четвер, 31 жовтня 2013 р.

Бісквітні палички Савоярді

Бісквітні палички Савоярді



Потрібно:
4 яйця
100 цукру
100 гр борошна
цукрова пудра
Рецепт:
1. Білки відокремити від жовтків
2. Жовтки збити з половиною цукру до пишної піни
3. Білки збити до білого,додати цукор, що залишився і збивати до утворення піків
4. Акуратно перемішати білки з жовтками рухами знизу вгору, поступово додаючи просіяне борошно
5. Перекласти тісто в кондитерський мішок і відсадити на деко, застелене пергаментом смужки довжиною 5-7 см і шириною 2 див
6. Зверху присипати цукровою пудрою і випікати при 170 гр 15 хвилин
Приємного чаювання!!
Бісквітні або ,як їх ще називають, Дамські палички - це один з класичних варіантів рецепта бісквіта Буші або Савоярді. Палички можна подавати як самостійне блюдо або використовувати при приготуванні Тірамісу

Автор: Олена Прекрасна
#ШустрыйПовар #Рецепти #Кулінарія #Їжа #Кухня
Бісквітні палички Савоярді



Ангельський бісквіт або американський бісквіт на білках.


Полуниця з вершками.

Високий білосніжний бісквіт - легкий, ніжний, ну просто "їжа янголів"! Це не вигуки, у нього дійсно таку назву: "Angel food cake". Робиться просто, легко і швидко, якщо, звичайно, у вас є потужний міксер і деякі рекомендації прийміть до відома. Рекомендують печі такий бісквіт у формі з трубою або ще її називають - кексовая форма. Я відступила від рекомендацій і пекла бісквіт в рознімної форми діаметром 20 см ... і все добре вийшло.
Бісквіт у формі 20 см виходить високий, навіть дуже...
тому форму краще взяти більше в діаметрі (22-24 см)
Білки можна поступово збирати і... заморожувати в холодильнику (у мене так і було).
У замороженому стані білки зберігаються досить довго.
Моє кількість білків у грамах.
Білок середнього яйця важить 30-35 р.
1 склянку - 240 мл

Інгредієнти:
білки від 10-12 яєць середнього розміру (у мене -290 г)
дрібний цукор - 200 г, у мене - 180 г
борошно - 1 склянка (140 г), краще ¾ склянки борошна + 2 ст.л. крохмалю
сіль - 0,5 ч. л.
лимонна кислота - 1 ч. л. з гіркою
сода - 0,5 ч. л.
лимонна цедра з одного лимона
ванільний цукор 1 ч.л.

Крем.
500-700 г холодних вершків 30% жирності і вище (для збивання)
3-4 ст.л. дуже дрібного цукру (чи за смаком)
300-400 г свіжої полуниці (як будете прикрашати)

Тісто робиться швидко, тому розігріваємо духовку до 170 С
Спочатку збиваємо білки. Вони неодмінно повинні бути кімнатної температури, а щоб трималися краще, як тільки з'являється піна, додають трохи особливого порошку, якого у нас не знайдеш, - cream of tartar. Це - натуральна фруктова кислота з сіллю. Замінюємо її лимонною кислотою з дрібкою солі.

Потім поступово, по дві столові ложки, додаємо в білки половину цукру - краще брати зовсім дрібний. Потім ванільний цукор і цедру і знову трохи збиваємо.
Цукор, що залишився змішуємо з борошном (краще суміш борошна і крохмалю), туди ж додаємо пів чайної ложки соди і з допомогою сита розсіюємо цю суміш по поверхні білків, дуже акуратно вмішуємо, як би загортаючи всередину лопаткою з довгою ручкою.

