четвер, 24 жовтня 2013 р.

Аджика без варіння

Аджика без варіння


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Відмінна закуска і приправа. Готується миттєво. Рекомендуємо зберегти до сезону помідор!
Натисніть "розповісти друзям"

Інгредієнти:
2,5 кг.красных помідор
0,5 кг.красного солодкого болгарського перцю
5-6 шт. гіркого перцю (менше для тих, хто не любить дуже гостру)
250 г кореня хрону
150 г очищеного часнику
100 г солі
1.5 склянки оцту

1. Перекрутити всі інгредієнти на м'ясорубці і закрити з стерилізовані банки під пластмасову кришку.

2. Зберігати в холодильнику.

Приємного апетиту!
Аджика без варіння



Аджика"Ніжна"


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
5 кг помідорів
1 кг моркви
1 кг солодкого перцю
1 кг яблук(кислих)
2 стручки гіркого перцю
200 гр-500 гр часнику(за бажанням)
0,5 л рослинної олії
1 ст цукру
сіль за смаком
200 мл оцту 9%
Вихід приблизно 22-0,5 літрових баночок
-Овочі промити,очистити і пропустити через мясорубку.Чеснок окремо.
-Додати сіль,цукор,оцет і масло-варимо 2 години на повільному вогні,помішуючи)
-Потім часник.
-Кип'ятимо ще 30 хвилин і можна закочувати.
-Укутати,залишити до повного охолодження(на добу)
Приємного апетиту!!!!
Аджика"Ніжна"
Аджика"Ніжна"...



Аджика "Волзька".


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:
• Перець солодкий червоний - 700 г
• Помідор - 500 г
• Перець стручковий (гіркий) - 300 г
• Часник - 250 г
• Петрушка - 30 гр.
• Сіль - 1,5 ст.л.
• Цукор - 1 ч.л.
• Томатна паста «Кухмастер» - 150 г
• Оцтова есенція - 1 ч.л.
• Гірчиця в зернах - 15 г
Перець, помідори, часник, зелень перемолоти в м'ясорубці або в блендері. Додати сіль, цукор, оцет, томатну пасту і зернову гірчицю. Добре перемішати, розкласти по стерилізованим баночках. Зберігати в холодильнику.

Аджика виходить дуже гострою. Рекомендую використовувати, як основу для маринадів.
Аджика "Волзька".






Аджика з баклажан.


__________________________________
Аджика дуже смачна закуска, зазвичай її роблять з помідор. А ця аджика з баклажан. Дуже смачна і оригінальна.

На 3 кг баклажан
1 кг червоного болгарського перцю
0.5 кг часнику
4-5 штук гіркого перцю.
Баклажани приварити в підсоленій воді 5-8 хвилин,остудити і почистить.Затем все перекрутити на м'ясорубці.

Приготувати маринад для аджики:
10 столових ложок оцту 9%
0.5 літра соняшникової олії
1-2 стол.ложки солі
цукор за бажанням.
Закип'ятити. Залити овочі. Додати дрібно порізані кріп і петрушку (на око). Добре перемішати, розфасувати по банках, коли охолоне - в холод.
Аджика з баклажан.



Зелена аджика.



Хороший гострий соус. Відмінно підходить до м'ясних страв.

Час приготування: 30 хвилин
дивитися рецепт повністю в джерелі
Зелена аджика.
Зелена аджика.
Зелена аджика.
Зелена аджика.






Аджика "Вогник"


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:
-1 кг помідор,
-1 кг перець болгарський солодкий (бажано червоний),
-0.5 кг часнику,
-1 пачка перець чилі (20 р.),
-3 ст.л. солі,
-100 р. сушений корінь петрушки.

Часник, помідори, перець болгарський перекрутити на м'ясорубці.(дрібна сітка). Додати перець чилі, сіль і подрібнений корінь петрушки, перемішати і залишити на добу постійно помішуючи. Розкласти в сухі, стерильні і охолоджені скляні банки, зберігати в холодильнику невизначений час.
Аджика "Вогник"



ЯБЛУЧНА АДЖИКА


__________________________________
Дуже смачна заготівля на зиму, яблука надають приправі особливий, пікантний смак.
Можна їсти просто так, з хлібцем, можна додавати в перші й другі блюда.
* Помідори - 3 кг
* Болгарський перець (червоний, м'ясистий) - 1 кг
* Яблука кислі, можна свої з саду - 1 кг
* Морква - 1 кг
* Часник - 300 г
*Перець червоний гіркий (не любите пекуче, кладіть менше) - 3 стручки
* Соняшникова олія - 1 стакан
* Перець чорний (за смаком)
* Оцтова есенція 70%-1 їдальня ложка, цукор-200 гр, сіль (за смаком)

Моркву, перець і яблука очистити. Помідори вимити, вирізати "попку". Все перекрутити на м'ясорубці, додати сіль, чорний перець, соняшникова олія і варити 2 години, періодично помішувати. Додати 2 стручка перекрученого червоного гіркого перцю, роздавлений часник, оцет, цукор і варити ще 15 хвилин. Гарячим розлити по стерильним банкам, закатати. Вихід 8 банок по 0, 5 л.
ЯБЛУЧНА АДЖИКА






Аджика "Вогник"


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Інгредієнти:
-1 кг помідор,
-1 кг перець болгарський солодкий (бажано червоний),
-0.5 кг часнику,
-1 пачка перець чилі (20 р.),
-3 ст.л. солі,
-100 р. сушений корінь петрушки.

Часник, помідори, перець болгарський перекрутити на м'ясорубці.(дрібна сітка). Додати перець чилі, сіль і подрібнений корінь петрушки, перемішати і залишити на добу постійно помішуючи. Розкласти в сухі, стерильні і охолоджені скляні банки, зберігати в холодильнику невизначений час.
Аджика "Вогник"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика