четвер, 17 жовтня 2013 р.

Пишні млинці на молоці

Пишні млинці на молоці



Інгредієнти:
2 яйця
300 мл молока
2 ст.л. цукру
щіпка солі
300 г борошна
2,5 ч.л. розпушувача
60 г розтопленого вершкового масла

Яйця збиваємо з молоком і цукром. В окрему миску просіваємо борошно з сіллю і розпушувачем. З'єднуємо дві суміші і замішуємо густе тісто.
Вливаємо розтоплене олію і ще раз добре перемішуємо. Даємо постояти 5 хвилин.
Розігріваємо сковороду на вогні трохи нижче середнього. Змащуємо рослинним маслом. Виливаємо приблизно півтори ст.л. тесту і злегка розподіляємо його у формі кола. Шар тесту повинен бути близько 4 мм. Печемо близько 1-2 хвилин, перевертаємо і печемо ще хвилину.
Пишні млинці на молоці
Пишні млинці на молоці
Пишні млинці на молоці



Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою



Інгредієнти:

Яблука (160 г) 2 шт.
Вершкове масло 20 г
Цукор-пісок 75 г
Мінеральна вода 45 мл
Кориця мелена ½ ч.л.
Гвоздика-2 шт.
Лимонний сік 5 мл
Борошно пшеничне 100 г
Яйце куряче 2 шт.
Молоко 175 мл
Сіль 1 ч.л.
Рослинна олія 45 мл

Почнемо з соусу. Почистіть яблука, видаліть серцевину, наріжте. У сотейнику розтопіть вершкове масло, всипте скибочки яблук. Додайте цукор, воду, лимонний сік. Помішуючи, тримати на невеликому вогні. Через пару хвилин додайте спеції і алкоголь, якщо хочете. Продовжуючи помішувати, дочекайтеся, коли яблука стануть м'якими, а рідина трохи випарується.

З млинцями все дуже просто: змішайте яйця з цукром і сіллю (збиваю міксером). Влийте молоко і всипте борошно. Ще раз розмішайте, в тесті не повинно бути грудочок.
Влийте в тісто рослинне масло, перемішайте. Прогрійте сковороду на сильному вогні (потримайте так кілька хвилин). В блюдце налийте трохи олії, половину цибулини (або половину картоплини) очистіть і наколіть на вилку. Це потрібно, що б не лити зайвого масла на сковороду. Занурте цибулину в масло і швидко змастіть нею сковороду (повторюйте по мірі необхідності). На підготовлену сковороду вилийте трохи тіста і дайте йому розтектися так, що б вийшов акуратний блін ( для цього повертайте сковорідку, що б тісто розподілилося рівномірно). Печіть, поки на поверхні млинця з'являться бульбашки. Переверніть на іншу сторону.

Подавайте гарячі млинці з яблучним соусом. Пора до столу!

#випічка@cooklove
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою
Тонкі млинці з пряною яблучною начинкою






Млинці "Зебра"



ТІСТО:
1,5-2 склянки борошна,
0,5 літра молока
3-4 яйца.Столовая ложка цукру, ще столова ложка - рослинної олії, щіпка солі.

Відлити трохи тіста (у мірний стакан),додати порошок какао і трохи сахара.Как тільки біле тісто вилити на сковороду, зверху виливаємо через "носик" темне тісто будь-яким візерунком ,перевертаємо млинець і обжариваем.Начинку будь-яку, за вашим бажанням.

#десерти@cooklove
Млинці "Зебра"



Ажурні млинці



Інгредієнти:

Молоко (2,5% жирності) - 3 і 1/4 склянки
Сухі дріжджі - 10г.
Курячі яйця - 2 шт.
Борошно вищого сорту - 500г.
Цукор - 2 ст.л.
Сіль - 1 ч.л.
Рослинне масло - 2 ст.л.

Інвентар для приготування ажурних млинців:

Сковорода
Миска
Сито
Лопатка
Ополоник
Столова ложка

Приготування:

Крок 1: Готуємо дріжджі

Висипаємо сухі дріжджі в миску і розводимо їх чвертю склянки добре прогрітого молока, додаємо туди щіпку солі і чайну ложку цукру. Ставимо дріжджі в тепле місце, щоб підійшли» - почали пузиритися.

Крок 2: Замішуємо тісто

Просіваємо через сито борошно, додаємо в неї сіль, цукор, яйця, обережно вливаємо підігріте молоко на плиті, не перестаючи помішувати і додаємо «підійшли» дріжджі. Тепер перемішуємо тісто до утворення однорідної маси. Стежте, щоб тісто було без грудочок. Потім додаємо в нього рослинне масло (підійде також розтоплене вершкове) і ще раз як слід перемішуємо.

Тепер тісто треба накрити кришкою і поставити в тепле місце, щоб воно підійшло» - тобто збільшилася в розмірах. Тісто має підходити 3-4 рази. Кожного разу після збільшення, тісто необхідно перемішати. Слідкуйте за тим, щоб тісто не «збігло», якщо миски буде не вистачати, перелийте його в велику ємність. В цілому тісто має «підходити» 2-2,5 години.

Крок 3: Випікаємо млинці

Після того, як тісто буде готове, починаємо випікати млинці. На сковороду наливаємо трохи олії і виливаємо частину тіста. Якщо тісто зроблено правильно, воно повинно наливатися на сковороду як пінка. Коли млинець пропечеться, піддягаємо його лопаткою і акуратно перевертаємо на інший бік.

Крок 4: Подаємо ажурні млинці

Подавати млинці можна подавати з варенням, сметаною і ягодами.

Приємного апетиту!






Марокканські млинці BEGHRIR



Тісто:
300 г борошна загального призначення (я брала 1 сорт, ви можете брати вищий)
100 г семолины (можете брати манну крупу)
2 яєчних жовтка
1 ч.л. цукру (більше не кладіть, тому що соус буде досить солодким)
1 ч.л. оливкової олії
щіпка солі
щіпка розпушувача (я поклала половину ч.л.)
1/2 ч.л. сухих дріжджів
злегка тепла вода (до консістеціі звичайних тонких млинців, у мене пішло 850 мл)

Соус:
90 г вершкового масла
7 ст.л. меду
Масло і мед помістити в одну ємність і розтопити. Цим соусом ми будемо змащувати млинці.

Змішати всі сухі складові, додати жовтки і, поступово додаючи воду, збити все міксером близько 2 хвилин - до консистенції тіста для тонких млинців.

Накрити і поставити підходити щонайменше на 45 хвилин, максимум 1 годину.

Поки тісто підходить, я розповім вам кілька секретів успішного приготування Багхрир (які не знають багато авторів рецептів, тому в результаті отримують дещо інші млинці.. але ми прагнемо до марокканським справжнім )

НЕ розігрівайте сковороду! Тісто завжди виливають на холодну сковороду і смажать на середньому вогні і тільки з одного боку. Після кожного млинчика сковороду перевертаємо догори дном, підставляємо під струмінь холодної води і тримаємо секунд 15, до охолодження. Потім знову ставимо на вогонь і наливаємо в центр тісто.

Я пробувала смажити на розпеченій сковороді. Пористість відразу стає гірше і низ млинчиків починає зажариваться, а він повинен залишатися блідою!

Тісто ллється строго в центр і не розподіляється по сковороді, як ми робимо з звичайними млинцями.

Якщо тісто густе - млинці не будуть активно пузириться.

Не перемішуйте готове тісто інтенсивно. Тільки за потребою і злегка!

Намагайтеся пересмажити млинці швидко. Якщо будете відволікатися - пористість в кінці стає гірше, але буквально вже на останніх 3-4 млинці

Тісто готове до роботи, коли на ньому з'явилися невеликі рівномірні дрібні бульбашки і воно активно зростає але не тримайте тісто до максимального підйому і появи густої піни зверху.

Приступимо до приготування

Масло на сковороду лити не треба, просто добре змочують маслом серветку і протираємо їй сковороду. Я так робила не для кожного млинця (але це залежить від совороды). Змащуємо спочатку, потім за необхідності

Наливаємо тісто в центр:

Поступово воно починає пузиритися:

Смажаться млинці швидко, знімаємо акуратно лопаткою, коли верх перестав липнути до рук.
Не перевертаємо!

Зняли млинець:

Змастили соусом:

І так далі

У мене вийшло близько 20 млинчиків

Приємного апетиту!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика