ніжними. А які вони ажурні, і все-все в дірочках!
Навіть якщо ви ніколи не пекли млинці, по цьому рецепту вони виходять у всіх!
Млинці дуже смачні і незвичайно красиві! Спробуйте!
Інгредієнти:
0,5 л кефіру (півлітра)
1 стакан молока
1-2 яйця
1,5 ст. борошна
1 ст.л. цукру
0.5 ч.л. солі
1 ч.л. соди
рослинна олія
Приготування:
1. У каструлю вилити кефір і трохи підігріти (повинен бути теплим, але не гарячим).
2. Додаємо яйце (якщо велика - одне, дрібне - два), цукор, сіль, соду і перемішуємо.
3. Кладемо борошно (приблизно 1.5 склянки), кладемо стільки, щоб маса була, як гарна густа сметана, тепер все ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
4. Молоко доводимо до кипіння і тоненькою цівкою вливаємо в масу, весь час помішуючи (так ми заварюємо наше тісто!).
5. Якщо тісто вийшло рідким на ваш погляд, додайте трохи борошна (не хвилюйтеся, основна маса вже «зварилися»).
6. Додаємо 1-2 ст.л. рослинної олії, перемішуємо, тісто для випічки млинців готове!
7. Печіть млинці, якщо є можливість, на чавунній сковороді (за старою звичкою, я перед випіканням змащую сковороду ростить. маслом, незалежно від того, є чи у тесті масло чи ні :)
Джерело: Клуб цінителів їжі
Підпишись на смачне настрій!
Немає коментарів:
Дописати коментар