середа, 16 жовтня 2013 р.

Заварні млинці на кефірі

Заварні млинці на кефірі



Інгредієнти :
2 ст. кефіру (1%)
2 ст. борошна
2 середніх яйця
1/2 ч. л. соди
2 ст. л. рослинної олії
сіль, цукор за смаком

Спосіб приготування:
Кефір, яйця, борошно, сіль, цукор перемішати, злегка збити віночком. У склянку окропу додати 1/2 ч. л. соди, швидко розмішати і вилити в тісто, перемішати, дати постояти 5 хв. Додати 2-3 ст. л. рослинного масла, перемішати і смажити млинці)) Теж тонкі і дуже дірчасті млинці виходять) Обов'язково піч на ООООЧЕНЬ розпеченій сковороді .
Заварні млинці на кефірі



Млинці-сердечка



Інгредієнти:

400 гр.муки
1яйцо
1ст.л. цукру
сіль за смаком
40 мл.растительного масла
450 мл води.

Приготування:

Збити міксером,перелити в пластикову пляшку,в пробці якої зробити дірочку, і малювати прямо на гарячій сковороді!
Млинці-сердечка



арабські млинці з заварним кремом



СКЛАД:
На 10 - 12 оладок вам знадобиться:
Борошно - 1 склянка
Молоко - 1 стакан
Вода - 0.5 склянки
Цукор - 1 чайна ложка
Сухі дріжджі - 0.5 чайної ложки
Розпушувач - 0,5 чайної ложки

Для крему:
Молоко - 1 стакан
Вершки - 1 склянку
Крохмаль - ¼ склянки
Вода для розведення крохмалю - близько 3 столових ложок
Білий хліб без кірки - 3 - 4 шматочка (товщиною близько 1.5 см)
Цукор - 3 столові ложки
Мелені фісташки для прикраси
Ванілін - я думаю для любителів цього аромату

ПРИГОТУВАННЯ:

Зазвичай заварний крем готують напередодні або принаймні за кілька годин до випікання млинців тому він повинен добре охолонути і застигнути.
Для крему змішуються молоко, вершки, цукор. Додається дрібно покришену білий хліб і все прогрівається при постійному помішуванні до тих пір, поки шматочки хліба не розійдуться повністю. Коли молочна суміш прогріється до дуже гарячого (почне парити), вливається тонкою цівкою розведений у воді крохмаль. І далі при інтенсивному перемішуванні молочна маса прогрівається до загустіння. Загустілий крем знімають з вогню, переливають в окрему миску і дають охолонути до теплого. У процесі охолодження крем періодично перемішують, щоб зверху не утворювалася кірка. Коли крем охолоне, накривають харчовою плівкою (плівка кладеться прямо на крем, щоб не було кірки) і відправляють в холодильник як мінімум на 1 годину, а можна на ніч.
Для оладок додайте у воду сухі дріжджі, цукор і залиште на 3 - 5 хвилин, щоб дріжджі наситилися вологою і охоче перейшли в розчин, а потім розмішайте до повного розчинення дріжджів і цукру.
Додайте молоко і борошно з розпушувачем. Всі розмішайте до однорідної суміші без грудок (як на млинці) і залиште на 20 хвилин, щоб дріжджі встигли відчути цукор і прокинутися.
Випікаються оладки на антипригарній сковороді тільки з ОДНОГО боку. Ознака готовності - повністю сухий (без вологих плям) верхній шар.
При випіканні відрегулюйте нагрівання таким чином, щоб на момент повного підсихання верхнього шару млинець зарум'яниться, але не згорів знизу.
арабські млинці з заварним кремом






Американські млинці або панкейкі



Інгредієнти:
- склянка молока
- склянка борошна
- 3 яйця
- 2 столових ложки цукру
- щіпка солі
- розпушувач для борошна
- 2 столові ложки рослинної олії

Приготування:

Білки відокремити від жовтків і відставити у бік. У мисці міксером змішати молоко, борошно, цукор, жовтки і розпушувач. В окремому посуді збити білки і ложкою акуратно, НЕ МІКСЕРОМ! ввести їх в загальну масу. Тісто виходить, як збита сметана - легким і повітряним. Додати 2 ложки олії, злегка перемішати і відразу ж випікати на гарячій сковорідці. Змащуємо сковорідку олією тільки перед першою порцією, потім випікаємо млинці на сухій сковорідці - вистачає того масла, що додано в тісто. Головне не позіхати і під-час перевертати млинці. Вони виходять пишними, високими і абсолютно сухими як бісквітне тесто.Едим з варенням чи сметаною. Млинці складаються стопкою на тарілку.
Традиційно млинчики поливають кленовим сиропом, а можна замінити на мед, джем або шоколадний соус.
Американські млинці або панкейкі



Пишні млинці на молоці



Інгредієнти:

2 яйця
300 мл молока
2 ст.л. цукру
щіпка солі
300 г борошна
2,5 ч.л. розпушувача
60 г розтопленого вершкового масла

Приготування:
Яйця збиваємо з молоком і цукром. В окрему миску просіваємо борошно з сіллю і розпушувачем. З'єднуємо дві суміші і замішуємо густе тесто.Вливаем розтоплене олію і ще раз добре перемішуємо. Даємо постояти 5 хвилин.
Розігріваємо сковороду на вогні трохи нижче середнього. Змащуємо рослинним маслом. Виливаємо приблизно півтори ст.л. тесту і злегка розподіляємо його у формі кола. Шар тесту повинен бути близько 4 мм. Печемо близько 1-2 хвилин, перевертаємо і печемо ще хвилину.
Пишні млинці на молоці






Шоколадні млинці



Інгредієнти:
550мл молока
300г борошна
Шоколадні млинці



Шоколадні млинці



Вам буде потрібно:
80 г шоколаду (60% какао)
1 ст. л. какао-порошку
500 мл молока
140 г борошна
2 великих яйця (або 3 звичайних)
2 ст. л. цукрової пудри
2 ст. л. вершкового масла (приблизно 50 г)
3 ст. л. коньяку
щіпка солі
збиті вершки і ягоди для подавання

Приготування:

Шоколад і масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Борошно просіваємо з какао, сіллю і цукровою пудрою. Поступово вливаємо молоко і яйця, замішуємо однорідне тісто без грудочок.

Додаємо шоколад з маслом, вливаємо коньяк і перемішуємо до однорідності.

Накриваємо миску кришкою і залишаємо приблизно на годину.

Потім печемо млинці на злегка змащеній олією сковороді.

Подаємо зі збитими вершками і фруктами-ягодами. Можна посипати цукровою пудрою.
Шоколадні млинці

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика