Скоро Новий Рік! :) Ідеї оформлення святкового новорічного столу.
**********************************
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Пересолила їжу - значить, закохалася! :)
Навіть у самої досвідченої господині може статися пересіл. Але не треба засмучуватися, виправити кулінарні недоліки допоможуть кілька простих порад.
У пересолений бульйон, суп головне - не підливати воду! Це може не тільки зіпсувати смак страви, але і зробити його каламутним. Краще додати в бульйон картоплю, рис або овочі (але не макарони, їх вже посолили виробники) і приготувати суп. Можна також ввести в суп збитий білок або опустити рис в марлевому мішечку (рис можна замінити кількома картоплинами), ці інгредієнти відтягнуть на себе сіль. Потім білок слід вийняти шумівкою, а мішечок з рисом вийняти. Якщо додати в суп трохи цукру, це теж допоможе виправити смак. Однак проводити цю маніпуляцію можна тільки у випадку легкого пересолу.
Для пересоленного м'яса (риби) потрібно приготувати соус (наприклад, сметанний), покласти в нього м'ясо і трохи прогріти. Соус вбере частина солі. Якщо ви готували м'ясо великим шматком, то можна нарізати порційно або подрібнити у блендері, а вже потім викласти в соус. Також у разі пересолу риби або м'яса до них можна подати несолоний гарнір з овочів, картоплі, рису або використовувати в якості частини начинки для пирога, але тоді другу частину солити не треба.
Якщо пересолений фарш для котлет, у нього потрібно додати подрібнений на тертці сиру картоплю, кабачок, морква або несолоний відварений рис. Це не тільки позбавить від пересолу, але і зробить смак ваших котлет ніжніше.
При пересоле овочів один з виходів - перетворити їх в пюре, змішавши з рівною кількістю пюре з несолоних овочів. Можна також «перекрити» пересіл, додавши в солоне картопляне пюре яйця. Якщо ж при варінні цілих бульб картоплі, моркви, бобових був допущений невеликий пересіл, потрібно залити овочі киплячою водою, довести до кипіння і потримати у відварі 2-3 хвилини. Пересолили рагу - додайте дрібно нарізані і злегка пасерують, свіжі помідори і доведіть блюдо до кипіння.
У пересолені гриби додають борошно, рис, картопляне пюре, сметану, цибулю залежно від ступеня пересоленности. Врахуйте, прісні гриби не можуть відтягнути сіль з пересолених. Також пересолені гриби можна виправити невеликою кількістю води, підкисленою лимоном.
А взагалі, не турбуйтеся. Адже відомо, якщо жінка пересолила їжу - значить, закохалася! :)
А чи знаєте ви, звідки взялася ця прикмета?
А вона пов'язана з одним із любовних замовлянь, який передбачає соління їжі для коханого: щоб все вийшло, дівчина солі не шкодувала.
Один з весільних обрядів вимагав, щоб їжу для батьків нареченого солила наречена; в цьому випадку, щоб не запідозрили в жадібності, вона кидала солі в горщик побільше.
У подібних випадках пересіл був наслідком не помилки, а умислу, першопричина якого - бажання домогтися любові.
До речі, не так давно в пресі з'явилося і ще одне пояснення, проливає світло на цю давню прикмету. Виявляється, у стані закоханості жіночий організм відчуває нестачу солі, - тому жінка і пересаливает їжу, сама того не відаючи, бо те, що чим для інших, їй здається в самий раз.
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Немає коментарів:
Дописати коментар