вівторок, 29 жовтня 2013 р.

Заварні млинці на кефірі

Заварні млинці на кефірі



2 яйця збиваємо з 3 ст. л. цукру і 0,5 ч.л. солі (вообщем, кому як до смаку).Добавляем 0,5 л кефіру(кімнатної температури),перемешиваем.Затем 0,5 ч.л. соди ,перемішати і дати постояти кілька хвилин,щоб сода спрацювала(так би мовити , дати "запузыриться").тепер додаємо борошно (просіяний.),десь близько 2 склянки,щоб вийшло тісто, як на оладьи.И ось тепер ,по чуть-чуть, додаємо 1 склянку окропу,постійно помешивая.Все ,можна смажити млинці!
І ще,кожен блінок змащувати розтопленим слив.маслом.
Приємного апетиту!

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Заварні млинці на кефірі



Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою



Інгредієнти:

Яблука (160 г) 2 шт.
Вершкове масло 20 г
Цукор-пісок 75 г
Мінеральна вода 45 мл
Кориця мелена ½ ч.л.
Гвоздика-2 шт.
Лимонний сік 5 мл
Борошно пшеничне 100 г
Яйце куряче 2 шт.
Молоко 175 мл
Сіль 1 ч.л.
Рослинна олія 45 мл

Приготування:

Почнемо з соусу. Почистіть яблука, видаліть серцевину, наріжте. У сотейнику розтопіть вершкове масло, всипте скибочки яблук. Додайте цукор, воду, лимонний сік. Помішуючи, тримати на невеликому вогні. Через пару хвилин додайте спеції і алкоголь, якщо хочете. Продовжуючи помішувати, дочекайтеся, коли яблука стануть м'якими, а рідина трохи випарується.

З млинцями все дуже просто: змішайте яйця з цукром і сіллю (збиваю міксером). Влийте молоко і всипте борошно. Ще раз розмішайте, в тесті не повинно бути грудочок.
Влийте в тісто рослинне масло, перемішайте. Прогрійте сковороду на сильному вогні (потримайте так кілька хвилин). В блюдце налийте трохи олії, половину цибулини (або половину картоплини) очистіть і наколіть на вилку. Це потрібно, що б не лити зайвого масла на сковороду. Занурте цибулину в масло і швидко змастіть нею сковороду (повторюйте по мірі необхідності). На підготовлену сковороду вилийте трохи тіста і дайте йому розтектися так, що б вийшов акуратний блін ( для цього повертайте сковорідку, що б тісто розподілилося рівномірно). Печіть, поки на поверхні млинця з'являться бульбашки. Переверніть на іншу сторону.

Подавайте гарячі млинці з яблучним соусом. Пора до столу!

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою



Млинці "Зебра"



Інгредієнти:

ТІСТО:
1,5-2 склянки борошна,
0,5 літра молока
3-4 яйця.
Їдальня ложка цукру, ще столова ложка - рослинної олії, щіпка солі.

Приготування:

Відлити трохи тіста (у мірний стакан),додати порошок какао і трохи сахара.Как тільки біле тісто вилити на сковороду, зверху виливаємо через "носик" темне тісто будь-яким візерунком ,перевертаємо млинець і обжариваем.Начинку будь-яку, за вашим бажанням.

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Млинці "Зебра"






Домашні млинці



Інгредієнти:

●Куряче яйце 3 шт.
●Цукор 1 ст. л.
●Сіль 1 ч. л.
●Молоко 500 мл
●Борошно 280 г
●Рослинне масло 3 ст. л.

Приготування:

Класичний рецепт млинців на молоці. Загорніть в них будь-яку начинку або подавайте з варенням, сиропом або слабосоленої рибою.

Крок 1: Злегка збити в мисці віночком яйця з цукром і сіллю.
Крок 2: Додати половину молока, перемішати.
Крок 3: Потроху додати борошно, перемішуючи до однорідної консистенції густої сметани.
Крок 4: Додати решту молока і ретельно перемішати.
Крок 5: Додати масло, перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
Крок 6: Нагріти чавунну сковороду, змастити маслом і смажити млинці з двох сторін.
Крок 7: готові млинці Можна подавати гарячими, з сиропом, ікрою або слабосоленої рибою, або загорнувши в них вашу улюблену начинку.

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Домашні млинці



Печінкові млинці з начинкою



Інгредієнти:

400-500 гр. печінки (краще курячої, тоді млинці будуть ніжніше, так і колір у них буде приємніше, на фото млинці зі свинячої печінки)
0,5 літра молока
3 яйця
3 ст. ложки борошна
сіль за смаком
Для начинки.
3 моркви
3 великі цибулини
3 яйця
трохи майонезу

Приготування:

Овочі для начинки миємо, чистимо. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо кубиками.
В рослинному маслі обсмажуємо цибулю. Як тільки він стане прозорим - додаємо моркву. Всі разом обсмажуємо приблизно 15 хвилин (поки морква не зарум'яниться).
Яйця відварюємо круто, чистимо і натираємо на крупній тертці.
З'єднуємо всі складові для начинки і якщо заправляємо майонезом.
Печінку ріжемо невеликими шматочками, прокручуємо на м'ясорубку або подрібнюємо в кухонному комбайні. В печінковий фарш додаємо яйця, молоко, сіль, борошно і гарненько перемішуємо. Я, як правило, відразу закидаю в блендер печінка, порізану шматочками, яйця, сіль, частину молока і борошно і подрібнюю все в ньому. Потім додаю решту молока і перемішую.
Даємо тісту 5 хвилин постояти і приступаємо до випікання млинців.
Смажимо, як звичайні тонкі млинці на розігрітій сковорідці злегка змащеній олією.
Потім кожен млинець змащуємо начинкою, звертаємо рулетиком і розрізаємо на три або більше частин. Смачно їх є як теплими, так і холодними.

Джерело: Шедеври кулінарії
Рекомендуємо підписатися!
Печінкові млинці з начинкою

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика