вівторок, 29 жовтня 2013 р.

Бісквіт

Бісквіт



Список інгредієнтів:

125 г борошна
180 г цукру
12 яєчних білків
0,5 кавової ложки соди
ванільний екстракт

Приготування:

Для випічки використовуйте форму, в якій Ви зазвичай випікаєте шарлотку. Розігрійте духовку до 180С. Змішайте в мисці борошно і 180 г цукру. Збийте яєчні білки до стійкої піни, потім додайте соду.

Потім поступово додайте 180 г цукру і ванільний екстракт.
Потім поступово додайте завчасно підготовлений солодку муку, акуратно помішуючи лопаткою щоб білки не опало.
Викладіть тісто у форму для випічки і відправте в духовку на 30 хвилин. Через 30 хвилин відкрийте духовку і дайте пирогу охолонути. Перед подачею присипте пиріг цукровою пудрою і прикрасити полуницею.
Бісквіт



Класичний бісквіт



Інгредієнти:
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- 4 яйця
- ванілін на кінчику ножа

Приготування:
Відокремлюємо білки від жовтків. Починаємо збивати білки на найменшій швидкості міксера. Повільно, по одній ложці додаємо всипаємо цукор і ваніль.
Коли білкова маса стане білою і досить щільною, так само по ложці додаємо жовтки, продовжуючи збивати.
Прибираємо міксер і починаємо просіяти в миску з білками борошно, обережно вимішуючи ложкою у напрямку знизу вгору.
Готове тісто виливаємо у змащену маслом форму і відправляємо в розігріту до 190-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Головне правило при випічці бісквіта - не відкривати дверцята духовки - інакше опаде. Я своїм домочадцям наказала ще й не топати на кухні і не розмовляти голосно. Коли підійде час, виймаємо форму і перевертаємо бісквіт на тарілку (ґрати, рушник) і даємо охолонути.
При дотриманні всіх правил бісквіт виходить високим і дуже повітряним. Він може стати чудовою основою для тортів.
приємного апетиту!
Класичний бісквіт



Бісквіт з ревенем або ягодами



Інгредієнти

Ревінь - 200 р.
Вершкове масло - 70 р.
Цукор 3 ст.л.
Борошно - 1 склянка.
Яйця - 5 шт.
Сіль - щіпка.
Спосіб приготування

Етап 1 Ревінь помити, очистити і нарізати дрібними шматочками. Змішати з розтопленим маслом і посипати цукром.
Етап 2 Білки відокремити від жовтків і поставити в холодильник.
Етап 3 Жовтки збити з цукром до отримання пишної білої маси, всипати при постійному помішуванні невеликими порціями борошно.
Етап 4 Збити охолоджені білки з дрібкою солі в густу піну і обережно перемішуючи, щоб тісто не осіло ввести в збиті жовтки з борошном.
Етап 5 Форму для бісквіта змастити жиром і вислати пергаментним папером.
Етап 6 Викласти у форму ревінь з цукром. Потім зверху викласти приготований бісквіт.
Етап 7 Поставити в нагріту духовку.
Етап 8 Випікати при t 180 градусів до готовності (приблизно 30-40 хвилин). Ревінь можна замінити ягодами - суницею, брусницею, червоною смородиною.
Приємного апетиту!






Бісквіт на кефірі



Інгредієнти:
Для варіанту з кокосовою стружкою:
- 280 г борошна
- 200 г кокосової стружки
- 2 чайні ложки розпушувача
- сіль - на кінчику ножа
- 1/2 чайної ложки соди
- 200 г цукру
- 3 яйця
- 125 р олії
- 250 г кефіру

Для шоколадного бісквіта:
- 280 г борошна
- 50 г какао
- 1/2 чайної ложки розпушувача
- сіль - на кінчику ножа
- 1 чайна ложка соди
- 200 г цукру
- 3 яйця
- 125 р олії
- 250 г кефіру

Для заварного крему:
- 625 г молока
- 100 р цукру
- 4 столові ложки борошна
- 1 яйце

За смаком:
- 100 г вершкового масла
- 2 банана

У миску просіяти борошно, додати кокосову стружку, сіль, цукор, розпушувач, соду і перемішати.
В окремій ємності збити яйця, додати кефір, рослинне масло, збити. Додати сухі інгредієнти і перемішати до однорідного стану.

Духовку розігріти до 180 градусів.
Деко застелити пекарської папером і вилити на нього тісто. Акуратно розрівняти і поставити в духовку на 35 хвилин (готовність перевірити дерев'яною паличкою, тому час приготування залежить від духовки).

Готовий бісквіт залишити у формі до повного охолодження.

Приготування шоколадного бісквіта аналогічно бісквіту з кокосовою стружкою, робимо все теж саме тільки з інгредієнтами для нього.
Акуратно вийняти бісквіт і далі з ним робити, як ваша душа забажає

Готуємо заварний крем:
У ємності збити до однорідності 250 г молока, яйце і борошно.
Закип'ятити 375 г (1,5 склянки) молока з цукром.
У кипляче молоко акуратно ввести молочно-яєчну суміш і варити на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння.
Зняти з вогню і повністю остудити при кімнатній температурі.

2 банани подрібнити в блендері, отриману масу з'єднати з кремом і вершковим маслом кімнатної температури. Збити. Якщо робите з бананами то кількість цукру краще зменшити на 20-30 р.

Збірка торта:
Бісквіт розрізати рівно навпіл. Обрізати краю і подрібнити їх у блендері в крихту.
Рясно промазати 1 частину бісквіта кремом, зверху накрити другою частиною, обмазати верх і боки торта кремом.

Боки прикрасити бісквітної крихтою. Верхню часто торта можна прикрасити по своєму бажанню.

Залишити в холодильнику на ~1-2 години.
Перед подачею перекласти на блюдо.
Бісквіт на кефірі



Швидкий бісквіт до сніданку



Інгредієнти:

- 1 яйце збити
- 3 ст.л. цукру
- 3 ч.л. какао
- 3 ст.л. борошна
- трохи розпушувача
- 3 год..л. раст.масла
- 2 ст.л. молока

Приготування:

1. Змішати всі інгредієнти для тіста. Воно повинно вийти рідке.
2. В невелику чашку або відповідну форму викласти порізане дрібними кубиками маленьке яблучко (можна інші фрукти-ягоди).
3. Залити зверху тісто і в мікрохвильовку на 3 хв. на макс.потужність.
4. Подавати у формі (чашці) на сніданок до чаю-кави
Швидкий бісквіт до сніданку






Бісквіт із згущеного молока



Швидкий рецепт бісквіта, який може стати основою будь-якого імпровізованого торта.
Ідеально підходить, якщо у вас мало часу або не виходить зробити бісквіт за класичними рецептами.

Інгредієнти:

- 1 б. згущеного молока;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. цукру;
- розпушувач;
- 250 р борошна;
- 1 ст. л. какао.

Приготування:

Згущене молоко змішати з яйцем, додати цукор і добре розмішати.

Поступово додавати борошно з розпушувачем.

За бажанням додати какао або інші наповнювачі.

Тісто збити. Воно повинно вийде як сметана, при необхідності можна додати трохи води або молока.

Тісто перелити у форму і випікати при темперптуре 200 С

Такий бісквітний торт можна начинити покрити глазур'ю або кремом, це прекрасна основа для фантазії. Але він гарний і без начинки, у вигляді простого коржа.
Бісквіт із згущеного молока

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика