вівторок, 22 жовтня 2013 р.

Скоро Новий Рік! :) Ідеї оформлення святкового новорічного столу.

Скоро Новий Рік! :) Ідеї оформлення святкового новорічного столу.


**********************************
Скоро Новий Рік! :) Ідеї оформлення святкового новорічного столу.
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Скоро Новий Рік! :) Ідеї оформлення святкового новорічного столу.
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Скоро Новий Рік! :) Ідеї оформлення святкового новорічного столу.
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Скоро Новий Рік! :) Ідеї оформлення святкового новорічного столу.
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Скоро Новий Рік! :) Ідеї оформлення святкового новорічного столу.
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Скоро Новий Рік! :) Ідеї оформлення святкового новорічного столу.
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Скоро Новий Рік! :) Ідеї оформлення святкового новорічного столу.
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Скоро Новий Рік! :) Ідеї оформлення святкового новорічного столу.
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Скоро Новий Рік! :) Ідеї оформлення святкового новорічного столу.
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)
Скоро Новий Рік! :) Ідеї оформлення святкового новорічного столу.
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)



Пересолила їжу - значить, закохалася! :)



Навіть у самої досвідченої господині може статися пересіл. Але не треба засмучуватися, виправити кулінарні недоліки допоможуть кілька простих порад.

У пересолений бульйон, суп головне - не підливати воду! Це може не тільки зіпсувати смак страви, але і зробити його каламутним. Краще додати в бульйон картоплю, рис або овочі (але не макарони, їх вже посолили виробники) і приготувати суп. Можна також ввести в суп збитий білок або опустити рис в марлевому мішечку (рис можна замінити кількома картоплинами), ці інгредієнти відтягнуть на себе сіль. Потім білок слід вийняти шумівкою, а мішечок з рисом вийняти. Якщо додати в суп трохи цукру, це теж допоможе виправити смак. Однак проводити цю маніпуляцію можна тільки у випадку легкого пересолу.

Для пересоленного м'яса (риби) потрібно приготувати соус (наприклад, сметанний), покласти в нього м'ясо і трохи прогріти. Соус вбере частина солі. Якщо ви готували м'ясо великим шматком, то можна нарізати порційно або подрібнити у блендері, а вже потім викласти в соус. Також у разі пересолу риби або м'яса до них можна подати несолоний гарнір з овочів, картоплі, рису або використовувати в якості частини начинки для пирога, але тоді другу частину солити не треба.

Якщо пересолений фарш для котлет, у нього потрібно додати подрібнений на тертці сиру картоплю, кабачок, морква або несолоний відварений рис. Це не тільки позбавить від пересолу, але і зробить смак ваших котлет ніжніше.

При пересоле овочів один з виходів - перетворити їх в пюре, змішавши з рівною кількістю пюре з несолоних овочів. Можна також «перекрити» пересіл, додавши в солоне картопляне пюре яйця. Якщо ж при варінні цілих бульб картоплі, моркви, бобових був допущений невеликий пересіл, потрібно залити овочі киплячою водою, довести до кипіння і потримати у відварі 2-3 хвилини. Пересолили рагу - додайте дрібно нарізані і злегка пасерують, свіжі помідори і доведіть блюдо до кипіння.

У пересолені гриби додають борошно, рис, картопляне пюре, сметану, цибулю залежно від ступеня пересоленности. Врахуйте, прісні гриби не можуть відтягнути сіль з пересолених. Також пересолені гриби можна виправити невеликою кількістю води, підкисленою лимоном.

А взагалі, не турбуйтеся. Адже відомо, якщо жінка пересолила їжу - значить, закохалася! :)

А чи знаєте ви, звідки взялася ця прикмета?

А вона пов'язана з одним із любовних замовлянь, який передбачає соління їжі для коханого: щоб все вийшло, дівчина солі не шкодувала.
Один з весільних обрядів вимагав, щоб їжу для батьків нареченого солила наречена; в цьому випадку, щоб не запідозрили в жадібності, вона кидала солі в горщик побільше.
У подібних випадках пересіл був наслідком не помилки, а умислу, першопричина якого - бажання домогтися любові.

До речі, не так давно в пресі з'явилося і ще одне пояснення, проливає світло на цю давню прикмету. Виявляється, у стані закоханості жіночий організм відчуває нестачу солі, - тому жінка і пересаливает їжу, сама того не відаючи, бо те, що чим для інших, їй здається в самий раз.
Пересолила їжу - значить, закохалася! :)
Рецепти від Щасливого Кулінара, www.HappyKulinar.ru
(Дане фото доступно для вільного розповсюдження)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Яндекс.Метрика