Не здумайте змащувати форму маслом. Білки бояться жиру. Кладемо тісто у форму, розрівнюємо - і в духовку, заздалегідь розігріту до 170°С. Дверцята духовки не відкривати!- білки цього не люблять.
Через 40-50 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку) білковий бісквіт виходить з духовки пружний, як губка, трохи вологий, і, якщо на нього натиснути пальцем ямка тут же вирівнюється.
Щоб бісквіт не осел, перевертаємо і прямо у формі, поставивши на краєчки однакових по висоті чашок, остуджуємо.
Бісквіт не випадає: форма адже не змащена олією - і він міцно пристав до стінок. Коли охолоне, абсолютно елементарно вирізаємо його з форми ножем, звичайно ж акуратно, і розрізаємо на два коржі.

Для крему беремо холодні вершки, цукрову пудру і збиваємо на середній швидкості міксера не більше 5 хвилин.

Збірка торта.
Остиглий бісквіт розрізаємо на два коржа, промазуємо збитими вершками, вкладаємо нарізану навпіл (або за бажанням) полуницю, знову промазуємо вершками. Верхній корж і боки промазуємо знову вершками, прикрашаємо ягодами.

Мої коментарі:Я вже пекла такий бісквіт, але тільки, як і рекомендували в рецепті - у формі з трубою, форма була в діаметрі 26 см і начинка - інша. Вийшло теж замечательно.Этот ж пекла бісквіт у формі діаметром 20 см. Дно форми застелила пергаментним бумагой.Бортики форми застеляти не треба! І нічого не змащувати маслом!Бісквіт вийшов дуже високий (навіть боялася, що форми не вистачить, але марно...), тому розрізала його на три коржа.Мне знадобилося лише два коржа. Особливо прикрашати торт не стала (домашній варіант, просто до чаю)Знайшла застосування і залишився третій коржу, але це вже буде інша «історія» - інший торт.
Джерело: vk.com/vtarelke
Автор: Валентина Пейппо
Ангельський бісквіт або американський бісквіт на білках.






Шифоновий бісквіт з чорносливом і горіхами(в розрізі) [id50486801|]


Як і обещала.показываю тортик у разрезе.Это останній шматочок,який залишився ))Ну що сказати про цей торт?)Друзі-у мене просто немає слів!!!Це приголомшливо смачно!!!Торт буквально тане в роті!Однозначно буду його повторювати знову й знову в різних вариантах.чего і вам раджу))))Нагадую рецепт.

Бісквіт:
4 білка
2 жовтки
110 гр борошна+20 гр крохмалю
80 грам цукру
25 грам сах.пудры
90 мл теплого молока
65мл раст масла без запаху
1,5ч.л.разрыхлителя
сіль на кінчику ножа
ваніль.
Жовтки відокремити від білків і дати їм постояти при кімнатній температуре.Муку+крохмаль+розпушувач+цукор змішати і просіяти 3 рази через сито.Желтки+масло+молоко збити в пишну масу. Змішати з просіяним борошном і перемішати до однородности.Белки збити з дрібкою солі і пудрою до стійких піків і акуратно перемішати з жовтково-борошняної масою,додасть ваниль.Духовку розігріти до 160.Форму вистелити папером для випічки,перекласти тісто,розрівняти і випікати близько 40 хвилин. Під час випічки відкривати духовку категорично не можна!!!Готовність перевірити дерев'яною палочкой.Достать бісквіт з духовки,повністю остудити і вийняти з форми.

400грамм чорнослив промити,обдати окропом,обсушити і порізати. 2 склянки волоських горіхів обсмажити і подрібнити у блендері.
Вершки не менше 30%(у мене на весь торт пішло 800 грам)збити з 3-5ст л цукрової пудри.(солодкість крему можна регулювати)
Розрізати остиглий бісквіт на 2 коржа, промазати кремом,посипати горіхами,викласти порізаний чорнослив. Зверху чорносливу-крем(не шкодуйте крему!)поверх крему знову посипати горіхами і знову викласти чорнослив. Накрити другим коржом.Обмазать торт кремом зверху і з бокам.Бока обсипати горіхами. Зверху прикрасити торт з желанию.Угощайтесь)))
Джерело: vk.com/vtarelke
Автор: Віра Бекірова
Шифоновий бісквіт з чорносливом і горіхами(в розрізі) [id50486801|]

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика