Лимонний пудинг з шоколадною глазур'ю.
Олена Батухтина
Борошно пшеничне - 0,25 склянки (об'ємом 250 мл);
Цукор - 0,75 склянки (об'ємом 250 мл);
Молоко - 1 стакан (об'ємом 250 мл);
Куряче яйце - 3 штуки;
Лимон (сік і цедра) - 1 штука;
Сіль - щіпка
Куркума (за бажанням) - щіпка, для кольору.
Для глазурі - 3 ст. ложки какао+3 ст. ложки цукрової пудри+1 ст. ложка крохмалю + 2 ст. ложки крижаної води.
Змішати борошно, дрібку солі і 0,5 склянки цукру. 3 яйця розділити на білки і жовтки. У жовтки додати молоко, цедру і сік (5 ст. ложок) лимона , потім змішати з сухою сумішшю. Все ретельно перемішати. Білки збити до м'яких піків, додати цукор, що залишився і збити до міцних піків. Перекласти білки в тісто і акуратно перемішати. Тісто буде рідким, але повітряним. Розкласти тісто по формах. Для рівномірного пропікання - поставити форми у велику форму заповнену водою. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці - 40 хвилин.
Глазур робила мою улюблену, «миттєву» - змішала какао, цукрову пудру і крохмаль і, постійно помішуючи, додала 2 ст. ложки крижаної води.
Волоські горіхи в шоколадній глазурі.
Волоський горіх - джерело вітамінів і повноцінних рослинних білків. Глазурований шоколадом, цей горіх задовольнить смак найвишуканіших гурманів.
Час приготування: 40 хв
Порцій: 4
Складність страви: #м2_из_5
Схожі рецепти: #готовим_десерты #из_орехов
Вам буде потрібно:
• 2 чашки (200гр) волоських горіхів
• ¼ чашки (60мл) кленового або цукрового сиропу
• ½ чайної ложки морської солі
Для шоколадної глазурі:
• 145гр шоколаду без добавок, порубаного
• 1 ½ столової ложки (20гр) кокосового масла (або раст. спреду)
• ¼ чашки + 1 столова ложка кленового/цукрово/і т.д. сиропу (75гр)
• ½ чашки (60гр) какао порошку
Як готувати:
1. У середній сковороді змішати сироп, горіхи і сіль. Готувати на вогні трохи сильніше середнього, постійно помішуючи, поки суміш не стане золотавою і дуже клейкої (3-4 хвилини).
2. Перекласти горіхи на деко, застелений пергаментним папером, з допомогою виделки роз'єднати їх і відставити убік, щоб горіхи застигли, а глазур затверділа, приблизно протягом 15 хвилин.
3. Тим часом, змішати шоколад з кокосовим маслом і розтопити на водяній бані, або будь-яким іншим зручним способом.
4. Додати сироп, перемішати і змішати з горіхами.
5. Перекласти знову покриті глазур'ю горіхи на деко. Далі з допомогою виделки розділити горіхи і помістити в холодильник хвилин на 10, щоб шоколад затвердів.
6. Обваляти горіхи в какао порошку.
Приємного апетиту!
Академія кулінарії - ми навчимо Вас готувати!
Глазунья в кільцях болгарського перцю.
Чарівні і дуже смачні колечка. А всередині ще помідор!
Рецепт страви дивіться у нашому іншому кулінарному співтоваристві - Академія кулінарії - корисна їжа
Шу в шоколадній глазурі.
Шу - це справжній смак дитинства багатьох людей. Тільки раніше переважно готували еклери (вони робляться точно так само, але мають видовжену форму), политі цукровою глазур'ю. Смачно!
Час приготування: 60 хв
Порцій: 18 шт
Складність страви: #м4_из_5
Схожі рецепти: #готовим_пирожные #из_бананов
Вам буде потрібно:
Тісто:
Борошно - 200 г
Вершкове масло - 100 г
Яйця - 4 шт.
Вода - 250 мл
Крем:
Жовтки - 30 г
Молоко - 300 мл
Цукор - 30 г
Цукрова пудра - 30 г
Борошно - 30 г
Шоколадна глазур:
Вершкове масло - 40 г
Гіркий шоколад - 40 г
Молоко - 1 ст.л.
Цукор - 1 ст.л.
Як готувати:
1) Духовку нагріти до 200 градусів. Для тіста розтопити в каструлі або сотейнику олію з водою. Довести до кипіння.
2) Додати борошно. Заважати до тих пір, поки не вийде величезний куля.
3) Ємність з тістом поставити в холодну воду, щоб маса трохи охолола.
4) Яйця злегка збити в іншій ємності.
5) Додати 1/8 яєчної суміші в тісто. Ретельно перемішати. Повторювати цей процес до отримання потрібної консистенції (тісто має грудкою падати з лопатки і добре тримати форму). Яєць може знадобитися трохи менше. Все залежить від вологості борошна.
6) Наповнити корнетик/кондитерський мішок/поліетиленовий пакетик тестом. Відсадити на деко 18 тістечок діаметром 3-4 см на відстані 5 см один від одного.
7) Надіслати шу в духовку на 30 хвилин. Готові тістечка проколоти паличкою, щоб з них вийшов гаряче повітря.
8) Для крему нагріти в каструлі цукор і молоко.
9) Збити жовтки з цукровою пудрою і борошном.
10) Додати жовткову суміш до молока. Нагрівати на середньому вогні, поки крем не загусне.
11) Для шоколадної глазурі розтопити масло з молоком і цукром на середньому вогні. Додати шоколад. Перемішати. Зняти з вогню.
12) Наповнити кремом кондитерський шприц з тонкою насадкою. Відсадити крем у шу.
13) Полити тістечка шоколадною глазур'ю!
Приємного апетиту!
Автор: Апугекі
Академія кулінарії - ми навчимо Вас готувати!
Немає коментарів:
Дописати коментар