Заварні млинці на кефірі
Інгредієнти :
2 ст. кефіру (1%)
2 ст. борошна
2 середніх яйця
1/2 ч. л. соди
2 ст. л. рослинної олії
сіль, цукор за смаком
Спосіб приготування:
Кефір, яйця, борошно, сіль, цукор перемішати, злегка збити віночком. У склянку окропу додати 1/2 ч. л. соди, швидко розмішати і вилити в тісто, перемішати, дати постояти 5 хв. Додати 2-3 ст. л. рослинного масла, перемішати і смажити млинці)) Теж тонкі і дуже дірчасті млинці виходять) Обов'язково піч на ООООЧЕНЬ розпеченій сковороді .
Млинці-сердечка
Інгредієнти:
400 гр.муки
1яйцо
1ст.л. цукру
сіль за смаком
40 мл.растительного масла
450 мл води.
Приготування:
Збити міксером,перелити в пластикову пляшку,в пробці якої зробити дірочку, і малювати прямо на гарячій сковороді!
арабські млинці з заварним кремом
СКЛАД:
На 10 - 12 оладок вам знадобиться:
Борошно - 1 склянка
Молоко - 1 стакан
Вода - 0.5 склянки
Цукор - 1 чайна ложка
Сухі дріжджі - 0.5 чайної ложки
Розпушувач - 0,5 чайної ложки
Для крему:
Молоко - 1 стакан
Вершки - 1 склянку
Крохмаль - ¼ склянки
Вода для розведення крохмалю - близько 3 столових ложок
Білий хліб без кірки - 3 - 4 шматочка (товщиною близько 1.5 см)
Цукор - 3 столові ложки
Мелені фісташки для прикраси
Ванілін - я думаю для любителів цього аромату
ПРИГОТУВАННЯ:
Зазвичай заварний крем готують напередодні або принаймні за кілька годин до випікання млинців тому він повинен добре охолонути і застигнути.
Для крему змішуються молоко, вершки, цукор. Додається дрібно покришену білий хліб і все прогрівається при постійному помішуванні до тих пір, поки шматочки хліба не розійдуться повністю. Коли молочна суміш прогріється до дуже гарячого (почне парити), вливається тонкою цівкою розведений у воді крохмаль. І далі при інтенсивному перемішуванні молочна маса прогрівається до загустіння. Загустілий крем знімають з вогню, переливають в окрему миску і дають охолонути до теплого. У процесі охолодження крем періодично перемішують, щоб зверху не утворювалася кірка. Коли крем охолоне, накривають харчовою плівкою (плівка кладеться прямо на крем, щоб не було кірки) і відправляють в холодильник як мінімум на 1 годину, а можна на ніч.
Для оладок додайте у воду сухі дріжджі, цукор і залиште на 3 - 5 хвилин, щоб дріжджі наситилися вологою і охоче перейшли в розчин, а потім розмішайте до повного розчинення дріжджів і цукру.
Додайте молоко і борошно з розпушувачем. Всі розмішайте до однорідної суміші без грудок (як на млинці) і залиште на 20 хвилин, щоб дріжджі встигли відчути цукор і прокинутися.
Випікаються оладки на антипригарній сковороді тільки з ОДНОГО боку. Ознака готовності - повністю сухий (без вологих плям) верхній шар.
При випіканні відрегулюйте нагрівання таким чином, щоб на момент повного підсихання верхнього шару млинець зарум'яниться, але не згорів знизу.
Американські млинці або панкейкі
Інгредієнти:
- склянка молока
- склянка борошна
- 3 яйця
- 2 столових ложки цукру
- щіпка солі
- розпушувач для борошна
- 2 столові ложки рослинної олії
Приготування:
Білки відокремити від жовтків і відставити у бік. У мисці міксером змішати молоко, борошно, цукор, жовтки і розпушувач. В окремому посуді збити білки і ложкою акуратно, НЕ МІКСЕРОМ! ввести їх в загальну масу. Тісто виходить, як збита сметана - легким і повітряним. Додати 2 ложки олії, злегка перемішати і відразу ж випікати на гарячій сковорідці. Змащуємо сковорідку олією тільки перед першою порцією, потім випікаємо млинці на сухій сковорідці - вистачає того масла, що додано в тісто. Головне не позіхати і під-час перевертати млинці. Вони виходять пишними, високими і абсолютно сухими як бісквітне тесто.Едим з варенням чи сметаною. Млинці складаються стопкою на тарілку.
Традиційно млинчики поливають кленовим сиропом, а можна замінити на мед, джем або шоколадний соус.
Пишні млинці на молоці
Інгредієнти:
2 яйця
300 мл молока
2 ст.л. цукру
щіпка солі
300 г борошна
2,5 ч.л. розпушувача
60 г розтопленого вершкового масла
Приготування:
Яйця збиваємо з молоком і цукром. В окрему миску просіваємо борошно з сіллю і розпушувачем. З'єднуємо дві суміші і замішуємо густе тесто.Вливаем розтоплене олію і ще раз добре перемішуємо. Даємо постояти 5 хвилин.
Розігріваємо сковороду на вогні трохи нижче середнього. Змащуємо рослинним маслом. Виливаємо приблизно півтори ст.л. тесту і злегка розподіляємо його у формі кола. Шар тесту повинен бути близько 4 мм. Печемо близько 1-2 хвилин, перевертаємо і печемо ще хвилину.
Шоколадні млинці
Інгредієнти:
550мл молока
300г борошна
Шоколадні млинці
Вам буде потрібно:
80 г шоколаду (60% какао)
1 ст. л. какао-порошку
500 мл молока
140 г борошна
2 великих яйця (або 3 звичайних)
2 ст. л. цукрової пудри
2 ст. л. вершкового масла (приблизно 50 г)
3 ст. л. коньяку
щіпка солі
збиті вершки і ягоди для подавання
Приготування:
Шоколад і масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Борошно просіваємо з какао, сіллю і цукровою пудрою. Поступово вливаємо молоко і яйця, замішуємо однорідне тісто без грудочок.
Додаємо шоколад з маслом, вливаємо коньяк і перемішуємо до однорідності.
Накриваємо миску кришкою і залишаємо приблизно на годину.
Потім печемо млинці на злегка змащеній олією сковороді.
Подаємо зі збитими вершками і фруктами-ягодами. Можна посипати цукровою пудрою.
Немає коментарів:
Дописати коментар